Update corona

De voorbije week veranderde het volgende in onze school:

  • Voor 6B werd de noodremprocedure opgestart. Deze klas is gesloten van 27 november tot en met 4 december. De leerlingen krijgen afstandsonderwijs.
  • Juf Conny testte maandag positief op corona. Ze zit thuis in quarantaine. De vervanging voor 4A gebeurt intern.
  • In een groot aantal klassen zijn er nog leerlingen afwezig o.w.v. een positieve test of o.w.v. quarantaine door een hoogrisico contact.

5de leerjaar bezoekt volgende week vrijdag het Fort Van Breendonk

De kinderen van het 5de leerjaar gaan vrijdag 10 december naar het Fort van Breendonk. De kinderen komen naar school om 8.05 uur. De bus vertrekt stipt om 8.15 uur en ze zijn terug om 14.15 uur.
Meebrengen: rugzak met brooddoos, een drankje, een koek en/of een stuk fruit. In het Fort kan het koud zijn en waaien. Zorg dus dat je warme kledij aandoet. Deze uitstap kost 16 euro en komt op de volgende rekening.

De derde kleuterklas maakt kennis met het eerste leerjaar

Op vrijdag 10 december maken de kleuters van de derde kleuterklas kennis met de juffen van het eerste leerjaar. De juffen voorzien een speelhoekenwerk. De leerlingen van het eerste leerjaar krijgen de kans om hun avonturen uit het eerste leerjaar te vertellen aan de kleuterjuffen.

We zetten tijdens de middagen in op welbevinden

Vanuit observaties, peilingen en klasgesprekken naar welbevinden bij onze leerlingen is het voor het team duidelijk dat de middag voor de kinderen aangegeven wordt als moeilijkere periode. Naar aanleiding hiervan richtten we een werkgroep “welbevinden” op.

Vanuit de talenten van de leerkrachten worden er in de kleuterschool en de lagere school middagactiviteiten uitgewerkt en begeleid door leerkrachten.

  • Op maandag is er telkens een activiteit in de kleuterschool.
  • Op dinsdag is er een klas die middagsport heeft.
  • Op dinsdag en donderdag zijn er 1 of 2 andere activiteiten in de lagere school.
  • Op vrijdag is er een DJ van wacht die muziek voorziet op de speelplaats.

Er is een variatie in aanbod van spelletjes, voorlezen, dans, wandelen, knutselen.

Je ziet hier regelmatig een foto van verschijnen op Instagram of op onze facebookpagina.

Geen Kerstmarkt, wel een actie voor De Oversteek

Elk jaar steunen wij een goed doel met onze kerst- of lentemarkt. Ook dit jaar gaat de kerstmarkt niet door o.w.v. de huidige coronasituatie. We voorzien wel een actie voor De Oversteek in Merksplas. Dit is een organisatie voor mensen uit Merksplas die het moeilijk hebben in de maatschappij, om welke reden dan ook.

In de klas maakt elk kind een knutselwerkje. De opbrengst hiervan gaat naar De Oversteek. Jullie kunnen deze organisatie steunen door 2 euro te schenken. In de laatste week voor de kerstvakantie brengen de kinderen hun knutselwerkjes meer naar huis.

In de postkaft van je kind vind je een briefje waarop je kan aanduiden of je deze organisatie steunt.

De school ontvangt de hoofdprijs op de eTwinning Awards

Enkele weken geleden las je op facebook dat onze school de hoofdprijs ontving op de eTwinning Awards. Eén van onze vrijwilligers in de Franse lessen, Marie-Leet Bens, begeleidde vorig schooljaar 2 sterke leerlingen in het Engelstalige project the Oceans Rescuers. De school ontvangt hiervoor een mooie geldsom van 1750 euro die we mogen besteden aan ICT-materiaal.

Op onze website (www.qworzo.be) lees je het interview waarin Marie-Leet, de jongens en de leerkrachten geïnterviewd worden.

Dankjewel aan iedereen die hieraan meewerkte.

Zwemmen

Donderdag 9 december zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 1C/6B (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 1A/6A

Dansen

Maandag 6 december dansen de volgende klassen 1A/3A.

Donderdag 9 december dansen de volgende klassen 2A/2B.

Ter info

  • In de postkaft van de kinderen tot en met het vierde leerjaar vind je een tekening om te kleuren. Deze kan je afgeven aan Sinterklaas op 4 december tussen 14 en 15 uur in ruil voor een snoeppakje. Sinterklaas vind je dan in de polyvalente zaal van onze school, die je kan bereiken via Spelewei. De Sinterklaasvrienden organiseren deze actie.

Kalender

ma 06 dec   Dansen 1A/3A
do 09 dec   Dansen 2A/2B
do 09 dec   Zemmen 1C/6B – 1A/6A
vr 10 dec   Fort van Breendonk 5de lj
vr 10 dec   Uitwisseling 1ste lj en 3de ks
di 14 dec   Infoavond kleuters
wo 15 dec   Opendeurdag instapklas
vr 17 dec   Kerstmarkt: alternatief
vr 24 dec   Start kerstvakantie om 12:05 uur
za 25 dec   Kerstvakantie