Corona update

Maandag verstrengden we de maatregelen. Dit was nodig omdat we vanaf begin september coronabesmettingen in onze school vaststelden.

  • Vanaf de tweede helft van september nam het aantal besmettingen bij leerlingen toe. Dit maakt ook dat er heel wat broertjes en zusjes mee in quarantaine moeten.

Momenteel zijn er besmettingen in 7 klassen vastgesteld en zijn er in 8 klassen broertjes en zusjes in quarantaine. Er is 1 klas waar er kinderen al voor de 5de keer dit schooljaar een test moeten ondergaan.

  • Ook testten er meerdere leerkrachten positief. Collega’s die een hoogrisicocontact hadden met de positieve leerkracht gingen in quarantaine.

Momenteel zijn er 5 leerkrachten al positief getest en zijn er al 6 leerkrachten in quarantaine geweest.

Als we deze situatie onder controle willen houden zijn er verstrengingen nodig.

  • We willen het aantal testen bij onze kinderen verminderen.
  • We willen zoveel mogelijk kinderen op school aanwezig.
  • We willen in elke klas een leerkracht zodat gezonde kinderen hun recht op onderwijs krijgen.

De preventieadviseur adviseert de ouders ook nog om zoveel mogelijk voorzichtigheid buiten de schooluren na te streven.

We verplaatsen activiteiten van kinderen die de komende drie weken niet kunnen doorgaan. Voor activiteiten die we niet kunnen verplaatsen zoeken we alternatieven waardoor we blijven inzetten op het welbevinden van onze leerlingen.

Activiteiten binnen de klasgroep waarvoor geen vervoer nodig is blijven doorgaan.

Kleuters maken kennis met kinderclub De Spetter

Volgende week is het week van de IBO en daarom nodigt kinderclub De Spetter onze kleuters uit om er op dinsdag eens te komen spelen. Ze krijgen er een rondleiding in het mooie gebouw en er staan een aantal leuke activiteiten op het programma.

In samenspraak met Isabel zorgen we ervoor dat dit bezoek volledig in de klasgroep kan doorgaan. De kleuters gaan er te voet naar toe.

Het eerste leerjaar wandelt naar het Carons Hofke

Ook deze activiteit mag doorgaan. Dinsdag namiddag wandelt het eerste leerjaar naar het Carons Hofke. De leerlingen doen dan best stevige schoenen aan of nemen laarzen mee. Pas de kledij van je kind aan aan de weersomstandigheden.

Oudercontacten kleuterschool verplaatst

De oudercontacten in de kleuterschool zijn verplaatst naar de week van 15 november. Inschrijven kan vanaf vrijdag 5 november om 15 uur tot en met dinsdag 9 november om 20 uur.

Oudercontacten in de lagere school

Op 29 oktober krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport mee naar huis. De leerkracht bespreekt dit met elke leerling apart in een kindgesprek. Na de vakantie krijg je de kans om met de leerkracht te praten over je kind.

Volgende vrijdag ontvang je een link waarmee je kan inschrijven van 22 oktober tot en met 26 oktober. Wens je geen oudercontact, laat dat dan ook even weten aan de klasleerkracht. De oudercontacten gaan fysiek in de klassen door.

Zwemmen

Tot aan de herfstvakantie gaan de zwemlessen niet door. Meester Gert zorgt voor extra aanbod beweging op donderdagnamiddag.

Fietsen

Maandag 18 oktober fietsen de volgende klassen 4A/4B.

Donderdag 21 oktober fietsen de volgende klassen 5B/5A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets op het grasveld aan de rode fietsenstalling. Daar hangt een fietsparkingbordje.

Ter info

  • Op 17 oktober organiseert Toerisme Merksplas een gegidste wandeling op kindermaat in het Carons Hofke. Meer info vind je op toerismemerksplas.be of in de flyer in bijlage.
  • Info van Tierlantijn in ’t KLEIN: Dansen, zingen en acteren jullie graag? Dan hebben wij een heel mooi aanbod voor jullie. Wij zijn Tierlantijn in ’t KLEIN. Elke dinsdagavond van 18 uur – 20 uur vind je ons in de turnzaal van de Vrije Basisschool in Merksplas (ingang Kloosterstraat). Wil je een keertje komen proeven? De eerste les is gratis. Iedereen is welkom! Verdere info vind je in onze flyer op het secretariaat. Tot snel!  Christine, Nathalie en Marina (team Tierlantijn in ’t KLEIN)

Kalender

ma 18 okt   Fietsen 4A/4B
ma 18 okt   3C bezoekt het oude klasje in Rijkevorsel: wordt verplaatst
di 19 okt   3A en 3B bezoeken het oude klasje in Rijkevorsel: wordt verplaatst
di 19 okt   Bezoek kleuterklassen aan IBO
di 19 okt   Het eerste leerjaar wandelt naar het Carons Hofke
wo 20 okt   Opendeurdag instapklas: op afspraak tussen 12.15 uur en 14 uur
do 21 okt   Geen zwemmen
do 21 okt   1ste schoolrekening
do 21 okt   Fietsen 5B/5A
ma 25 okt   Week van de oudercontacten in de kleuterschool: wordt verplaatst
di 26 okt   Kronkeldidoe voor het eerste leerjaar: is geannuleerd
ma 01 nov   Start herfstvakantie