Kom morgen naar de kerstmarkt voor De Oversteek

Morgen is het kerstmarkt in de eetzaal van de lagere school. Wij zijn blij dat er heel wat ouders meedoen. De kerstmarkt is open van 15 tot 17 uur.

Koperen muntjes sparen voor de glazen spaarpot

Ook dit jaar stellen we voor om de rosse centjes massaal mee te brengen en te schenken aan het goede doel. Heb je dus muntjes van één cent, twee cent of vijf cent, aarzel dan niet en gooi ze in de glazen spaarpot. Misschien raakt die dan wel vol!

Breng 1 euro mee en een plastic zakje

De kerstmarkt is niet verplicht. De kinderen die komen, brengen best 1 euro mee en een plastic zakje om de gekochte waar mee naar huis te nemen.

Wie niet naar de kerstmarkt komt, gaat na de bel met de rij mee

Kinderen die niet naar de kerstmarkt gaan, stappen na de schoolbel gewoon naar de rij zodat ze veilig overgezet worden zoals anders.

Morgen is het lichtjestocht

In het kader van ons jaarthema Qworzó laat je stralen, gaat de kleuterschool samen met de lagere school morgen op lichtjestocht. Hiervoor mogen de kinderen een lichtgevend voorwerp meebrengen alsook een kerstattribuut.

Maandag gaat het 4de leerjaar naar de Bib

Het vierde leerjaar gaat volgende maandag 16 december met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Dinsdag gaan het 2de en 3de leerjaar naar de bib

Het 2de en 3de leerjaar brengen dinsdag 17 december de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Goedgemutst snuift de kleuterschool de kerstsfeer op

Vrijdag 20 december organiseren de kleuterjuffen voor hun kleuters een gezamenlijk kerstmoment. Met op de achtergrond wat kerstdeuntjes en lichtjes komen ze alvast snel in een gezellige sfeer. De klassen tonen iets uit het thema licht en donker of lezen elkaar de nieuwjaarsbrieven voor.

Voor het creëren van de kerst- en wintersfeer vragen we nog even jullie hulp.

Geef je kleuter een kerstmuts op, of een diadeem met rendiertjes of een dikke wintermuts, … Je moet hiervoor niet naar de winkel trekken. Er is nog reservemateriaal genoeg op school voor wie thuis niet onmiddellijk iets vindt.

Geen kerstkaartjes uitdelen in de kleuterschool

De laatste week voor de kerstvakantie hebben we niet graag dat de kleuters kerst- of nieuwjaarskaartjes meebrengen om uit te delen. De kleuters zijn daar nog te jong voor om dit allemaal zelf te doen. Bovendien verstoort dat soms toch de ochtendsfeer in de klas.

Het vijfde leerjaar stuurt kerstkaartjes naar Engeland

Het vijfde leerjaar stuurt kerstwensen naar Year 5 en Year 6 van de Hatfield Woodhouse Primary School in Hatfield, waarmee Merksplas verbroederd is.
Dit is ook de school waar John William Harper naar school ging in zijn jeugdjaren.
Hij is als korporaal in het Britse leger naar België gekomen om Merksplas Kolonie te bevrijden van de Duitse bezetters. Door zijn moed en zelfopoffering is hem dat gelukt. Spijtig genoeg is hij daarbij zelf omgekomen …
Om onze waardering te tonen voor deze man en alle bevrijders, zijn we goede vrienden geworden met de inwoners van Hatfield in Doncaster, South Yorkshire.
Hopelijk krijgen de kinderen vele Engelse kerst-of nieuwjaarskaarten terug.

Zesdeklassers kunnen kiezen voor de Merksplasse kerstwandeling

Bewegen is gezond en de kerstwandelingen in Merksplas zijn ondertussen tot ver buiten de dorpsgrenzen bekend. We geven onze zesdeklassers graag de kans om met de klas deel te nemen aan deze kerstwandeling. De kinderen die mee willen wandelen op vrijdag 20 december vertrekken om 12.30 uur op school en zijn tegen 15.00 uur terug. Ze wandelen van Merksplas tot aan het Zwart Goor en terug. De wandelaars dragen best wandelschoenen of stevige schoenen en zijn uiteraard best warm gekleed. De wandeling gaat enkel door als het niet regent.

