Kriebelteam is langs geweest

Het kriebelteam controleert de haren van alle leerlingen na een schoolvakantie op luizen. Dat heeft ondertussen haar nut bewezen. Een team van ouders controleert elk hoofdje. Als men neten of luizen vindt, verwittigt men de ouders van het kind per brief. Ook de andere kinderen van de klas krijgen een brief met richtlijnen. Na ongeveer twee weken volgt het kriebelteam enkel nog die klassen op waar luizen gevonden werden.
Gisteren was de eerste keer. Graag vragen we uw medewerking om de behandeling te starten volgens de richtlijnen.

Ouderavonden met info over de school en de klas

Op maandag 9 september houden we om 19.30 uur een informatieavond voor de ouders van de kinderen van onze lagere school. U wordt verwacht in de eetzaal van de lagere school. Na een half uurtje algemene informatie, kan u met de juf of meester van uw kind naar de klas. Daar zal u nog meer uitleg krijgen over de werking in de klassen.
De ouders van de kleuters verwachten we op dinsdag 10 september om 19.30 uur voor hun infoavond.

Dinsdag klasfoto’s

Volgende week dinsdag komt de fotograaf in onze school klasfoto’s nemen. Dinsdag vanaf 9 uur komt elke klas aan de beurt. We hopen dat iedereen aanwezig is en dat we alleen maar blije en frisse gezichtjes zien. Bij slecht weer wordt alles verzet naar een andere dag.

Schooltoelage wordt schooltoeslag

Het Groeipakket (het vroegere kinderbijslagfonds), zal voortaan zorgen dat de schooltoelage automatisch uitbetaald wordt voor kinderen die bij hen gekend zijn. De schooltoelage zelf verandert van naam in de schooltoeslag. De schooltoeslag moet dus niet meer aangevraagd worden.
De pedagogische voorwaarden blijven behouden. Zo moeten 5-jarige kleuters voortaan 250 halve dagen op school aanwezig zijn om het recht op schooltoeslag te behouden. Kinderen van de lagere school verliezen dat recht als ze meer dan 29 halve dagen ongewettigd afwezig zijn.

Info

• Geheel vrijblijvend kan je ook Zonneboekjes bestellen. Je vult hiervoor het briefje in dat je kind vandaag bij heeft.
• Wie thuis aan de slag wil met veilig en gezond internet raden we deze websites aan:
o clicksafe.be

o playpauzestop.be

• Het opvoedingspunt organiseert, in samenwerking met Huis van het Kind Merksplas, ook dit najaar weer een boeiende en gratis lezing voor ouders en professionelen. Het onderwerp dit najaar is: Kinderen rouwen ook. Een avond over rouwverwerking bij kinderen door Lies Scaut. Deze avond vindt plaats op 25 september in GC de Marckt, om 20u.
De kinderen hebben de vormingsbrochure bij waarin ook dit aanbod staat.

Fietsen

Dinsdag 10 september fietsen de volgende klassen 3A/3B.
Donderdag 12 september fietsen de volgende klassen 4A/4B.
De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm.

Zwemmen

Volgende donderdag 12 september zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 3A-3B. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 2B-5B komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

ma 9 sep. Infoavond lagere school 19.30
di 10 sep. Infoavond kleuterschool 19.30
di 10 sep. Fietsen 3A/3B
di 10 sep. Klasfoto’s
do 12 sep. Fietsen 4A/4B
do 12 sep. Zwemmen 3A-3B / 2B-5B
za 14 sep. Opening huis van het kind
di 17 sep. Ouderraad
wo 18 sep. Breng je sportclub op school
do 26 sep. Scholenveldloop
ma 7 okt. Lokale verlofdag

Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens