Corona update

We geven je een update over de toestand op onze school:

  • In de instapklas is een kleuter positief getest. De klas bleef laagrisico.
  • In het vierde leerjaar testte een leerling positief tijdens het weekend. Op maandag testte een tweede leerling positief. Deze klas werd hoogrisico ingeschat. Alle leerlingen en juf Stéphanie werden dinsdag of gisteren getest. Er werden geen extra besmetting in deze klas ontdekt. De leerlingen zijn vandaag ook terug op school.
  • In een aantal klassen zijn er nog leerlingen in quarantaine na hoogrisicocontact met positief geteste familieleden.

Dag van de jeugdbeweging op 22 oktober

Morgen is het dag van de jeugdbeweging. De kinderen mogen in hun uniform van de jeugdbeweging naar school komen.

Inschrijven voor de oudercontacten in de lagere school

Vanaf morgen 22 oktober om 15 uur kan je digitaal inschrijven voor het oudercontact van je kind. De inschrijvingen worden afgesloten op 26 oktober om 20 uur. Het is ook mogelijk om via dit formulier de zorgleerkracht, de leerkracht LO en de leerkracht LBV aan te duiden als je dat nodig vindt.

Op 15 november gaan de oudercontacten door waarbij een tolk ondersteunt. Deze ouders ontvangen hiervan een brief.

Het oude klasje in Qworzó op 27 oktober

De uitstap naar het oude klasje kon voor het derde leerjaar niet doorgaan. Toch proeven onze leerlingen van het vroegere schoolleven. Daarom organiseren we op woensdag 27 oktober een dag in het oude klasje. De kinderen mogen zich die dag verkleden met kledij van vroeger of kledij in donkere kleuren. Hebben jullie grootouders thuis nog oude schoolmaterialen liggen? Die mag je ook zeker meebrengen. De juffen steken die dag enkele lessen in een oud jasje en misschien krijgen de leergingen wel bezoek van een heel strenge meester?

Volgende vrijdag is het Halloween in het 1ste en 2de leerjaar

Het eerste en tweede leerjaar organiseren volgende week vrijdag een muzische voormiddag in het thema Halloween. Via een doorschuifsysteem doen de leerlingen allerhande griezelige (muzische) activiteiten. De leerlingen blijven in hun klasgroep. Ze mogen die dag verkleed in het thema Halloween naar school komen. Het is zeker niet de bedoeling om iets te gaan kopen.

Eerste schoolrekening

Eén van de dagen ontvang je via het ouderplatform de eerste schoolrekening. We vragen je om deze binnen de 10 dagen te betalen.

Zwemmen

Tot aan de herfstvakantie gaan de zwemlessen niet door. Meester Gert zorgt voor extra aanbod beweging op donderdagnamiddag.

Fietsen

Maandag 25 oktober fietsen de volgende klassen 6A/6B.

Donderdag 28 oktober fietsen de volgende klassen 1B/1C.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets op het grasveld aan de rode fietsenstalling. Daar hangt een fietsparkingbordje.

Ter info

  • In bijlage vind je een flyer ter herinnering om een onderwijscheque aan te vragen.  Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt, informeer dan zeker bij het Sociaal Huis.
  • Op 27 oktober om 19 uur organiseert de gezinsbond en de verkeersraad een opfrissing van de wegcode. Wil je graag je kennis van de wegcode opfrissen dan kan je hieraan deelnemen na inschrijving. Meer info via kwb.be/rijbewijs of marc.neeckx@skynet.be.
  • SpetseRR organiseert een kids initiatiedag met wielrenners Joeri en Jens Adams op het parcours van de aardbeiencross op Merksplas kolonie. Meer info vind je op de flyer in de postkaft of op SpetseRR.be.

 

Kalender

vr 22 okt   Dag van de jeugdbeweging
ma 25 okt Week van de oudercontacten in de KS: verplaatst
ma 25 okt Fietsen 6A/6B
di 26 okt Kronkeldidoe 1lj Beerse: geannuleerd
wo 27 okt Medisch schooltoezicht vijfde leerjaar A en B
do 28 okt Fietsen 1B/1C
do 28 okt Geen zwemmen
do 28 okt Medisch schooltoezicht 6B op school in de voormiddag
vr 29 okt Rapporten in de LS
vr 29 okt Halloween in de eerste graad
ma 01 nov Start herfstvakantie
ma 08 nov Oudercontacten in de LS
do 11 nov Wapenstilstand: vrijaf
vr 12 nov Lokale verlofdag