Infoavonden gaan niet door

De geplande infoavonden voor de lagere school en de kleuterschool gaan omwille van de coronamaatregelen niet door. De algemene info bezorgen we jullie via het Ouderplatform. De info over de klaswerking hebben jullie kinderen vandaag mee met de postkaft.

Lees deze goed. Jullie kunnen steeds contact opnemen met de juf of meester mochten jullie nog vragen hebben.

Toon je sportclub:
woensdag 16 september in sportkledij naar school

Op woensdag 16 september staat de jaarlijkse ‘Dag van de Sportclub’ op het programma. Alle kinderen mogen in sportieve kledij naar school komen. Ze mogen pronken met de outfit van hun sportclub of gewoon met hun coole sportkledij. Ook de kleuters doen mee!

We verwachten volgende woensdag een aantal sportclubs op school. Zij geven de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar de kans om hun sport eens uit te proberen.

De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar gaan sporten in de sporthal onder begeleiding van andere sportclubs. Volgende week woensdag brengen deze kinderen hun fiets, fluovest en evt. fietshelm mee. Zij mogen ook een drankje van thuis meebrengen.

Ook voor de kleuterschool is er dit jaar een extra aanbod. Ze kunnen zich uitleven in de bewegingsomloop die klaar zal staan in de turnzaal. Daarnaast krijgen ze ook een dansles van een begeleider van Hy-Dance.

Schoolvoorstelling voor het 2de en 3de leerjaar

Op 17 september brengt de Academie voor Muziek en Woord een toneelvoorstelling “De koning zonder schoenen” voor het tweede en derde leerjaar. Deze voorstelling gaat door in het GC de Markc/kt en zal volledig coronaproof georganiseerd worden.

Thema Huisdieren bij juf Ann en juf Annik

De tweede kleuterklassen leren volgende week over de dieren. Ze zouden graag enkele huisdieren op bezoek krijgen. De juffen geven hierover een briefje mee. De kleuters mogen ook knuffels van huisdieren, boekjes over huisdieren, eten van huisdieren, een foto van hun huisdier, meebrengen vanaf donderdag 17 september. Liefst voorzien van een naam. Ouders die met het diertje komen, dragen een mondmasker en ontsmetten hun handen bij het betreden van de school.

Geen gemachtigde opzichter aan de Leest

Ouders die hun kinderen brengen langs de kant van de Leest merkten misschien al op dat er geen gemachtigd opzichter meer staat ter hoogte van de Bevrijdingsstraat. Er is meer vraag naar gemachtigde opzichters dan dat er mensen beschikbaar zijn. Best neem je de nodige maatregelen om uw kind veilig naar school te laten gaan.

Ouders denken mee na over de opfrissing van de speelplaats

De speelplaats is toe aan een opfrissing. Volgende week dinsdagavond om 19.30 u. komt de werkgroep speelplaats samen met ouders van de ouderraad om de mogelijkheden te bekijken. Als je zin hebt om hierover mee te vergaderen, aarzel dan niet en doe mee. Het overleg gaat door in de eetzaal van de lagere school. Gebruik de ingang aan Spelewei.

Juf Hanne werd voor de tweede keer mama

Juf Hanne Mertens is op 2 september bevallen van een zoontje, Rune. We wensen het jonge gezinnetje proficiat.

Het eerste en tweede leerjaar kan inschrijven voor de tafeltennisinstuif

Op woensdag 23 september organiseert MOEV een tafeltennisinstuif voor de kinderen van het eerste en tweede leerjaar. De sportactiviteit gaat door in de sporthal van Merksplas. De kinderen hebben een briefje bij waarmee ze zich kunnen inschrijven.

Zwemmen met de nodige coronamaatregelen

Volgende donderdag 17 september zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 3A/3B. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 5A/2C komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Dit zijn de maatregelen 

  • De kinderen moeten op de dag dat zij komen zwemmen thuis al hun zwemkleding onder hun gewone kleding aan hebben.
  • Ze ontsmetten hun handen bij het binnengaan.
  • In de voorziene omkleedruimte voor de ingang van het zwembad trekken de kinderen hun kleding uit en stoppen die in hun zwemtas. De kinderen nemen hun eigen tas mee de zwemzaal in volgens aangegeven route en kunnen de tassen netjes wegleggen.
  • De kinderen worden daarna opgedeeld in hun eigen niveau.
  • Na het zwemmen kunnen de kinderen gebruik maken van de kleedkamers om zichzelf om te kleden.
  • De douches zijn momenteel niet in gebruik. Het gebruik van de toiletten is beperkt bij het zwembad.
  • Na het omkleden gaan ze via de aangegeven route weer terug richting de bus.
  • Kinderen die verkouden zijn, blijven op school.
  • Kinderen die geen zwemkleding bij hebben, blijven op school. We lenen geen zwemkledij uit.

Aanpassing bij het afhalen van de kinderen

Na twee weken school evalueerden we hoe het brengen en halen van de kinderen verloopt. We luisterden naar de bekommernissen van ouders en collega’s en zochten naar mogelijkheden om dat nog vlotter en veiliger te laten verlopen.

We willen de drukte aan Spelewei wat wegnemen én we willen tegemoetkomen aan de vraag om slechts op één plaats alle kinderen van een gezin te kunnen ophalen.

We hadden een overleg met het schoolbestuur en de preventieadviseur en passen het brengen en halen van de kinderen vanaf maandag aan. In een apart bericht dat we hopelijk vandaag nog kunnen versturen, lees je hoe dit vanaf maandag gaat verlopen.

Fietsen

Dinsdag 15 september fietsen de volgende klassen 5A/5B.

Donderdag 17 september fietsen de volgende klassen 4A/4B.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fietsen in de aparte fietsenstalling die op het gras staat bij de ingang aan de turnzaal.

Kalender

di 15 sep   fietsen 5A – 5B
wo 16 sep   dag van de sportclub
do 17 sep   het 2de en 3de leerjaar gaan naar een schoolvoorstelling verzorgd door de Academie voor Muziek en Woord
do 17 sep

do 17 sep

  fietsen 4A – 4B

zwemmen: 3A/3B – 5A/2C

za 19 sep   vormsel
zo 20 sep   eerste communie
wo 23 sep   MOEV tafeltennisinitiatie namiddag voor het 1ste en 2de leerjaar
ma 05 okt   pedagogische studiedag