Oudercontacten in de lagere school

In de week van 29 maart zijn er oudercontacten in de lagere school. Deze zullen online doorgaan.  Inschrijven gebeurt ook digitaal. Je krijgt hiervoor op 19 maart een bericht via het ouderplatform. Nadien ontvang je dan een link om in te loggen om zo met de leerkracht in overleg te gaan.

Het is voor de school en de ouders de eerste keer dat alle oudercontacten volledig online doorgaan. We bereiden ons hier goed op voor. Gaat er toch iets mis bij ons of bij jullie dan is dit niet erg. De leerkracht contacteert je terug. Je krijgt een nieuwe afspraak.

Nestkastjes afhalen op zaterdag en woensdag

De nestkastjesactie van de ouderraad i.s.m. de school en de gemeente Merksplas is een groot succes. We danken iedereen die hieraan meegewerkt heeft.

Je kan je bestelling afhalen op de speelplaats van de lagere school op zaterdag 13 maart of woensdag 17 maart volgens het uur dat je hebt doorgegeven.

We vragen om de coronamaatregelen goed op te volgen: kom alleen, draag een mondmasker, houd afstand en ontsmet je handen.

Qworzó organiseert de Qworzó Qwandel Quiz

Vanaf de start van de paasvakantie 3 april t.e.m. pinkstermaandag 24 mei organiseert onze school voor het eerst de Qworzó Qwandel Quiz. Tijdens een familiewandeling van 5 km krijgen volwassenen de kans om uitdagende vragen op te lossen en mooie foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. Speciaal voor de kinderen tot 12 jaar voorzien we een themaboekje, ook met vragen en opdrachten op hun maat gemaakt. De wandeling start en stopt aan de kerk van Merksplas. We voorzien actieve bewegingstussendoortjes voor wie nog energie over heeft. We doen ook ons best om de wandeling mooi aan te kleden. Een stuk van ongeveer 700 meter is moeilijker te bewandelen met een buggy bij regenachtig weer of natte periodes.

Drie volwassen winnaars ontvangen een mooie geldprijs en de top 3 van de deelnemende kinderen mag een dagje gratis op uitstap naar een Belgisch pretpark of dierenpark naar keuze. Per gezin kunnen er meerdere boekjes gekocht worden, dus is de kans op winnen natuurlijk groter. Ook zijn er leuke prijzen voor de tofste Qworzó Qwandelfoto met de #QQQ21 op facebook.

Een Qwandel Quizboekje kost 5 euro en kan worden aangekocht via de school vanaf nu tot en met 23 maart. Je kan gewoon inschrijven via de link. Je kind krijgt dan op donderdag 1 april het juiste aantal boekjes mee naar huis via de postkaft. Je rekent af via de schoolrekening. Wil je later nog deelnemen of overtuig je kennissen om de tocht te wandelen, dan kan je ook boekjes aankopen in Delhaize Merksplas, Oxfam Merksplas en Carrefour Express Merksplas tijdens de normale openingsuren.

Derde schoolrekening

Op het ouderplatform vind je de derde schoolrekening van dit schooljaar. We vragen je om deze binnen de 30 dagen te betalen.

Inschrijving nieuwe kleuters

Ken je nog ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind? Nodig hen gerust uit voor een rondleiding op afspraak. Dit kan direct na schooltijd, op woensdagnamiddag, op een avond of tijdens het weekend.

Vormsel op zaterdag 2 oktober 2021 en Eerste communie op zondag   3 oktober 2021

De Eerste communie zal helaas niet doorgaan op 2 mei 2021. We kregen een nieuwe datum voor deze feestelijke dag, namelijk zondag 3 oktober.

Het Vormsel zal dan doorgaan op zaterdag 2 oktober.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan contact op met de leerkracht katholieke godsdienst: britt@qworzo.be

Dansen

Op dinsdag 16 maart dansen 6A – 6B.

Op donderdag 18 maart dansen 4B – 4A.

Zwemmen

Door de coronamaatregelen kunnen we nog niet gaan zwemmen.

Omdat we een sportieve school zijn, vervangen we het zwemmen door extra turnlessen.

Ter info

  • Elk oudste kind krijgt info mee over het aanbod van de Merksplasse tennisclub, gegeven door TT Kempen.

Kalender

za 13 mrt   Afhalen nestkastjes na afspraak tussen 9u30 en 11u
di 16 mrt   Dansen 6A – 6B
wo 17 mrt   Afhalen nestkastjes na afspraak tussen 18u30 en 19u30
do 18 mrt

vr 19 mrt

  Dansen 4B – 4A

Inschrijven oudercontacten

ma 22 mrt

di 23 mrt

  Bib 4de lj en 1ste lj

Bib 2de lj en 3de lj

vr 26 mrt   Rapporten
ma 29 mrt   Oudercontacten LS deze week

 

 

Liesbeth Van den Broeck & Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93