Morgen komt de schoolfotograaf terug langs

De klassen die niet volledig waren op 13 september, worden nu terug gefotografeerd. Is de klas nu weer niet volledig, dan wordt de foto van 13 september ontwikkeld.

Merksplasse kinderen lezen samen op het marktplein

Morgen, 23 september, organiseert de bib i.s.m. de 2 Merksplasse scholen een lees-in. Alle kinderen van de VBS en Qworzó lezen een kwartiertje in een boek op het marktplein. Dit start om 13.45 uur.  Met een kaartje nodigden we de kinderen enkele weken geleden uit. Ze brengen hiervoor een mooi boek en een kussen mee. Bij slecht weer leest iedereen in de klas.

Volgende woensdag is het dag van de sportclub

Op woensdag 28 september staat de jaarlijkse ‘Dag van de Sportclub’ op het programma. Alle kinderen mogen in sportieve kledij naar school komen. Ze mogen pronken met de outfit van hun sportclub of gewoon met hun coole sportkledij. Ook de kleuters doen mee!

We verwachten volgende woensdag een aantal sportclubs op school. Zij geven de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar de kans om hun sport eens uit te proberen.

De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar gaan sporten in de sporthal onder begeleiding van andere sportclubs. Volgende week woensdag brengen deze kinderen hun fiets, fluovest en evt. fietshelm mee. Zij mogen ook een drankje van thuis meebrengen.

Ook voor de kleuterschool is er een extra aanbod. Ze kunnen zich uitleven in de bewegingsomloop die klaar zal staan in de turnzaal gecombineerd met een dansles van een begeleider van Hy-Dance.

Zwemmen

Donderdag 29 september zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 3A-3B (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 4A-4C

Fietsen

Donderdag 29 september fietsen de volgende klassen: 4B-4C-5A-5B.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets in de rode of gele fietsstalling, afhankelijk langs welke kant ze de school binnenkomen.

Ter info

  • In de postkaft van je oudste kind vind je een flyer over een mooie gezinswandeling in de plantentuin.
  • Ook vind je een flyer van CodeFever, een STEM-academie die kinderen van 8 tot en met 15 jaar wil leren programmeren in de postkaft van de leerlingen die hiervoor in aanmerking komen.

Kalender

vr 23 sep Lees-in bib om 13.45 uur
wo 28 sep Dag van de sportclub
do 29 sep Zwemmen 3A-3B /4A-4C
do 29 sep Fietsen 4B – 4C – 5A – 5B
ma 03 okt Lokale verlofdag: Kinderspelen in polyvalente zaal
wo 12 okt Opendeurdag instapklas
vr 14 okt Boekenbeurs Pardoes
wo 19 okt pedagogische studiedag: vrije dag
ma 31 okt Start herfstvakantie