Volgende week woensdag gaan de kleuters glijden op de schaatsbaan

De kleuters van de 2de en 3de klas gaan op woensdag 17 januari glijden in Turnhout. Volgende praktische zaken delen we even mee:

  • Sleeën kunnen ‘s morgens verzameld worden in de turnzaal van de kleuterschool.
  • Koek en slee voorzien van een naam.
  • Geen drank meebrengen, de juffen zorgen hier zelf voor.
  • Gemakkelijke schoenen aandoen waarmee de kleuters gemakkelijk op het ijs kunnen stappen. Warme rubberen laarsjes zijn té glad.
  • Vooral niet vergeten handschoenen mee te geven: dat moet voor de veiligheid.
  • Denk ook aan een warme kledij: sjaal, muts,…

We zoeken enkele mama’s of papa’s die helpen bij deze uitstap. Als je tijd vrij hebt, mag je dit melden bij de klasjuf. Jullie zijn alvast bedankt!

In januari gaat het 6de leerjaar oefenen in het verkeerspark

Gisteren kregen onze zesdeklassers een voorbereidende verkeersles door de politie op school. Volgende week woensdag gaat 6A naar het verkeerspark in Hoogstraten oefenen. De klassen 6B en 6C gaan de week daarna op vrijdag 26 januari.
Ze leren er onder leiding van politiemensen over de voorrangsregels voor voetgangers en fietsers (en in mindere mate ook die voor de automobilisten). Het is een zeer belangrijke theorie- en praktijkles met het oog op de vele verplaatsingen die ze volgend schooljaar zullen maken richting middelbare school.
De leerlingen kleden zich best warm met een muts, sjaal en handschoenen want de verwarming in de veilinghallen staat uit.
De kinderen hebben een brief mee met de vraag om te helpen bij het vervoer. De kinderen van L6A en L6C zullen pas om 12.15 uur op school arriveren. We helpen de leerlingen die zelfstandig naar huis gaan bij het oversteken.

De tweede kleuterklassen werken rond het thema ziek zijn

De kinderen van juf Joline, juf Annik en juf Nele werken rond het thema ziek zijn. De juffen zijn nog op zoek naar enkele materialen. Heb je thuis boeken over ziek zijn, een dokterstasje, spuitjes, spatels, windels, verkleedkledij, een ziekenwagentje, … waarmee ze in de klas mogen spelen? Geef dit dan, voorzien van een naam, mee met jullie zoon of dochter. Alvast bedankt!

De derde kleuterklassen werken rond het thema tijd

De kleuters van juf Ria/Britt en juf Greet mogen maandag een klok, horloge, keukenwekkertje, zandloper…meebrengen (naam erop a.u.b.).

Trefbaltornooi op 24 januari voor het derde en vierde leerjaar

‘Trefbal?’ hoor ik je denken. Trefbal is een balspel dat je in twee ploegen speelt. De ploegen spelen tegen elkaar. Ze proberen elkaar met de bal te raken. Als een speler geraakt is, vliegt die naar het achterveld. Vanuit dat achterveld kan hij proberen terug in de ploeg te raken, maar dat kan enkel als die een tegenstander raakt. Zo gaat dit spel heel de tijd door. Na een tiental minuten worden de spelers die nog op het veld overblijven, geteld. Zo zie je wie de winnaar van het spel is.
De Stichting Vlaamse Schoolsport organiseert trefbal in Merksplas op woensdag 24 januari in de sporthal. De kinderen van het derde en vierde leerjaar kunnen zich inschrijven met het briefje.

Graag op tijd

Het zijn nog donkere dagen en na een vakantie is het voor sommige kinderen moeilijk om het schoolse ritme terug te vinden… Mogen we toch vragen om de kinderen op tijd te brengen?

Een voorleesweek én poëzie in Qworzó van 22 tot 26 januari

In de week van 22 tot en met 26 januari hebben we in onze hele school een voorleesweek. Die week lezen de leerkrachten en ouders/grootouders in alle klassen op verschillende momenten voor uit mooie boeken. Ook poëzie staat die week centraal. In de kleuterschool gaan juffen in andere klassen voorlezen. De kinderen van de lagere school hebben een briefje mee waarop je kan intekenen om een moment te komen voorlezen in de klas van je kind/kleinkind.

Ter info

Scholenbeurs in Turnhout op 2 en 3 februari 2018
Het CLB vraagt ons om de folders van de scholenbeurs van Turnhout te bezorgen aan de kinderen die volgend jaar de overstap naar het secundair onderwijs zullen maken.

Dansen

Dinsdag 16 januari dansen de volgende klassen 4B-4A
Donderdag 18 januari dansen de volgende klassen 2A-3A

Zwemmen

Donderdag 18 januari zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 3A-6C . Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 1A-5A om 13.30 uur en de laatste groep 1B-5C vertrekt om 14 uur.

Kalender

ma 15 jan. leerlingenraad
di 16 jan. verkeerslessen door de politie in het 6de leerjaar
di 16 jan. ouderraad
di 16 jan. dansen 4B-4A
di 16 jan. wekelijks zorgoverleg/kernteam
wo 17 jan. 6A naar het verkeerspark van 10u30 tot 12uur
wo 17 jan. schaatsen voor kleuters 2de en 3de KS
do 18 jan. personeelsvergadering
do 18 jan. dansen 2A-3A
do 18 jan. Medisch onderzoek L3A op school in vm
do 18 jan. zwemmen 3A-6C / 1A-5A / 1B-5C
ma 22 jan. start voorleesweek in Qworzó
wo 24 jan. Schaatsen met de LS
wo 31 jan. opendeur nieuwe kleuters

 

Liesbeth Van den Broeck
directeur