Aan alle helpende handen: Dank u wel!

Gisteren organiseerden we ons grootouderfeest. Dankzij de vele helpende handen kregen we vele positieve reacties. We willen dan ook de helpers heel hard bedanken. Enkel door jullie is het mogelijk om elk jaar onze grootouders weer uit te nodigen.

De kleuters van de derde kleuterklas gaan naar het eerste leerjaar

Morgennamiddag wisselen de kleuters van de derde kleuterklas met de leerlingen van het eerste leerjaar. De kleuters maken kennis met de juffen en doen een speelhoekenwerk in het eerste leerjaar. De leerlingen van het eerste leerjaar gaan terug naar hun kleuterklasje. Daar vertellen ze aan de juf wat ze al leerden. Maar natuurlijk kunnen ze er ook terug even spelen. En er wacht deze kinderen nog een leuke verrassing: juf Greet komt ook meespelen!

Hercontrole door het kriebelteam

Woensdag 30 november controleert het kriebelteam opnieuw de klassen waar er 3 weken geleden luisjes of neten werden gevonden. Zorg dat je kind gewassen haar heeft, zonder vlechtjes, staartjes of gel. Dankjewel.

Rode duiveldag op 1 december

Op 20 november startte het WK voetbal. Op 1 december om 16 uur spelen de Rode Duivels hun derde match. Alle kinderen mogen die dag in onze 3-kleur naar school komen. Je hoeft hiervoor niets te kopen, je hebt zeker een rode, gele of zwarte trui of sjaal in je kast liggen.

Sint komt maandag 5 december op bezoek

De Sint heeft in een brief aan juf Bea laten weten dat hij op maandag 5 december op bezoek komt. Maandagavond 5 december mogen de kinderen hun turnpantoffel zetten, dat komt het best uit in zijn drukke agenda. Hopelijk zit er dan de volgende dag iets in hun schoentje.

Infodag en infoavond voor nieuwe kleuters

Bij juf Leen is er woensdag 14 december een opendeur voor de nieuwe kleuters. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.

Voor ouders die tijdens de dag zich moeilijk vrij kunnen maken, voorzien we op dinsdag 13 december om 19.30 uur een infoavond met rondleiding.

Op stap naar het secundair onderwijs

Voor de kinderen van het 6de leerjaar en hun ouders komt het einde van de basisschool in zicht. Er loopt in de school een heel begeleidingstraject in dit kader.

Het CLB ondersteunt ook de studiekeuze van de kinderen. Ze organiseert jaarlijks infosessies voor ouders. Op basis van een bevraging biedt het CLB de info dit schooljaar op 4 verschillende manieren aan, nl:

  • Via een ingesproken diavoorstelling die ouders kunnen terugvinden op de website van het CLB (https://www.vrijclb.be/vrij-clb-kempen/studiekeuze).
  • Via online infoavonden die ouders thuis kunnen volgen vanop hun computer.
  • Via infoavonden op locatie.
  • Via infosessies met tolken voor anderstalige ouders.

Je kind heeft een flyer mee waarop de data genoteerd staan.

Zwemmen

Donderdag 1 december zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 2A/5A (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 2B/5B

Fietsen

Donderdag 1 december dansen de volgende klassen: 6A – 6B – 1A – 1B.

Ter info

  • In de postkaft van je oudste kind vind je een uitnodiging van het Huis van het Kind voor een inspiratieavond rond ASS. Deze gaat door op dinsdag 29 november 2022.

Kalender

vr 25 nov   Uitwisseling 1ste lj en 3de KK: speelhoekenwerk
ma 28 nov   Medisch consult 6de B (op school)
wo 30 nov   Hercontrole kriebelen
wo 30 nov   Seniorensport 3A van 9 uur tot 10 uur
do 1 dec   Rode Duiveldag
do 01 dec   Zwemmen 2A/5A – 2B/ 5B
do 01 dec   Dansen 6A – 6B – 1A – 1B
ma 05 dec   Sint op bezoek