Volgende week oudercontacten in de kleuterschool

Je kon inschrijven voor een oudercontact van 15 minuten met de leerkracht van je kind. We willen de oudercontacten corona-proof laten verlopen.

Daarom vragen we het volgende:

  • Kom binnen langs de ingang via de speelplaats
  • Als je boven moet zijn, neem dan de eerste trap die je tegen komt
  • Wacht rechtstaand in de gang – er staan geen stoelen – kom dus ook niet te vroeg
  • De stoelen in de klas worden telkens ontsmet
  • Beperk het gesprek tot 15 min. zodat de planning van de leerkracht kan behouden worden
  • We willen het aantal personen dat wacht in de gang beperken
  • Neem de andere trap bij het naar beneden gaan
  • Verlaat de school via de deur langs de Bevrijdingsstraat

Onze voorkeur gaat uit naar een fysiek oudercontact. Op deze manier kunnen we dit veilig organiseren.

Inschrijven oudercontacten voor het derde en vierde leerjaar.

We lieten al weten dat er in de week van 26 oktober oudercontacten zijn in het derde en vierde leerjaar. Morgennamiddag ontvang je een bericht. Vanaf dan tot en met dinsdag 20 oktober 15 uur kan je inschrijven. Wens je geen oudercontact, laat dat dan ook even weten aan de klasleerkracht.

We brengen de herfst mee naar de tweede kleuterklas

De kleuters van juf Ann en juf Annik gaan werken rond het thema herfst en mogen vanaf maandag 19 oktober herfstmateriaal meebrengen: blaadjes, herfstvruchten, takjes,…

Tweede kleuterklas gaat op herfstwandeling

De kleuters van juf Ann en juf Annik trekken voor hun herfstwandeling naar de bossen van de Kolonie op woensdag 28 oktober. Hiervoor zoeken ze nog ouders die hen willen brengen en halen. Ouders die willen rijden mogen het bijgevoegde briefje invullen.

Op het briefje staan de coronamaatregelen die in acht moeten worden genomen. We laten ten laatste de dag voor de uitstap weten als deze niet zou kunnen doorgaan.

Maandag gaat het 4de leerjaar naar de Bib

Het vierde leerjaar gaat volgende maandag 19 oktober met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Dinsdag gaan het 2de en 3de leerjaar naar de Bib

Het 2de en 3de leerjaar brengen dinsdag 20 oktober de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Leesouders gevraagd in het eerste leerjaar

We deden in het begin van het schooljaar al een oproep voor leesouders in onze klassen. Na de herfstvakantie start ook het lezen in groepjes in het eerste leerjaar.

Heb je zin om in het eerste te komen lezen op maandag en vrijdag, telkens van 11.40 uur tot 12.05 uur laat het dan even weten aan de leerkrachten.

STEM Olympiade in het zesde leerjaar

Deze week nemen de leerlingen van het zesde leerjaar deel aan de STEM-Olympiade. We wensen hen heel veel succes.

Unihoctornooi 18 november voor het 5de en 6de leerjaar

Op woensdag 18 november kunnen de kinderen van het 5de en 6de leerjaar mee unihoccen in Merksplas. Unihoc kan je vergelijken met ijshockey maar dan zonder schaatsen en ook niet op ijs. Voor de sticks en de pucks zorgt MOEV. De kinderen kunnen zich met een briefje inschrijven. De inschrijvingen zijn wel onder voorbehoud.

Nieuwe kleuters welkom op woensdag 21 oktober

Ken je nog een kleuter die binnenkort 2,5 jaar wordt? Woensdag 21 oktober is er een opendeurdag. Kennismaken, meespelen, inschrijven,… het kan dan allemaal. Tussen 9 en 10 uur nodigen we ouders en kleuters uit die na de herfstvakantie naar school komen, tussen 11 en 12 uur mogen de ouders van kinderen die later instappen, komen.

We vragen ouders om een mondmasker te dragen. We voorzien ook een bewegingsparcours in de turnzaal. Als er meer dan 5 volwassenen in het klasje aanwezig zijn, dan gaan de andere ouders met hun kleuter even spelen in de turnzaal.

Fietsen

Dinsdag 20 oktober fietsen de volgende klassen 2B/2C.

Donderdag 22 oktober fietsen de volgende klassen 3B/3A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Kinderen die langs Spelewei komen parkeren hun fiets in de fietsenrekken op het gras aan de ingang van de turnzaal. Kinderen die met broertjes of zusjes langs de kleuterschool komen, parkeren hun fiets in de gele fietsenrekken.

Zwemmen

De informatie van de dienst Buitenlandse zaken bespreken we week per week met onze preventieadviseur. Gisteren was het dan ook duidelijk dat het zwemmen voorlopig opgeschort wordt.

Volgende donderdag 22 oktober zwemmen normaal gezien volgende klassen: de eerste beurt 5B/2B. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 4A/4B komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Deze klassen worden verwittigd indien het zwemmen niet door kan gaan.

Kalender

ma 19 okt   Deelname STEM Olympiade deze week
ma 19 okt   Deze week oudercontacten in de kleuterschool
ma 19 okt   Bib 4de lj in de voormiddag
di 20 okt   Fietsen 2B – 2C
di 20 okt   Bib 2de en 3de lj
wo 21 okt   Opendeurdag instapklas
do 22 okt   Zwemmen 5B/2B – 4A/4B (onder voorbehoud)
do 22 okt   Fietsen 3B – 3A