Op stap naar het secundair onderwijs

Voor de kinderen van het 6de leerjaar en hun ouders komt het einde van de basisschool in zicht. Er loopt in de school een heel begeleidingstraject in dit kader. We nodigen de ouders uit op de algemene informatieavond die georganiseerd wordt door VCLB-Kempen Infoteam. Deze avond gaat dit schooljaar door op donderdag 9 januari 2020, nog steeds in het Stadhuis van Hoogstraten. De kinderen hebben een uitnodiging mee.

Vraag om toelating voor de peilingsproef 6de leerjaar

De Vlaamse overheid wil nagaan of de leerlingen in het zesde leerjaar de doelen (eindtermen) voor informatieverwerving en -verwerking en ICT behalen. Daarvoor vragen ze de medewerking van onze school aan het peilingsonderzoek. De kinderen van het zesde leerjaar hebben een brief met meer informatie hierover bij.

Verwittigen als uw kind NIET deelneemt

Als je niet wil dat uw zoon of dochter aan deze proef deelneemt, moet je dat ten laatste tegen vrijdag 20 december laten weten aan de meester of juf van de klas met een gehandtekende brief. Je moet dit dan ook laten weten aan de onderzoekers: steunpunt@peilingsonderzoek.be.

Schrijf je ploeg in voor de 13de editie van de Qworzó Quiz
vanaf 19 december 20uur

Vanaf donderdag, 19 december, kan je inschrijven vanaf 20 uur voor de 13de editie van de Qworzó Quiz op vrijdag 14 februari. Je vindt de link op onze website. Uit ervaring weten we dat er vlug moet ingeschreven worden, wil je zeker zijn van een quiztafel voor jouw ploeg.

Kinderfilmfestival in februari

Ook dit jaar organiseert een werkgroep leerlingen uit onze school een filmfestival. Het kinderfilmfestival vindt plaats van 17 tot 19 februari 2020. Als thema kozen de leerlingen voor ‘Carnaval Festival’, wat een toepasselijk thema is in die periode van het jaar. De leerlingen voorzien dit jaar voor iedereen 1 film met de nodige portie humor! Het toegangsticket kost 1,5 euro.
Zaterdagvoormiddag zullen enkele leerlingen uit de werkgroep een beeld ontwerpen om de affiche voor hun filmfestival vorm te geven. Hiervoor krijgen we dit jaar hulp van een plaatselijke kunstenaar Sonny Casteleyn. We willen hem alvast bedanken voor zijn hulp!

Nieuwe instapklas na de kerstvakantie

Na de kerstvakantie start er een nieuwe instapklas. Juf Marijke komt dan uit bevallingsrust en zal de juf van deze instapklas worden. In tegenstelling tot wat we eerder communiceerden, blijft juf Lieselot de zorgjuf in de kleuterschool.

Dansen

Dinsdag 17 december dansen de volgende klassen 5A/5B.
Donderdag 19 december dansen de volgende klassen 2A/2B.

Zwemmen: pretbad

Volgende donderdag 19 december zwemmen volgende klassen:
de eerste beurt 2A-5A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 1C-6B komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

vr 13 dec. expo gepantserde vleugels 3de graad
vr 13 dec. toonmoment 2 LICHT 2Impresz
vr 13 dec. kerstmarkt
ma 16 dec. 4de lj in nm naar de bib
di 17 dec. 2de en 3de lj naar de bib
di 17 dec. dansen 5A/5B
wo 18 dec. 2de leerjaar MOEV gymnastiekland
do 19 dec. dansen 2A/2B
do 19 dec. zwemmen 2A-5A / 1C-6B
ma 23 dec. kerstvakantie

Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens