Lekkere pannenkoeken

Vandaag vierde de kleuterschool carnaval. Als kers op de taart kregen ze lekkere pannenkoeken. Morgen is de lagere school aan de beurt. Dank u wel aan alle helpende handen!

Morgen stappen de kinderen in een carnavalstoet door de straat

De stoet vertrekt om 10 uur. De allerkleinste kleuters (instap en eerste kleuterklas) mogen kijken, maar stappen niet mee in de stoet. De kleuters van de 2de en 3de kleuterklas komen morgen niet verkleed, maar stappen in de stoet met eigen gemaakte spullen uit de klas. De kinderen van de lagere school komen vrijdag verkleed naar school en stappen zo mee in de stoet.
Route: Schuttershofstraat – Spelewei – Gezellestraat – Bevrijdingsstraat – school.

Woensdag na de vakantie komt het kriebelteam

Woensdag na de krokusvakantie komt ons kriebelteam op bezoek in elke klas. Zorg dat je kind gewassen haar heeft, zonder vlechtjes of staartjes. Alvast bedankt.

Het eerste leerjaar gaat op paddentrek 2 maart

Ook dit jaar doet het eerste leerjaar mee met de paddentrek in Merksplas. Ze maken met een natuurgids een kleine wandeling en zetten ondertussen de padden, salamanders en kikkers over. We zoeken nog chauffeurs die hen willen wegbrengen en komen halen. Deze activiteit hangt heel erg van het weer af. Indien het weer niet gunstig is gaat de activiteit niet door. We houden jullie op de hoogte. De leerlingen hebben voor deze activiteit nog het volgende nodig:
Waterdichte laarzen
Fluohesje
Emmer om de diertjes in te zetten
Aangepaste kledij aan de weersomstandigheden

De papaweken komen eraan!

Rond de periode van Vaderdag worden de papa’s uitgenodigd in de klassen van juf Leen, juf Marijke, juf Martine, juf Helga, juf Ann, juf Annik en juf Jolien.
Papa’s die zin hebben om iets te komen doen in de klas van hun kind, kunnen dit laten weten via het invulbriefje. Voor de klassen van juf Martine en juf Helga worden de briefjes meegegeven na de vakantie, voor de andere klassen zitten de briefjes vandaag al in de postkaft.

Ter info:

TT tafeltennis en tennis zoeken een naam voor hun sportfiguurtje en houden ook een tekenwedstrijd. Die tekening hebben de kinderen bij. Op de achterkant van de tekening staat daarnaast alle info over de Merksplasse tennisclub en over de lessen die worden georganiseerd.

Binnenkort gaat het 5de en 6de leerjaar op sportklassen

Maandag 9 maart vertrekken de kinderen van het 5de en 6de leerjaar een weekje naar Herentals op sportklassen. Ze verblijven er in het domein Netepark.
vervoer + allergieën
We vragen met een brief ouders die de kinderen op maandag 9 maart kunnen wegbrengen en op vrijdag 13 maart terug ophalen + welke allergieën ze hebben.

Kaarten in orde brengen tegen de sportklassen

Aan de ouders van de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar vragen we om de nodige voorbereidingen te treffen zodat hun kind tegen de sportklassen over één van de volgende kaarten kan beschikken:
–    ofwel paspoort vanaf dat het kind 12 jaar geworden is
–    ofwel KidsID voor kinderen jonger dan 12 jaar (maar dit is niet verplicht)
–    ofwel een ISI+-kaart die de meeste kinderen al wel aangekregen hebben (is gratis aan te vragen bij het ziekenfonds)

