We merken dat onze kinderen van de lagere school met heel veel al fietsend de school binnen kwamen. Dat vinden we heel goed. We gaan nu met veel kinderen langs de ingang van Spelewei.  We begrijpen dat veel ouders op de eerste schooldag hun kind tot aan de ingang van de school willen brengen. Maar dat maakt het natuurlijk wel heel druk.
We willen daarom nog graag enkele afspraken maken :

Ouders draaien Spelewei niet op
Ouders die er gerust in zijn dat hun kind vanaf de oprit aan Spelewei hun weg vinden naar de ingang van de school, rijden niet meer mee tot aan de fietsenrekken maar draaien terug aan de inrit. Er staat nu een bewaker aan de fietsenrekken om ervoor te zorgen dat de fietsen netjes geparkeerd worden.  Deze bewaker zorgt er dan ook voor dat de kinderen naar de ingang geleid worden.

Op het fietspad achter elkaar stappen of rijden en goed rechts houden
Ouders die toch nog Spelewei opkomen met hun kind stappen of rijden netjes via het fietspad terug houden goed rechts.

Rijd rechts van de rijbaan
De ouders en kinderen die van richting Markt de Schuttershofstraat inrijden, rijden aan de rechterkant van de rijbaan. Ze worden dan veilig door de gemachtigde opzichter overgezet aan Spelewei. We vragen dit om niet in gevaar te komen met de kruisende fietsers die richting Markt rijden.

Begrip van aanschuivende automobilisten
We vragen begrip aan de automobilisten die aan de oversteek in de Schuttershofstraat moeten aanschuiven om onze kinderen veilig te laten oversteken.

Liesbeth Van den Broeck & Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93