Ouderwerking Qworzó verkoopt duurzame bouwpakketjes voor vaderdag

Bouw samen een nestkastje, koop een pakket

Op 19 maart vieren we vaderdag, een dag om alle papa’s, pluspapa’s, opa’s of peters te eren. De ouderwerking van onze school verkoopt doe-het-zelfpakketjes om samen een nestkastje in elkaar te timmeren. Dankzij de steun van de gemeente Merksplas kunnen we deze pakketjes voor maar 5 euro te koop aanbieden. Hiervoor krijg je het op maat gezaagde hout, de nodige spijkers en een stappenplan om het nestkastje in elkaar te zetten, meer dan waar voor je geld dus! Je hebt alleen nog een hamer nodig en je kan direct beginnen timmeren. De opbrengst van de actie gaat helemaal naar de werking van de school.

Op een natuurlijke manier de eikenprocessierups bestrijden

Maar er is meer, met deze actie werken we samen aan een betere leefomgeving. Onze regio wordt de laatste zomers flink geteisterd door de eikenprocessierups. De nestkastjes die we als bouwpakket verkopen zijn gemaakt voor de koolmees, een veelvoorkomende tuinvogel in België. De koolmees is de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups, want hij is een grote liefhebber van de rups.  Ook hun kuikens smullen ervan, op twee weken tijd eet een mezenjong gemakkelijk 800 rupsen op. Door een nestkastje in je tuin te hangen help jij mee de eikenprocessierups op een natuurlijke manier te bestrijden.

Doe mee, bestel vandaag nog je pakket

Wie wil jij verrassen met vaderdag? Bestel één of meerdere doe-het-zelfpakketten.Ouders kunnen bestellen via het antwoordstrookje op het ouderplatform. Zit je niet op het ouderplatform en wil je ook bestellen? Dan kan dat door een mail te sturen, met naam en het aantal pakketten dat je wenst, naar ouderwerkingqworzo@gmail.com. Je ontvangt later een bericht over de organisatie van het afhalen.