De oudercontacten in de kleuterschool gaan digitaal door

Volgende week is er de kans om met de kleuterjuf over de ontwikkeling van je kleuter te praten in het online oudercontact via het ouderplatform. Dit gesprek gaat door op het uur dat je hebt ingeschreven.

Om het ouderplatform te bereiken kan je:

  • Klikken op de link in de mail die je ontvangt.
  • Klikken op de nieuwe knop op de website.

Gun je zelf een rustig plekje in huis waar je zo weinig mogelijk gestoord wordt. Je logt net voor het afgesproken tijdstip in. Op de site staat een filmpje met instructies om aan het oudercontact deel te nemen. Het kan je helpen om dit op voorhand al eens te bekijken.

Als er iets fout gaat, dan is dat niet erg. De kleuterjuf belt je op om opnieuw af te spreken.

Brevet van verdienste ontvangen tijdens herdenking WOII

Vorige week was er een afvaardiging van onze school aanwezig op het vredesmomentje aan de Vredesboom (rondpunt vroegere Lidl). Het was een kort maar krachtig moment met enkele toespraken. Het vijfde leerjaar kreeg er ook een ‘Brevet van verdienste’ al gehandtekend door de burgemeester. Hierop staat dat de kinderen leerden over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

We adopteerden met onze school het monument ‘V2-bom’ die voor de kapel van Merksplas Kolonie staat. Niet om dit monumentje elke week te gaan afstoffen, maar wel om het verhaal achter het monument verder te vertellen aan iedereen die het horen wil.

Wij uiten ook ons diepste respect naar de vele soldaten die vochten voor onze vrijheid in de beide wereldoorlogen. En we roepen met z’n allen: NOOIT MEER OORLOG !!

Maandag gaan de grootste kleuters nog eens naar het eerste leerjaar

Volgende maandag is het weer zo ver. Dan mogen de derde kleuterklassers nog eens naar het eerste leerjaar. Ze leren er een schrijfliedje en oefenen op het schrijven samen met de juf van het eerste leerjaar. Dit gebeurt op een leuke speelse manier.

Derde kleuterklassen werken 2 weken rond ‘wilde dieren’

Vanaf volgende week (17/5) gaan de kleuters van de derde kleuterklas op ontdekkingstocht naar het oerwoud, de savanne,… Hiervoor mogen de kleuters een knuffel meebrengen. Omwille van de corona zullen alle wilde dieren toch wel even in quarantaine moeten in onze klas voor we ermee aan de slag kunnen. Maar wees gerust, we houden ze in tussentijd goed in het oog zodat er zeker geen enkel dier ontsnapt!

Dinsdag 18 mei sportdag voor het 4de, 5de en 6de leerjaar

De sportdag gaat door aan de sporthal ’t Hofeind en aan Carons Hofke. De kinderen komen in sportieve kledij en buitenschoenen naar school. De klassen gaan er te voet naartoe om daar leuk te sporten en te spelen. We vragen dat de kinderen de fluovestjes aandoen. De leerlingen brengen een lunchpakket, voldoende water en eventueel een tussendoortje mee.

Voor BMX wordt er gevraagd om beschermende kledij (lange broek, trui en handschoenen) te voorzien. Voor de helmen zorgt de school.

Sportdag kleuterschool, woensdag 19 mei

De sportdag voor de kleuters zal doorgaan op school. De kleuters spelen verschillende leuke spelletjes in een doorschuifsysteem. Ze komen in sportieve kledij naar school en brengen voldoende water en een tussendoortje (stuk fruit) mee.

Schoolrekening

De schoolrekening over de periode januari/ februari ontvingen jullie door omstandigheden pas enkele dagen geleden digitaal. We vragen jullie om deze snel te betalen. Heb je deze rekening al betaald dan hoef je dit geen tweede keer te doen. Binnenkort volgt een nieuwe rekening voor de periode maart/april. We verwittigen je ook dan met een mailtje.

Fietsen

Volgende week fietsen volgende klassen.

Op dinsdag 18 mei zijn er geen fietslessen door de sportdag.

Op donderdag 20 mei fietsen 4B- 4A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm.

 

Kalender

ma 17 mei   Start week van de digitale oudercontacten
Ma 17 mei   3de ks/1ste lj brugproject
di 18 mei   Sportdag voor het 4de, 5de en 6de leerjaar
di 18 mei   geen fietslessen
wo 19 mei   Sportdag voor de kleuters
do 20 mei   Fietsen 4B-4A
ma 24 mei   Vrijaf: pinkstermaandag
di 25 mei   Sportdag voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar
     

 

Liesbeth Van den Broeck & Bea Mertens

Qworzó  Markt 17 2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93