American games voor 6het vijfde leerjaar

Op 24 januari neemt het vijfde leerjaar in de namiddag deel aan het bewegingslandschap American Games. Het is een gevarieerd bewegingslandschap in het thema Amerikaanse Spelen met o.a. basisvaardigheden uit baseball, American football, kinn-ball, … Dit wordt georganiseerd door MOEV en gaat door in Sportcentrum ’t Beerke in Beerse. De kinderen rijden er met de fiets naartoe. Ze vertrekken op school rond 11.45 uur en zullen terug aankomen rond 16 uur.
Meebrengen:

  • Rugzakje voor turnzak, koek en drinkbus
  • Fiets die goed in orde is

Medische consulten in het vierde leerjaar

De leerlingen van het vierde leerjaar gaan op medisch consult bij het CLB. De data per klas vind je in de kalender onderaan de nieuwsbrief. Dit consult gaat door op school. De brieven met info kregen de ouders enkele weken geleden al mee naar huis en werden door de school aan het CLB terugbezorgd.

Pedagogische studiedag

Maandag 30 januari houdt het team een pedagogische studiedag om zich te professionaliseren in de wereld van Google. De kinderen hebben deze dag vrij.

Het zesde leerjaar gaat oefenen in het verkeerspark

Donderdag 2 februari gaan de leerlingen van het zesde leerjaar naar het verkeerspark in Hoogstraten. Ze leren er onder leiding van politiemensen over de voorrangsregels voor voetgangers en fietsers (en in mindere mate ook die voor de automobilisten). Ze kregen hier vorige week op school al een theoretische les over. Deze les, in combinatie met de praktijkles, is belangrijk met het oog op de vele verplaatsingen die ze volgend schooljaar zullen maken richting middelbare school. De leerlingen kleden zich best warm met een muts, sjaal en handschoenen. De kinderen fietsen er naartoe. Bij regenweer vragen we toch aan (groot)ouders om te helpen bij het vervoer. De kinderen hebben hiervoor een brief bij.

Info over het secundair onderwijs

In de loop van de volgende weken krijgen de leerlingen van het zesde leerjaar geregeld info mee van de middelbare scholen. Deze info komt beetje bij beetje binnen op school. De leerkrachten bespreken dit met de kinderen en geven de info mee. Maak hier samen met je kind ook tijd voor.

Zwemmen

Donderdag 26 januari zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 2B/5B (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 2A/5A

Het is open bad. De kinderen hebben hiervoor een briefje bij.

Dansen

Volgende week dansen de volgende klassen: 4B – 4C – 5A – 5B.

Kalender

di 24 jan American games vijfde lj sportcentrum Beerke in Beerse
wo 25 jan Opendeurdag instapklas
wo 25 jan Medisch consult 4A
do 26 jan Zwemmen 2B/5B – 2A/5A (open bad)
do 26 jan Dansen 4B – 4C – 5A – 5B
ma 30 jan Pedagogische studiedag: vrije dag
wo 01 feb Medisch consult 4B
do 02 feb Bezoek aan het verkeerspark voor het zesde leerjaar
vr 03 feb Start voorleesweek tot 03/02
wo 15 feb Medisch consult 4C
do 16 feb Carnaval in de KS
vr 17 feb Carnaval in de LS
ma 20 feb Start krokusvakantie

Vriendelijke groeten
Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93