Morgen treden de derde kleuterklassers op in GC DE MARc/kT

Door de aankondiging van slecht weer ging de school op zoek naar een locatie waar we morgen coronaproof het optreden binnen kunnen laten doorgaan. Wil je plaats hebben, houd je dan wel aan het tijdstip dat op de inschrijvingsbrief staat.
De eerste groep komt van 13.25 uur  tot 14.05 uur. Daarna gaan we alles ontsmetten. De tweede groep nodigen we uit van 14.20 uur tot 15 uur.

Maatregelen:

·        Langs de zijraam aan de schoolkant kom je binnen

·        Houd afstand

·        Ontsmet je handen

·        Draag een mondmasker

·        Ga langs de andere kant terug naar buiten (kant van de Markt)

·        We zetten de zijdeuren open voor de ventilatie

Volgende week dinsdag 22 juni houden alle kleuters hun ‘schoolreis’

Omdat de geplande uitstappen met de bus niet konden doorgaan, werkten onze kleuterjuffen een alternatief programma uit. Zo mogen ze op stap met een huifkar, gaan ze kijken naar een toneelvoorstelling, staat er een springkasteel voor hen klaar en eten ze ’s middags frietjes! Ze moeten dus GEEN boterhammen meebrengen. Deze dag kost 8 euro en wordt verrekend met de volgende schoolrekening.

Meebrengen:

 • zorg voor aangepaste kledij: zonnecrème en een pet bij warm weer – een regendichte jas bij slecht weer en schoenen die ze zelf kunnen aan en uitdoen.
 • Hun boekentas met
  • een drinkbus met water
  • een stuk fruit voor de voormiddag
  • een koek voor de namiddag

5de leerjaar gaat maandag 28 juni naar Merksplas Kolonie

Op maandag 28 juni gaat het vijfde leerjaar op uitstap naar Merksplas Kolonie. Zij leerden al veel over de gebouwen en de natuur van dit domein, zodat ze het nu met eigen ogen kunnen gaan bekijken. Ze brengen ook een bezoek aan het gevangenismuseum. De leerlingen rijden er met de fiets naartoe, dus zorg dat deze tiptop in orde is. Ze vertrekken gewoon om 8.30 uur en zijn terug om 15.30 uur. Deze uitstap kost 8 euro en wordt met de schoolrekening betaald. De leerlingen brengen een rugzakje mee met hun picknick, drinkbus met genoeg drinken, eventueel koek of fruit, zonnecrème bij warm weer, muggen- en tekenspray. Ze kunnen ook best goede wandelschoenen of sportschoenen aandoen, want er staat een stevige wandeling op het programma. Vergeet je fluovest en eventueel je fietshelm niet.

Het vijfde leerjaar communiceert met de gevangenen

De kinderen van het vijfde leerjaar kregen de kans om vragen te stellen aan de gevangenen via tekeningen. De gevangenen beantwoordden deze vragen. Tijdens de uitstap naar de Kolonie kunnen ze de antwoorden lezen. Die hangen dan bij hun vragen aan het hek. Ook de pers zal hier aanwezig zijn en zal enkele kinderen interviewen. Je kan met bijgevoegd briefje hiervoor toestemming geven. Benieuwd? Ga dan zeker ook eens naar “The wall of conversation”.

 

Woensdag: proclamatieavond

We nodigen de leerlingen van het zesde leerjaar samen met hun ouders uit om 19 uur op de speelplaats van de lagere school. We vragen de ouders om een mondmasker te dragen en binnen te komen langs de Gezellestraat en afstand te houden van elkaar.

De organisatie draait rond de gezinsbubbel. Per kind staan er stoelen klaar waar het met zijn ouders gaat zitten. Ouders volgen zittend de proclamatie. Het is niet de bedoeling dat de ouders bij andere ouders gaan zitten om bij te kletsen. Ook na de proclamatie verwachten we dat er niet samengeschoold wordt. Ouders verlaten de school langs de uitgang aan Spelewei en respecteren hierbij de afstand.

Fluo’s (3de kleuterklas en 3de leerjaar) uitwassen en terugbezorgen

Alle kinderen ontvingen een nieuw fluo-vestje (uitgezonderd het 5de en 6de leerjaar). Ieder kind krijgt 3 fluo’s tijdens de loopbaan in Qworzó. We plannen het uitdelen van nieuwe fluo’s bij de instapklas, het 1ste leerjaar en het 4de leerjaar. Omdat de huidige fluo’s nog niet versleten zijn, (pas nieuw gekregen dit schooljaar) vragen we deze keer aan de ouders van de 3de kleuterklassers en de kinderen van het derde leerjaar om ze uit te wassen en in te leveren. Die vestjes gebruiken we als reserve. Vergeten in te leveren betekent volgend schooljaar geen nieuwe.

Spullen met mondjesmaat mee naar huis

De kinderen brengen de laatste weken in stukjes heel wat spullen mee naar huis:

 • hun werken
 • hun turngerief
  • De kinderen nemen allemaal het turngerief mee naar huis. We vragen om dit uit te wassen. Volgend schooljaar brengen ze het mee terug en kan je eventueel een nieuwe set bestellen.

Woensdag 30 juni is de laatste schooldag

De laatste schooldag! De rapporten worden dan uitgereikt. De kinderen mogen naar huis om 11 uur. De kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar die alleen naar huis gaan, vertrekken om 10.50 uur. De leerkrachten hebben met plezier jullie kinderen in de klas gehad en laten jullie langs deze weg weten dat ze daarvoor geen cadeautjes verwachten.

Oudercontacten

De laatste schooldag krijgen de kinderen hun rapport voor twee maanden mee naar huis. Omdat het een deeltje is van een groeirapport verwachten we de rapporten in september terug op school. De kinderen kregen de toetsen mee naar huis. Op basis van de werken en de resultaten kan je al wel een inschatting maken van het rapport. Heel wat ouders zijn al uitgenodigd op een opvolgingsoudercontact. Mochten er nog ouders zijn die nood hebben aan een extra oudercontact, dan vragen ze best een momentje aan bij de klasleerkracht of bij juf Berbe of bij juf Kristel-Maria.

Fietsen

Dinsdag 22 juni fietsen de volgende klassen 5B – 5A.

Donderdag 24 juni fietsen de volgende klassen 1B – 1A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm.

Kalender

vr 18 jun   Afscheid 3de kleuterklassers voor de ouders op afgesproken tijdstip
vr 18 juni   Schoolreis 3de en 4de leerjaar naar De Lilse Bergen
ma 21 juni   Start OVSG-toetsen in het 6de leerjaar
di 22 juni   Schoolreis kleuterschool: ritje met de huifkar + verwendag
wo 23 juni   Uitreiking gestuigschriften 6de leerjaar
ma 28 juni   Schoolreis 1ste en 2de leerjaar naar De Schuur in Borsbeek
di 29 juni   Rollerdag
wo 30 juni   Laatste schooldag. De school eindigt om 11 uur.

 

 

Liesbeth Van den Broeck & Bea Mertens

Qworzó  Markt 17 2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93