Vrijdag gaan de tweede kleuterklassen naar de bib

Morgen gaan de kinderen van juf Annik en juf Lieselot naar het verhaal van Rupsje nooit genoeg luisteren in de bib. Dat is een mooi verhaal in het thema van de kriebeldiertjes. Bovendien maken de kinderen zo kennis met de bibliotheek.

Maandag gaat het 4de leerjaar naar de Bib

Het vierde leerjaar gaat volgende maandag 17 september met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Dinsdag gaan 2 en 3 naar de Bib

Het 2de en 3de leerjaar brengen dinsdag 18 september de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Toon je sportclub: woensdag in sportkledij naar school

MOEV doet een oproep om mee te doen met “toon je sportclub’. September is ook de maand van de sportclubs. Als school met een boontje voor sport doen we natuurlijk mee met beide acties.
Alle kinderen mogen in sportieve kledij naar school komen. Ze mogen pronken met de outfit van hun sportclub of gewoon met hun coole sportkledij. Ook de kleuters doen mee!
De kleuters sporten die dag in de kleuterturnzaal.
We verwachten volgende woensdag een aantal sportclubs op school. Zij geven de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar de kans om hun sport eens uit te proberen.

De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar gaan sporten in de sporthal onder begeleiding van andere sportclubs. Volgende week woensdag brengen deze kinderen hun fiets, fluovest en evt. fietshelm mee. Zij mogen ook een drankje van thuis meebrengen.

Siddarthaproject

Onze school steunt het Siddarthaproject. Elk kind krijgt vandaag een brief mee met de vraag om te sponsoren.

Volgende week vrijdag is het strapdag

Een dag die ons aanmoedigt om te STAPPEN en te TRAPPEN naar school. Omdat we beseffen dat het niet voor iedereen haalbaar is om te voet of met de fiets te komen, dragen we deze actie op klas- en schoolniveau. Tussen vrijdag 21 en 28 september zullen we op een ludieke manier stil staan bij de manier waarop we naar school komen. Gelieve uw kind op de Strapdag maar ook alle andere dagen, hun fluohesje aan te doen onder het motto: ‘Qworzó graag gezien’.
Op vrijdag 28 september zullen we in een gezamenlijk slotmoment de actie afsluiten.
We willen met deze actie ook weer verwijzen naar ons jaarthema ‘natuur(lijk) leuk’. Hoe we dat doen, daarover hoor je later meer!

Draaidoppen massaal verzamelen: doe mee

Volgende week, van maandag 17 tem vrijdag 21 september mogen alle kleuters en leerlingen draaidoppen van (pet)flessen mee naar school brengen. We hebben er veel nodig, daarom vragen we aan iedereen om mee te verzamelen.

Fietsen

Dinsdag 18 september fietsen de volgende klassen 1C/6C.
Donderdag 20 september fietsen de volgende klassen 6A/6B.
De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm.

Zwemmen

Volgende week donderdag zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 3A-5A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 3B-5B om 13.30 uur en de laatste groep 4A-4B vertrekt om 14 uur.

Kalender

ma 17 sep. BiB 4de lj in de nm
di 18 sep. fietsen 1C/6C
di 18 sep. ouderraad
di 18 sep. BIB 2de en 3de lj
wo 19 sep. dag van de sportclub
wo 19 sep. kriebelteam
do 20 sep. fietsen 6A/6B
do 20 sep. zwemmen 3A-5A / 3B-5B / 4A-4B
vr 21 sep. Kinderclub De Spetter gesloten
vr 21 sep. start strapweek
do 27 sep. scholenveldloop
vr 28 sep. slotmoment strapweek
ma 8 okt. lokale verlofdag
do 11 okt. 1ste schoolrekening
wo 17 okt. opendeurdag instapklas
ma 29 okt. herfstvakantie

Liesbeth Van den Broeck
Pieter Geerts

directeur