Update corona

Onze school is ook niet gespaard van besmettingen. In heel wat klassen zijn er afwezige leerlingen o.w.v. quarantaine na een hoogrisicocontact binnen het gezin of o.w.v. een besmetting. Tot hiertoe zijn de leerlingen nog fysiek aanwezig op school, er werd nog geen noodremprocedure voor een klas opgestart.

Als er toch voor een klas de noodremprocedure opgestart wordt, dan word je hiervan verwittigd.

  • Weten we dit tijdens de schooluren, dan bellen we je op met de vraag om je kind op te halen. Is dit niet haalbaar, dan vangt de school je kind nog op tot je wel een mogelijkheid ziet om het op te halen. Oudere leerlingen mogen alleen naar huis als je hier toestemming voor geeft. De andere kinderen uit het gezin blijven op school, maar worden verwittigd dat hun broer of zus naar huis is.
  • Weten we dit op een avond of tijdens het weekend, dan wordt de klas verwittigd via het ouderplatform.
  • Er wordt afstandsonderwijs opgestart.

Juf Kimberly testte de voorbije week positief.

Kleuters van de instapklas krijgen info mee

In september is er voor ouders de mogelijkheid om naar de infoavond te gaan. Hier wordt de werking van de klas uitgelegd. Ouders van kleuters die in de loop van het schooljaar instromen, missen dit moment. Nieuwe kleuters van juf Leen en juf Robine krijgen daarom vandaag info mee. Je vindt deze in de postkaft van je kind.

We zijn benieuwd naar onze nieuwe bib

Eind januari opent de Bib in Merksplas haar deuren. We zijn allemaal heel benieuwd naar de renovatie. Deze heropening betekent ook dat we met de klassen opnieuw boeken mogen uitlenen. Ook met de individuele kaarten kan er terug ontleend worden als de kinderen met de klas naar de bib gaan. Op de nieuwsbrief en in de kalender lees je wanneer de klas van je kind aan de beurt is.

De bibbezoeken voor het eerste leerjaar starten ook. In de postkaft van je kind vind je een brief om akkoord te geven voor het lidmaatschap. We vragen de ouders om dit zo snel mogelijk in te vullen. De bib zal dan ook voor kinderen die nog geen lid zijn, een bibpasje maken.

De ouderraad nu ook op Instagram

Misschien heb je de Instagrampagina van onze ouderraad al wel online ontdekt? Je vindt ze nu ook op Instagram onder @oudersqworzo of online op instagram.com/oudersqworzo. Ben je niet actief op Instagram, maar wel op Facebook? Daar vind je onze ouderraad onder @oudersqworzo of online op www.facebook.com/oudersqworzo.

Dansen

Vrijdag 21 januari dansen de volgende klassen 2A – 2B – 3B – 3C.

Zwemmen

Donderdag 27 januari zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 2A/5A (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 2B/5B

Ter info

  • In de postkaft van je kind vind je een folder van de opvoedingswinkel.
  • De school verzamelt nog steeds oude batterijen. Als je deze nog hebt, mag je ze met je kind meegeven.

Kalender

vr 21 jan American games vijfde leerjaar van 9.15 uur tot 11.30 uur Diepvenneke
vr 21 jan Dansen voor 2A – 2B – 3B – 3C
wo 26 jan Kijkdag instapklas op afspraak vanaf 12.15 uur
wo 26 jan Trefbal 2de graad in de namiddag
do 27 jan Zwemmen 2A/5A en 2B/5B
do 27 jan Verkeerspark 6A om 10.30 uur in Hoogstraten: geannuleerd
vr 28 jan Dansen voor 4A – 4B – 5A – 5B
wo 02 feb Pedagogische studiedag