Briefje medicatie
Uw kind krijgt vandaag ook een briefje mee dat u moet in vullen als uw kind tijdens de sportklassen medicatie moet nemen. Het is belangrijk dat u dit goed invult want zonder dit formulier mogen de leerkrachten geen medicatie toedienen. Heeft u meer dan 1 briefje nodig, dan mag u er gerust bijvragen aan de klasleerkracht. U kan ook briefjes afdrukken op de sportklassenblog of zelf kopieën bijmaken.
Infobundel + blog
De leerlingen krijgen deze week een informatiebrochure met daarin het verblijfadres, het volledige programma, de kamerverdeling, het menu, een lijst met mee te nemen zaken,…  De leerkrachten bespreken dit ook met de leerlingen in de klas. Via https://sportklassen2020.game.blog/ zullen de leerkrachten het thuisfront zo goed mogelijk informeren over het reilen en zeilen tijdens deze sportklassen met foto’s en filmpjes. Neem er nu gerust al eens een kijkje, want u kan er al interessante zaken bekijken.
Fikse korting voor leerlingen met schooltoeslag
Kinderen die voorbije schooljaren in aanmerking kwamen voor een schooltoeslag kunnen genieten van een fikse korting. Hiervoor hebben we een ingevuld document nodig. Meer informatie vind je op de brief in bijlage.

MOEV Smashvolley voor 4de, 5de en 6de lj in Beerse

Op woensdagnamiddag 18 maart organiseert MOEV de sportactiviteit ‘smashvolley’ voor het 4de, 5de en 6de leerjaar in sportcentrum ‘t Beerke te Beerse. Bij smashvolley ligt de nadruk op de aanval, het meest spectaculaire onderdeel van volleybal.
Gelieve het briefje in te vullen als jouw kind geïnteresseerd is. Als je voor vervoer kan zorgen, mag je dit ook melden op bijgevoegd briefje.

Leerlingen lopen op 31 maart voor Kom op tegen Kanker

Alle leerlingen van de lagere school krijgen vandaag info mee over onze deelname aan “Kom op tegen kanker”. We sponsoren de kinderen die lopen voor het goede doel. Dit jaar lopen onze kinderen speciaal met een warm hart voor alle mensen uit onze school en uit eigen familie- of vriendenkring, die getroffen werden door de ziekte.

Elektriciteit

Qlimaatje gaf ons een volgende uitdaging: werken rond elektriciteit. Hiervoor willen we het verzamelen van oude batterijen even in de kijker zetten. Kunnen jullie ook al jullie gebruikte batterijen verzamelen? Je mag deze afgeven aan jouw juf of meester. De kinderen hebben een Bebatzakje mee per gezin.

Dansen

Dinsdag 3 maart dansen de volgende klassen 3A/3B.
Donderdag 5 maart dansen de volgende klassen 4A/4B.

Zwemmen: open bad

Volgende donderdag 5 maart zwemmen volgende klassen:
de eerste beurt 3AB. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 2B-5B komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Enkele data om te noteren:

ouders van de derde kleuterklas welkom op 19 juni in de namiddag
De derde kleuterklas doet op het einde van het schooljaar het Zoemproject. Dat kadert in de overgang naar de lagere school. We geven u de datum door zodat er tijdig de nodige praktische schikkingen getroffen kunnen worden.

ouders van de zesdeklassers welkom op de receptie woensdag 24 juni
Ook voor het organiseren van het uitreiken van de getuigschriften met de traditionele receptie delen we al tijdig de datum mee. Die gaat ’s avonds door op 24 juni.

Kalender

Krokusvakantie van maandag 24 februari t.e.m. zondag 1 maart
vr 21 feb. Carnaval LS + stoet
ma 24 feb. Krokusvakantie
ma 2 mrt. 1ste leerjaar op paddentrek
di 3 mrt. Dansen 3A/3B
wo 4 mrt. MST 1A op school om 8u30
wo 4 mrt. Kriebelteam
do 5 mrt. Zwemmen 3AB / 2B-5B ( open bad)
do 5 mrt. Dansen 4A/4B
do 5 mrt. Derde schoolrekening
ma 9 mrt. Vertrek sportklassen Herentals
wo 11 mrt. MST 1B op school om 8u30
vr 13 mrt. Aankomst sportklassen Herentals
wo 18 mrt. MST 1C op school om 8u30
wo 18 mrt. Smashvolley in Beerse voor 4de ,5de en 6de lj
vr 20 mrt. Bezoek windmolenpark 6de lj 13u
di 24 mrt. Infoavond instapklas
wo 25 mrt. Opendeurdag instapklas
di 31 mrt. Sponsorloop Kom op tegen kanker (lagere school)
ma 6 apr. Paasvakantie

Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens