Het 5de leerjaar leert over het Sociaal Huis en over budgettering

Aan de hand van het ‘Geldwegspel’ leren de kinderen over budgetbeheer. Ze ervaren aan de hand van dit spel dat het moeilijk is om de gewone dagelijkse dingen te kopen als je weinig geld hebt. Zo krijgen ze inzicht in de problematiek van mensen die het financieel moeilijker hebben.
Volgende week dinsdag gaan ze naar een toneelstuk over ‘leren met geld omgaan’. Ze hebben een uitnodiging bij voor 1 extra toeschouwer (ouders, grootouders, tante…).
Vrijdag 22 maart bezoeken onze vijfdeklassers het Sociaal Huis. Hier krijgen ze uitleg over wat er zo allemaal gebeurt in het Sociaal Huis, dat vroeger het OCMW heette. Ze krijgen er een strip en nog wat andere spulletjes.

Het 1ste leerjaar gaat naar de politie en naar de brandweer

In het kader van het thema beroepen is het eerste leerjaar uitgenodigd om op bezoek te gaan bij de politie. Ze gaan er morgen naartoe. Hier krijgen ze meer informatie van de agent over zijn dagtaak en mogen ze een kijkje nemen in het politiekantoor. Op dinsdag 19 maart gaan de leerlingen op bezoek bij de brandweer. Hier krijgen ze van de brandweerman een rondleiding in de kazerne. Dat wordt vast interessant.
Ook nodigen we graag tijdens dit thema enkele ouders uit die ons iets willen komen leren over hun beroep. Verder info volgt nog via het agendablaadje.

Maandag gaat het 4de leerjaar naar de Bib

Het vierde leerjaar gaat maandag 18 maart met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Dinsdag gaan het 1ste, 2de en 3de leerjaar naar de Bib

Het 1ste, 2de en 3de leerjaar brengen dinsdag 19 maart de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Infodag en -avond voor nieuwe kleuters

Bij juf Lieselot is er woensdag 27 maart een opendeurdag voor de nieuwe kleuters. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.
Voor ouders die zich tijdens de dag moeilijk vrij kunnen maken, voorzien we op dinsdag 26 maart om 19.30u een infoavond met rondleiding.

Vrijdag 29 maart is het lentemarkt

De oudste kinderen hebben vandaag een affiche mee om reclame te maken voor onze lentemarkt ten voordele van Siddartha. Wil je de affiche thuis voor het raam aan de straatkant hangen?
We zijn ook nog op zoek naar zelfgemaakte spulletjes. De kinderen geven alvast het voorbeeld door in de klas zelf te knutselen voor het goede doel. We hopen dat jullie, zoals in het verleden, weer massaal inschrijven met het invulstrookje van de knutselbrief die de kinderen voor de vakantie al bijhadden. Ben je dat kwijt? Vraag dan gerust een nieuw briefje.

Dansen

Dinsdag 19 maart dansen de volgende klassen 3A/2A.
Donderda Donderdag 21 maart dansen de volgende klassen 5A/5B.

Zwemmen

pretbad
Donderdag 21 maart zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 2A-4A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 2B-4B vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

ma 18 mrt. BiB 4de lj in de nm
di 19 mrt. ouderraad
di 19 mrt. BIB 1ste, 2de en 3de lj
di 19 mrt. dansen 3A/2A
di 19 mrt. budgetweek voorstelling
wo 20 mrt. MOEV Smashvolley voor 4de, 5de en 6de lj in Beerse
do 21 mrt. zwemmen pretbad 2A-4A / 2B-4B
do 21 mrt. dansen 5A/5B
vr 22 mrt. budgetweek bezoek aan het sociaal huis in de voormiddag
di 26 mrt. info-avond en rondleiding instapklas
wo 27 mrt. opendeurdag instapklas
vr 29 mrt. rapport
vr 29 mrt. lentemarkt
ma 1 apr. week van de oudercontacten lagere school
di 2 apr. oudercontacten lagere school: algemene dag
di 2 apr. sponsorloop ten voordele van kom op tegen kanker

Liesbeth Van den Broeck
Pieter Geerts