Update corona

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over de hoogrisicocontacten van leerlingen die zich afspelen binnen de gezinssfeer. De volgende richtlijnen van Sicensano worden door het CLB en de scholen als uitgangspunt gehanteerd:

  • Als een kind een hoogrisicocontact had binnen het gezin dan volgt het kind de quarantaineregels van de minst gevaccineerde ouder.
    • Zijn beide ouders volledig gevaccineerd, mag het kind naar school.
    • Is één van de ouders niet volledig gevaccineerd, dan gaat het kind in quarantaine, tenzij het een herstelcertificaat heeft dat minder dan 150 dagen oud is.
    • Vertoont het kind symptomen en test het positief, dan gaat het 7 dagen in isolatie.

Momenteel zijn er toch heel wat kinderen die in quarantaine zitten o.w.v. een besmetting of een hoogrisicocontact.

Meester Jan testte ook positief op corona. De vervanging wordt intern geregeld.

Juf Stéphanie werd voor de tweede keer mama

Juf Stéphanie is op 31 december bevallen van een zoontje, Louis. We wensen het jonge gezinnetje proficiat.

Meester Wout werd voor de tweede keer papa

Ook het gezinnetje van meester Wout werd uitgebreid met een dochtertje, Noor. Ook hen wensen we proficiat.

Droevig nieuws voor juf Conny

Mario, de echtgenoot van juf Conny is dinsdagavond overleden. We wensen haar veel sterkte bij dit verlies. Juf Conny zal nog even afwezig zijn.

Rapporten

Morgen krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport. Het is goed om samen met je kind even stil te staan en te praten over het rapport. Als je kind opmerkelijke, voor jullie misschien onverwachte resultaten haalde, vraag dan gerust even om verduidelijking bij de meester of juf van de klas.

Tweede schoolrekening

Eén van de dagen ontvang je via het ouderplatform de tweede schoolrekening. We vragen je om deze binnen de 10 dagen te betalen.

Nieuwe instapklas gestart op 10 januari

Op 10 januari startte de nieuwe instapklas van juf Robine. We beschouwen de klas van juf Leen en die van juf Robine als 1 klasgroep. Er zullen veel klasdoorbrekende activiteiten doorgaan.

Mooie opbrengst voor De Oversteek

De week voor de kerstvakantie brachten de kinderen knutselwerkjes mee naar huis. Hiervoor kon 2 euro geschonken worden voor De Oversteek. Dit is een organisatie voor mensen uit Merksplas die het moeilijk hebben in de maatschappij, om welke reden dan ook.

We melden met trots dat we binnenkort 624 euro aan De Oversteek kunnen schenken. Dankjewel voor jullie warme bijdrage.

De derde kleuterklassen werken rond het thema tijd

In de derde kleuterklas werken de kleuters rond het thema tijd. Hiervoor mogen ze vanaf maandag iets meebrengen naar de klas dat verwijst naar de tijd, zoals een klok, een spelletje rond tijd, een wekker, een zandloper, … Voorzie het voorwerp van de naam van je kleuter.

De tweede kleuterklassen werken rond het thema ziek zijn

Heb je thuis een boek, een spelletje of verkleedkleren rond ziek zijn, dan mag je kind dit mee naar school brengen. We vragen om dit te voorzien van de naam van je kind. Zo komt het veilig terug mee naar huis.

Misschien heb je wel wat pleisters, een windel of een spuitje over? Ook dat mag mee naar de klas! Houd hier wel rekening mee dat dit door de kleuters gebruikt wordt en dus niet meer mee terug naar huis komt.

Het 6de leerjaar gaat naar verkeerspark

Dinsdag 18 januari gaat 6B naar het verkeerspark in Hoogstraten. Ze leren er onder leiding van politiemensen over de voorrangsregels voor voetgangers en fietsers (en in mindere mate ook die voor de automobilisten). Het is een zeer belangrijke theorie- en praktijkles met het oog op de vele verplaatsingen die ze volgend schooljaar zullen maken richting middelbare school. De leerlingen kleden zich best warm met een muts, sjaal en handschoenen, want het verkeerspark staat opgesteld in één van de frisse hallen van de veiling.

Bij goed weer fietsen de kinderen hier naartoe. Ze hebben wel een brief mee met meer info en met de vraag om te helpen bij het vervoer als het weer te slecht zou zijn. De dag voor de activiteit hakken we de knoop door. De juf of meester informeert jullie hierover.

Voor 6A gaat deze activiteit door op donderdag 27 januari.

We beslissen of deze activiteit effectief kan doorgaan afhankelijk van de besmettingsgraad op school of in deze klassen.

Het vijfde leerjaar fietst dinsdag naar de American games in Vosselaar

Vrijdag 21 januari neemt het vijfde leerjaar deel aan de American games georganiseerd door MOEV. De leerlingen doorlopen 3 plateaus waarin ze kunnen proeven van basisvaardigheden uit baseball, American football, frisbee, kinn-ball, … Spel- en sportspelen die behoren tot de moderne bewegingscultuurgebieden en die opgenomen zijn in de eindtermen.

Meebrengen:

  • Een fiets die tiptop in orde is
  • Fluovest
  • Gezond drinken (bijvoorbeeld de drinkbus van op school) en een koek
  • Een rugzak (waar de turnzak en de drinkbus in past)

Ook hier beslissen we of deze activiteit effectief kan doorgaan afhankelijk van de besmettingsgraad op school of in deze klassen.

Trefbaltornooi op 26 januari voor het derde en vierde leerjaar

‘Trefbal?’ hoor ik je denken. Trefbal is een balspel dat je in twee ploegen speelt. De ploegen spelen tegen elkaar. Ze proberen elkaar met de bal te raken. Als een speler geraakt is, vliegt die naar het achterveld. Vanuit dat achterveld kan hij proberen terug in de ploeg te raken, maar dat kan enkel als die een tegenstander raakt. Zo gaat dit spel heel de tijd door. Na een tiental minuten worden de spelers die nog op het veld overblijven, geteld. Zo zie je wie de winnaar van het spel is.
Moev organiseert trefbal in Merksplas op woensdag 26 januari in de sporthal. De kinderen van het derde en vierde leerjaar kunnen zich inschrijven met het briefje.

Nieuwe kleuters welkom op 26 januari

Bij juf Leen en juf Robine is er woensdag 26 januari een kijkdag voor de nieuwe kleuters. Deze start om 12.15 uur en is nog steeds op afspraak. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.

Een afspraak maken kan via telefoon (014 63 34 93) of via mail (info@qworzo.be).

Info over de eerste communie

De leerlingen van het tweede leerjaar die dit jaar hun eerste communie doen, krijgen deze week een uitnodiging mee voor de infoavond op 25 januari, een brief om in te schrijven en een privacyverklaring.

Zwemmen

Donderdag 20 januari zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 1C/6A (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 1B/6B

Dansen

Tijdens de afwezigheid van meester Wout worden de danslessen verschoven naar vrijdagvoormiddag.

Vrijdag 14 januari dansen de volgende klassen 1B/1C/1A/3A.

Kalender

di 18 jan   Verkeerspark 6B in Hoogstraten om 10.30 uur
do 20 jan   Zwemmen 1C/6A en 1B/6B
vr 21 jan   Dansen 2A/2B/3B/3C
vr 21 jan   American games vijfde leerjaar van 9.15 uur tot 11.30 uur Diepvenneke
ma 24 jan   Start voorleesweken
wo 26 jan   Kijkdag instapklas
do 27 jan   Verkeerspark 6A om 10.30 uur in Hoogstraten
wo 02 feb   Ped studiedag