Communicatie corona

Vandaag ontving je een extra nieuwsbrief met de updates rond de coronamaatregelen over het voorstel dat op tafel ligt voor het overlegcomité van vrijdag.

Voorleesweek van 25 januari tot en met 5 februari

Volgende week start op onze school de voorleesweek. De leerkrachten besteden aandacht aan voorlezen in de klas. We dagen jullie uit om dit ook thuis te doen. Maak er een leuke foto van en stuur die naar ive@qworzo.be. We hopen veel voorleesfoto’s te ontvangen en op onze website te kunnen zetten.

Kleuters brengen hun lievelingsboek mee

In de kleuterschool willen we de kleuters eens extra verwennen en veel voorlezen. Natuurlijk mag hun eigen favoriete boek niet ontbreken! Daarom mogen alle kleuters vanaf maandag 1 lievelingsboek meebrengen naar de klas. Best zet je de naam van je kleuter in het boek.

Nieuwe instapklas start op 1 februari

Op 1 februari staat de nieuwe instapklas van juf Veerle klaar voor de kleuters die dan mogen starten. Juf Veerle belt volgende week de ouders even op. De ouders kunnen dan met de juf een moment afspreken om nog even kennis te maken met het klasje en met de juf.

Beroepen in het eerste leerjaar

Na de krokusvakantie werkt het eerste leerjaar rond het thema ‘beroepen’. Elk jaar gaat dit thema gepaard met hele leuke educatieve uitstappen naar bv. de brandweer en de politie en komen er ouders op bezoek die hun beroep willen voorstellen. Dit jaar kunnen deze activiteiten omwille van de coronamaatregelen niet doorgaan.
Toch willen we dit thema graag op een leuke, educatieve en creatieve manier invullen en daarvoor zijn we op zoek naar ouders die een filmpje willen opnemen op hun werk of die live willen videocallen zodat de leerlingen hun vragen over hun beroep kunnen stellen. Meer info volgt nog met de postkaft. Als je hier graag aan meewerkt, laat het de leerkracht dan weten via mail of via het agendablaadje van je kind.

Dansen

Dinsdag 26 januari dansen volgende klassen 6A – 6B.
Donderdag 28 januari dansen volgende klassen 4B – 4A.

Zwemmen

Door de coronamaatregelen kunnen we nog niet gaan zwemmen.
Omdat we een sportieve school zijn, vervangen we het zwemmen door extra turnlessen.

Info

  •  In bijlage zit een flyer met het overzicht van het vormingsaanbod van de opvoedingswinkel.
    •    In bijlage zit een flyer over de zomerkampen van de Bonte Beestenboel.

Kalender

ma 25 jan Voorleesweek
di 26 jan. Dansen 6A – 6B
do 28 jan. Dansen 4B – 4A
wo 3 feb. Pedagogische studiedag: geen school voor de kinderen
ma 15 feb. Start krokusvakantie

Liesbeth Van den Broeck & Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93