Het schoolfeest was fantastisch!

Zaterdag beleefden we een superfijn schoolfeest. We kregen vele positieve reacties: het was een zeer mooi optreden, de school was heel knap aangekleed, er waren vele leuke spelen voor zowel de kleintjes als voor de grote kinderen. Met uitzondering van een klein buitje, troffen we het met het weer waardoor er veel volk op het terras zat te genieten.
Dank jullie wel voor je aanwezigheid en steun.
En een bijzondere dank je wel voor iedereen die ons op de een of andere manier hielp. Dank voor je inzet, enthousiasme en het vele werk. Met een bijzondere pluim voor de fijne samenwerking met de ouderraad.

Maandag 16 mei vrijaf

Volgende maandag 16 mei is een lokale verlof dag. Dan is de school dicht.

Zesdeklassers bezoeken op dinsdag 17 mei Brusselse medebloggers 

Op dinsdag 17 mei bezoeken de leerlingen uit het 6de leerjaar de Brusselse school Saint-Dominique in Schaarbeek waarmee ze al een schooljaar lang blogden en waarmee ze al skypeten, samen bingo speelden, info uitwisselden,… De kinderen zullen er allerlei taalspelletjes spelen waarbij onze leerlingen op een toffe manier Frans leren en de Brusselse leerlingen hun Nederlands verbeteren. Zo komen de leerlingen niet enkel op een zeer realistische manier in contact met het Frans, ze ervaren ook hoe het leven in een Brusselse school eraan toe gaat.

Zesdeklassers gaan 17 mei ook naar het Vlaams parlement

Na de picknick in de refter van de school in Schaarbeek rijden de leerlingen door naar het Vlaamse Parlement. Dit bezoek kadert in het thema democratie waarover de leerlingen al leerden in het 6de leerjaar.
Vroeger op school en later thuis
We verzamelen die dag op school om 7.45 uur, zodat de bus stipt om 8 uur kan vertrekken. We hopen die dag rond 16.15 uur terug op school te zijn, maar als er files zijn kan dit uiteraard later worden. We houden bij vertraging het thuisfront op de hoogte van het aankomstuur via de facebookpagina van de school.
Picknick, tussendoortje en fluovestje
De kinderen brengen die dag best een picknick mee, enkele drankjes en enkele tussendoortjes. De kinderen mogen om 15 uur nog een tussendoortje eten en iets drinken voor we de lange rit naar huis aanvatten. Iedereen draagt het fluovestje van de school.
Gratis dankzij subsidie
Deze uitstap is gratis voor de kinderen dankzij de subsidies van het Prins Filipfonds voor het project “Samen Leren? Chouette!”

IOK organiseert milieulessen in het 4de leerjaar

Dinsdag 17 mei organiseert IOK i.s.m. GoodPlanet 2 energielessen in het 4de leerjaar. Eén rond “Opwarming van de aarde” en één rond “Een dag vol energie”.

Volgende week zijn het oudercontacten in de kleuterschool

Volgende week gaat het oudercontact door in de klas van je kleuter. Wees op tijd aanwezig zodat de planning van de leerkracht niet uitloopt. Hierdoor vermijden we dat er mensen wachten in de gangen.

Donderdag 19 mei sportdag 1ste en 2de leerjaar

Op donderdag 19 mei organiseren we voor de leerlingen van de 1ste graad een sportdag in de sporthal tijdens de schooluren. In groepen doorlopen ze allerlei sportopdrachten in een doorschuifsysteem. We vragen om de kinderen in sportieve kleding naar school te laten gaan. De turnpantoffels worden meegenomen naar de sporthal.
Meer informatie over die dag staat op de brief die de kinderen vandaag bijhebben.

Zomerscholen van 1 tot 12 augustus in de open schuren van de Kolonie

Voor de derde keer organiseert de gemeente Merksplas een zomerschool. In een leerrijke speelse omgeving neemt een team van enthousiaste leerkrachten de kinderen vanaf de derde kleuterklas mee om hun taal-en rekenniveau te versterken. Er wacht hen een leuke mix van sport, spel- en creatieve activiteiten.
Kinderen worden hier gericht voor uitgenodigd. De zorgcoördinator neemt contact met je op om de deelname aan de zomerschool te bespreken. Nadien krijgt je kind een inschrijvingsstrookje mee.

Verkeersweken op school

In de week van 17 tot 20 mei zetten we verkeersveiligheid en in het bijzonder de fiets in de kijker. Tijdens die week werken de kinderen in de klassen rond het thema verkeer. Op vrijdag 20 mei is er voor alle kinderen van de lagere school in de voormiddag een hoekenwerk over de fiets. Het zou fijn zijn als de kinderen die dag met een fiets naar school kunnen komen. De kinderen mogen hun fiets parkeren onder het afdak van de lagere school. Ook de kleuterschool zal dit jaar de fiets in de kijker zetten. Ze bezoeken een fietsenhandelaar, ze nemen verschillende soorten fietsen waar, ze genieten van een toneel rond de fiets en leggen een echt fietsparcours af. Het is niet nodig dat kleuters een fiets meebrengen. Vrijdagnamiddag wordt de verkeersweek gezamenlijk afgesloten met een fietsconcert.

Alle klassen gaan dit jaar weer op schoolreis

We geven je al een overzicht met de data en de locatie van de schoolreizen. In de nieuwsbrief die voorafgaat aan de schoolreis staat de concrete informatie.

  • 9 juni: instapklasjes van juf Leen en juf Robine: fietsjes- en frietjesdag op school
  • 9 juni: K1, K2, K3: bezoek aan De Vossenberg
  • 23 juni: derde graad: Pennenzakkenrock
  • 27 juni: tweede graad: bezoek aan Mergelgrotten en speeltuin van Bokrijk
  • 28 juni: eerste graad: bezoek aan ’t Groenhof

Fietsen

Volgende week geen fietslessen o.w.v. verlofdag en sportdag.

Zwemmen

Donderdag 19 mei zwemmen volgende klassen: proefzwemmen

  • Eerste beurt: 5B/6A (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 5A/6B

De kinderen hebben een briefje bij met meer info over het proefzwemmen.

Ter info

Eerste communie en vormsel
Dit weekend doen er heel wat kinderen hun eerste communie of vormsel. We wensen deze gezinnen een fijne dag.

Kalender

ma 16 mei Lokale verlofdag
di 17 mei Bezoek Franse school (Schaarbeek) en Vlaams parlement
di 17 mei Start verkeersweek
di 17 mei IOK lessen milieu in het 4de lj
di 17 mei Week van de OC in de KS
do 19 mei Zwemmen 5B/6A – 5A/6B proefzwemmen
do 19 mei Sportdag 1ste graad ’t Hofeind
do 19 mei Infoavond mediawijs
do 19 mei 4de schoolrekening
vr 20 mei Verkeersweek: slotdag
ma 23 mei Fietsen 1B/1C
do 26 mei Hemelvaart
vr 27 mei Vrije dag