Maandag gaat het 4de leerjaar naar de bib

Het vierde leerjaar gaat volgende maandag 16 september met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Dinsdag gaan 2 en 3 naar de bib

Het 2de en 3de leerjaar brengen dinsdag 17 september de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Toon je sportclub:

woensdag 18 september in sportkledij naar school

Op woensdag 18 september staat de jaarlijkse ‘Dag van de Sportclub’ op het programma. Alle kinderen mogen in sportieve kledij naar school komen. Ze mogen pronken met de outfit van hun sportclub of gewoon met hun coole sportkledij. Ook de kleuters doen mee!
We verwachten volgende woensdag een aantal sportclubs op school. Zij geven de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar de kans om hun sport eens uit te proberen.

De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar gaan sporten in de sporthal onder begeleiding van andere sportclubs. Volgende week woensdag brengen deze kinderen hun fiets, fluovest en evt. fietshelm mee. Zij mogen ook een drankje van thuis meebrengen.
Ook voor de kleuterschool is er dit jaar een extra aanbod. Ze kunnen zich uitleven in de bewegingsomloop die klaar zal staan in de turnzaal gecombineerd met een dansles van een begeleider van Hy-Dance.

Volgende week vrijdag is het strapdag

Volgende week vrijdag 20 september, is het weer STRAPdag. Een dag die ons aanmoedigt om te STAPPEN en te TRAPPEN naar school. Omdat we beseffen dat het niet voor iedereen haalbaar is om te voet of met de fiets te komen, dragen we deze actie op klas- en schoolniveau. Tussen vrijdag 20 september en vrijdag 18 oktober zullen we op een ludieke manier stil staan bij de manier waarop we naar school komen EN of we daarbij onze FLUO-vesten gebruiken.
Op vrijdag 18 oktober zullen we in een gezamenlijk slotmoment de actie afsluiten.

Draaidoppen massaal verzamelen: doe mee

Volgende week, van maandag 16 t.e.m. vrijdag 20 september mogen alle kleuters en leerlingen draaidoppen van (pet)flessen mee naar school brengen. We hebben er veel nodig, daarom vragen we aan iedereen om mee te verzamelen.

Afvalprins van Viesvuilland op bezoek

Volgende week werken de kleuterschool en het eerste en tweede leerjaar rond het thema afval. Maandag en dinsdag komt de afvalprins van Viesvuilland op bezoek. De inwoners van dat land roepen de hulp in van de kinderen om de problemen rond afval te helpen oplossen. Met een prentverhaal, een sorteerrace en een interactieve film leren de kleuters en de afvalprins meer over de mogelijke oplossingen voor afval.

Ter info

IPOC organiseert typlessen voor kinderen vanaf het 4de leerjaar. De lessen starten de eerste week van oktober in het gemeenschapscentrum. Je kan een flyer afhalen op het secretariaat.

Fietsen

Dinsdag 17 september fietsen de volgende klassen 5A/5B.
Donderdag 19 september fietsen de volgende klassen 6B/6A.
De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm.

Zwemmen

Volgende donderdag 19 september zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 4A-6A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 3A-3B komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

14/9/2019 opening Huis van het Kind
16/9/2019 Viesvuilland voor het eerste en tweede leerjaar
16/9/2019 4de leerjaar in de namiddag naar de bib
17/9/2019 Viesvuilland voor de kleuters van de tweede en derde kleuterklas
17/9/2019 2de en 3de leerjaar naar de bib
17/9/2019 fietsen 5A/5B
17/9/2019 ouderraad
18/9/2019 breng je sportclub op school
19/9/2019 fietsen 6B/6A
19/9/2019 zwemmen 4A-6A / 3A-3B
26/9/2019 scholenveldloop
7/10/2019 lokale verlofdag
Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens