Maandag gaat het 4de leerjaar naar de Bib

Het vierde leerjaar gaat volgende maandag 20 januari met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Dinsdag gaan het 1ste, 2de en 3de naar de Bib

Het 1ste, 2de en 3de leerjaar brengen dinsdag 21 januari de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Qworzó quiz zoekt tombolaprijzen

Graag hadden we op de quizavond een mooie prijzentafel voorzien. Hiervoor zijn we nog op zoek naar leuke prijzen, klein en groot. Weet je dus niet precies wat te doen met dat dubbele cadeau dat je op kerstavond kreeg of haalde je iets uit het verpakkingspapier dat je helemaal niet bevalt? Wij zouden het zeer graag gebruiken om er onze prijzentafel mee te vullen! Uiteraard kan je ook andere spullen bij ons kwijt! De prijzen mag je afgeven bij één van de leerkrachten of aan de directeur. Wij danken je al enorm op voorhand!

Beroemdheid gezocht om te mystery-Skypen in het Frans

Onze oud-zesdeklassers speelden enkele jaren geleden al eens een mystery-Skype met Eline Michiels (De Mol in 2017) en Urbanus. Dat is een educatief spel waarbij een beroemd persoon zich verstopt onder een doek en de leerlingen door het stellen van Franse ja-neevragen moeten proberen te achterhalen welke bekende persoon zich onder het doek bevindt. Onze leerlingen oefenen zo op Frans spreken en begrijpend luisteren. Na het spel kunnen de leerlingen nog enkele Franse vragen stellen aan de gezochte persoon. Vorig jaar hadden we contact met een BV, maar kon de Skype-meeting in laatste instantie niet meer doorgaan. Wie denkt een beroemdheid te kunnen overtuigen om deze activiteit met onze zesdeklassers te doen ergens in de loop van dit schooljaar mag je dit zo discreet mogelijk laten weten aan joline@qworzo.be of dave@qworzo.be. Merci beaucoup!

Ruimer aanbod voor kleuters door deuren open te zetten

Vanaf volgende week werken de eerste kleuterklassers van juf Leen twee keer per week mee klasdoorbrekend met de kleuters van juf Helga en juf Martine. Ook bij juf Marijke wordt er klasdoorbrekend gewerkt en gespeeld. We doen dit om de kleuters een ruimer aanbod te geven in de hoeken. Daarnaast kunnen ze zo elkaar goed leren kennen.

Dansen

Dinsdag 21 januari dansen de volgende klassen 5A/5B.
Donderdag 23 januari dansen de volgende klassen 6B/6A.

Zwemmen:

Volgende donderdag 23 januari zwemmen volgende klassen:
de eerste beurt 1C-6A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 2A-5A komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

ma 20 jan. 4de lj gaat naar de bib
di 21 jan. 1ste, 2de en 3de lj gaan naar de bib
di 21 jan. dansen 5A/5B
wo 22 jan. opendeurdag instapklas
do 23 jan. dansen 6B/6A
do 23 jan. zwemmen 1C-6A / 2A-5A
ma 27 jan. start voorleesweek
di 28 jan. 6de leerjaar naar het verkeerspark in Hoogstraten
wo 5 feb. pedagogische.studiedag
do 6 feb. 3de leerjaar naar het Suske en Wiske museum
vr 14 feb. Qworzoquiz

Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens