Maandag 24 mei geen school

Volgende maandag is het pinkstermaandag. Dan is de school dicht.

Dinsdag 25 mei sportdag voor het 1ste, 2de, en 3de leerjaar

De sportdag gaat door aan de sporthal ’t Hofeind en aan Carons Hofke. De kinderen komen in sportieve kledij en buitenschoenen naar school. De klassen gaan er te voet naartoe om daar leuk te sporten en te spelen. We vragen dat de kinderen de fluovestjes aandoen. De leerlingen brengen een lunchpakket, voldoende water en eventueel een tussendoortje mee.

Donderdag gaan het 1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar naar de bib

Door omstandigheden wijken we deze week af van de vaste bibdagen. Alle klassen gaan deze week op donderdag naar de bib. Zorg dat je de boeken, een tas en je kaart bijhebt. 

Bosklassen 2021

coronaproof volgens de draaiboeken

Vertrek én aankomst met de bus aan de sporthal
(5de leerjaar aan de kant van de voetbalvelden, 6de leerjaar aan het skatepark)

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar gaan van dinsdag 1 juni tot met vrijdag 4 juni op bosklassen in de Bosberg te Houthalen-Helchteren. De ministers beslisten onlangs dat er vanaf 1 juni meerdere klasgroepen in 1 bus mogen met voldoende afstand tussen de twee klasbubbels en voldoende ventilatie (we houden in de bus ook steeds onze mondmaskers op). 
Daarom laten we 1 bus komen voor de twee 5de leerjaren en 1 bus voor de twee 6de leerjaren. 
Om alles coronaproof te laten verlopen, vertrekken de leerlingen op dinsdag 1 juni om 8.30 uur aan de SPORTHAL van Merksplas. De bus van het 5de leerjaar staat aan de kant van de voetbalvelden geparkeerd en de bus van het 6de leerjaar staat aan de kant van het skatepark. Vrijdag 4 juni arriveren we rond 15 uur op dezelfde plaats.
Tijdens deze bosklassen leren de leerlingen heel wat zaken over de natuur (o.a. heidewandeling / natuurbeheerswerken uitvoeren / natuurpostenspel), geschiedenis (bezoek aan het mijnmuseum te Beringen, doesessies in Bokrijk), en nog veel meer. Maar ook sport en spel, een oriëntatieloop, het blotevoetenpad, een bosspel, een filmavond en een bonte avond zullen weer zorgen voor een sfeer waarin hechte vriendschapsbanden worden versterkt en nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan!

Volledig coronaproof

Wij overliepen heel het programma met de Bosberg en met onze preventieadviseur zodat de bosklassen heel coronaproof kunnen verlopen. Elke klasbubbel krijgt in de Bosberg een kleurcode, met aparte in- en uitgangen, zodat we geen andere bubbels kruisen. We wassen vaak onze handen en ontsmetten die ook met handgel. De leerlingen moeten overal hun mondmasker dragen (ook in de bus, buiten én tijdens uitstappen), behalve als ze in hun eigen kamer zijn en als ze neerzitten om te eten. In de refter krijgen we een vaste plaats voor heel de week. De leerlingen mogen niet rondlopen in de refter, maar het eten wordt aan de tafel gebracht. Alles wordt na elke activiteit grondig ontsmet door het personeel van de Bosberg en de leerkrachten.
 

Infobundel + blog

De leerlingen krijgen binnenkort een informatiebrochure met daarin het verblijfadres, het volledige programma, de kamerverdeling, het menu, een lijst met mee te nemen zaken, … 
De leerkrachten bespreken dit ook met de leerlingen in de klas. Via https://bosklassen2021.wordpress.com/ zullen de leerkrachten het thuisfront zo goed mogelijk informeren over het reilen en zeilen tijdens deze bosklassen met foto’s en filmpjes. Neem er nu gerust al eens een kijkje, want u kan er al interessante zaken bekijken. Kinderen die misschien een beetje zenuwachtig zijn, kunnen ook al eens een kijkje gaan nemen op https://bosklassen2019.home.blog/

Briefje medicatie

Uw kind krijgt vandaag ook een briefje mee dat u moet invullen als uw kind tijdens de bosklassen medicatie moet nemen. Het is belangrijk dat u dit goed invult want zonder dit formulier mogen de leerkrachten geen medicatie toedienen. Heeft u meer dan 1 briefje nodig, dan mag u er gerust bijvragen aan de klasleerkracht. U kan ook bijkomende briefjes afdrukken op de bosklassenblog of zelf kopieën bijmaken. Graag deze briefjes vooraf bezorgen aan de klasleerkracht of op de dag van vertrek.

Belangrijke zaken voor dinsdag 1 juni

Alle belangrijke zaken waar u aan moet denken als u uw zoon of dochter naar de bus aan de sporthal brengt op dinsdag 1 juni, zijn opgelijst op een aparte brief. Vooral het afgeven van het kidsID of ISI+-kaart of paspoort aan de leerkracht voor het opstappen van de bus is héél belangrijk! 

Mutualiteiten betalen deel kostprijs terug

We weten dat sommige mutualiteiten een deel van de kostprijs van de bosklassen terugbetalen. Wie hierover meer info wenst, wendt zich best tot zijn/haar mutualiteit.

Brengen en halen van zusjes of broertjes van de bosklassers

De bosklassers vertrekken zoals we eerder schreven aan de sporthal. We doen dit om de klassen niet te mengen en om de drukte aan Spelewei te beheersen. Zussen en broers van de bosklassers zet je dus om 8.15 uur eerst af aan de school, rijd daarna verder naar de sporthal. Bij het afhalen, haal je best eerst de kinderen op school af en ga je daarna naar de sporthal. Als de bus toch voor 3 uur aan de sporthal is, verwittigen we jullie via facebook. Dan haal je best eerst je kind aan de sporthal af. De bosklassers wachten daar samen met de leerkrachten tot iedereen afgehaald werd. 

Ter info

Met de textielactie van de ouderraad verzamelden we 1470kg. Dank jullie wel!

Fietsen

Volgende week fietsen volgende klassen.
Op dinsdag 25 mei zijn er geen fietslessen door de sportdag.
Op donderdag 27 mei fietsexamen 6de leerjaar
De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. 

Kalender

ma 24 mei Vrijaf: pinkstermaandag
di 25 mei Peilingstoets ICT in het 6de leerjaar
di 25 mei Sportdag voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar
di 25 mei Geen fietslessen
do 27 mei Fietsen: fiestexamen voor het 6de leerjaar
do 27 mei 1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar gaan naar de bib
di   1 juni Vertrek bosklassen aan de Sporthal  om 8:30 uur

  • 5de lj aan de kant van de voetbalvelden
  • 6de lj aan het skateparkLiesbeth Van den Broeck & Bea Mertens