Onze school is een sportieve school

Onze school is een sportieve school. Dat merk je aan het sportaanbod. In de daglessen hebben we de turn- en de zwemlessen. Alle kinderen krijgen twee lestijden turnen van de turnmeester of turnjuf. Daarnaast gaan de kinderen in de lagere school ongeveer om de twee weken zwemmen en krijgen ze  in een beurtrolsysteem fiets- en danslessen. Tijdens het eerste trimester van het schooljaar vindt tijdens de middag onze badmintoncompetitie plaats. De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar kunnen dan enkele weken oefenen en zich later eventueel inschrijven voor de wedstrijden. Tijdens het tweede trimester houden we een tafeltenniskampioenschap. In mei en juni organiseren we ‘s middags klassencompetities. Dat kan voetbal, trefbal, netbal of een andere sport zijn. Jaarlijks is er een sportdag. Daarnaast zijn er nog de naschoolse sportactiviteiten van de Stichting Vlaamse Schoolsport. Meestal gaan de sportactiviteiten op woensdagnamiddag door. De ouders zorgen voor het vervoer. Op het programma staan heel wat verschillende sporten bijv. netbal, trefbal, zweminstuif, unihoc, voetbal 4-4, inlineskating, minitennis,… De kinderen die in aanmerking komen voor de sportnamiddag nodigen we tijdig uit om hun sportieve beentje voor te zetten.

Meer bewegen tijdens de lessen

Sport en spel horen voortdurend de aandacht te krijgen in een school die sport hoog in het vaandel draagt. Vorig schooljaar werd het sportbeleidsplan geactualiseerd. Specifiek zetten we volgende prioriteiten in de picture:

  • bewegen met de kinderen van de lagere school tijdens klasactiviteiten en lessen
  • kennismaken met het bewegingspaspoort van SVS
  • in de kleuterschool zetten we de speelplaatswerking centraal: kinderen optimaal laten spelen, bewegen op de nieuwe speeltoestellen, nieuwe afspraken, speelkoffers aanpassen aan nieuwe speelplaatsinrichting