Morgen vieren we met de klas carnaval

Morgen vieren we zowel in de kleuterschool als in de lagere school carnaval. Iedereen mag verkleed naar school komen. Een pruik, een oud hemd van papa, een feestneus, een gekke hoed,… is al voldoende: alles is leuk. Je hoeft voor dit feest echt geen carnavalspak te kopen of te huren. Er zijn ook geen pannenkoeken. De kinderen die blijven ineten, brengen dus hun boterhammen mee.

We houden dit jaar een coronaproof feestje per klas. De kleuters kunnen daarnaast ook per klas in de turnzaal gaan dansen en spelen met ballonnen en serpentines. In de lagere school bekijken ze een filmpje ‘The masked Qworzó got talent!’. De kinderen moeten raden welke leerkrachten er achter de maskers verstopt zitten.

Info over de instapklas van juf Veerle

De kleuters van juf Veerle hebben in hun postkaft wat informatie bij over de klaswerking.

Volgende week is het krokusvakantie

Volgende week is de school gesloten. Dan start de krokusvakantie. We starten terug op 22 februari 2021.

Doe mee: hang de affiche op en ga wandelen

De leerlingenraad organiseert een wandelzoektocht in de krokusvakantie
De leerlingenraad bedacht een leuke wandelzoektocht in het jaarthema ‘Handen vol hoop’. Ze ontwierp een mooie affiche. Vandaag krijgen alle leerlingen van de kleuter- en lagere school een affiche mee naar huis. Kleur en versier de affiche en hang hem thuis op een zichtbare plaats voor het raam. Tijdens de krokusvakantie kan je door Merksplas wandelen en de affiches met de handjes tellen. Veel wandelplezier!

Zelf kriebelen

Normaal komt het kriebelteam na elke vakantie kriebelen. Door de huidige coronamaatregelen kan dat niet. We vragen om zelf de hoofdjes van je kinderen te controleren op neten en luizen.

Maandag brugproject 3de kleuterklas – eerste leerjaar

Maandag na de krokusvakantie gaan de leerkrachten van het eerste leerjaar weer een keertje naar de derde kleuterklas. Ze doen er met de kleuters een taalactiviteit. Zo leren de kleuters en de juffen elkaar al wat beter kennen. De kleuterjuffen van de derde kleuterklas gaan dan naar het eerste leerjaar. Dat is een uitgelezen kans om te horen hoe het met hun kleuters van vorig jaar gaat. Zij doen er een leuke taalactiviteit.

Ouderwerking Qworzó

verkoopt duurzame bouwpakketjes voor vaderdag

Bouw samen een nestkastje, koop een pakket

Op 19 maart vieren we vaderdag, een dag om alle papa’s, pluspapa’s, opa’s of peters te eren. De ouderwerking van onze school verkoopt doe-het-zelfpakketjes om samen een nestkastje in elkaar te timmeren. Dankzij de steun van de gemeente Merksplas kunnen we deze pakketjes voor maar 5 euro te koop aanbieden. Hiervoor krijg je het op maat gezaagde hout, de nodige vijsjes en een stappenplan om het nestkastje in elkaar te zetten, meer dan waar voor je geld dus! Je hebt alleen nog een hamer nodig en je kan direct beginnen timmeren. De opbrengst van de actie gaat helemaal naar de werking van de school.

Op een natuurlijke manier de eikenprocessierups bestrijden

Maar er is meer, met deze actie werken we samen aan een betere leefomgeving. Onze regio wordt de laatste zomers flink geteisterd door de eikenprocessierups. De nestkastjes die we als bouwpakket verkopen zijn gemaakt voor de koolmees, een veelvoorkomende tuinvogel in België. De koolmees is de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups, want hij is een grote liefhebber van de rups. Ook hun kuikens smullen ervan, op twee weken tijd eet een mezenjong gemakkelijk 800 rupsen op. Door een nestkastje in je tuin te hangen help jij mee de eikenprocessierups op een natuurlijke manier te bestrijden.

Doe mee, bestel vandaag nog je pakket

Wie wil jij verrassen met vaderdag? Bestel één of meerdere doe-het-zelfpakketten met het bijgevoegde antwoordstrookje op het ouderplatform. Wacht niet te lang, want op is op! Bestellen kan tot 1 maart. De ouderwerking organiseert in de week voor vaderdag enkele afhaalmomenten. Betalen doe je daar met je bankapp of cash. Je verneemt later wanneer je je pakket kan afhalen. Samen met de school zorgen we ervoor dat het afhalen coronaproof verloopt.

Ter info

  • De oudste kinderen van het gezin hebben het boekje ‘Activiteitenprogramma Krokus-Pasen’ van kinderclub De Spetter bij.
  • Zowel de eerste communievieringen als de vormselvieringen  worden  verplaatst naar de maanden september en oktober.
  • Het lentefeest en feest van de vrijzinnige jeugd staan voorlopig nog altijd op 6 juni gepland. Mocht dit wijzigen, laten we jullie dat weten.

Dansen

Dinsdag 23 februari dansen volgende klassen 6A – 6B.
Donderdag 25 februari  dansen volgende klassen 4A – 4B.

Zwemmen

Door de coronamaatregelen kunnen we nog niet gaan zwemmen.
Omdat we een sportieve school zijn, vervangen we het zwemmen door extra turnlessen.

Kalender

do 11 feb.   Kleur de affiche van de leerlingenraad en hang ze op
do 11 feb.   Start verkoop knutselpakket nestkastje
vr 12 feb. Carnaval vieren met de klas
ma 15 feb.   Krokusvakantie tot en met zondag 21 februari
di 23 feb. Dansen 6A – 6B
do 25  feb. Dansen 4A – 4B

 

Liesbeth Van den Broeck & Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93