Update Corona

De besmettingen op onze school situeren zich de laatste week vooral in de lagere school. Hierdoor zijn er ook heel wat broers en zussen in quarantaine. Voor een leerling van de lagere school die thuis in quarantaine is na een besmetting of hoogrisicocontact wordt door de leerkracht lesmaterialen voorzien. Bij hun terugkomst op school bekijkt de leerkracht in samenspraak met een hulpleerkracht waar er nog bijgewerkt moet worden.

Als er een besmetting in de klas van jouw kind is, dan word je hiervan verwittigd via het ouderplatform. Er wordt ook steeds vermeld of het om een eerste, tweede of verdere besmetting binnen 1 week gaat.

Er zijn ook leerkrachten in quarantaine o.w.v. een hoogrisicocontact.

Geen feest voor de grootouders, wel een verrassing

Enkele weken geleden verrasten onze kinderen hun grootouders met een filmpje op onze website en onze facebookpagina. Morgen brengen alle kinderen een verrassing mee voor de grootouders. Het oudste kind van het gezin mag een zak meebrengen om de verrassing in te doen.

We mogen hen ook dit jaar weer niet op school ontvangen, maar we vergeten ze zeker niet. We kijken uit naar volgend schooljaar om hen hier weer allemaal samen te ontvangen.

Juf Stéphanie gaat met bevallingsrust

Morgen doet juf Stéphanie haar laatste werkdag. Maandag gaat ze in bevallingsrust. We wensen haar een mooie en gezonde baby toe.

Juf Tinne Dockx zal tot het einde van het schooljaar de klas overnemen. Je kan haar bereiken via tinne.dockx@qworzo.be. We wensen haar een fijn vervolg van het schooljaar toe.

Kleed de kinderen warm aan

We zetten ook tijdens de winterperiode in op een goede ventilatie. We vragen daarom om je kind warm genoeg aan te kleden, of een extra golf of truitje mee te geven.

Sinterklaas komt even langs

Sinterklaas blijft voorzichtig deze tijden. Toch liet hij ons weten dat hij zijn derde coronaprik kreeg en graag heel even naar de school wil komen op 2 december. Piet komt niet mee. Er zijn heel wat Pieten in quarantaine, hierdoor moeten de andere Pieten ‘s nachts extra werken. Mee op bezoek gaan in de scholen lukt daarom niet.

Met een erehaag verwelkomen we Sint op de speelplaats waar hij de kinderen toespreekt.

Donderdagavond zetten de kinderen hun schoen. Zou er op vrijdagochtend iets in liggen?

Infoavond en kijkdag nieuwe kleuters

Na de kerstvakantie starten we met een nieuwe instapklas. Bij juf Leen en ook bij juf Robine is er woensdag 15 december een kijkdag voor de nieuwe kleuters om 12.15 uur. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.

Voor ouders die tijdens de dag zich moeilijk vrij kunnen maken, voorzien we op dinsdag 14 december om 19 uur een infoavond met rondleiding.

We vragen wel om voor beide momenten een afspraak te maken via mail (info@qworzo.be)  of telefoon (014 63 34 93).

Op de site van de school (www.qworzo.be) vind je het filmpje om samen met je kleuter al eens te bekijken.

Info over het zwemmen voor het tweede leerjaar

Op donderdag 2 december gaan de kinderen van 2A en 2B voor de eerste keer zwemmen. Door corona zijn ze vorig schooljaar ook bijna niet kunnen gaan zwemmen. Ze hebben een briefje bij met meer info. De turnleerkrachten vragen om het briefje dat de kinderen bij hebben ingevuld aan hun klasjuf terug te bezorgen.

Zwemmen

Donderdag 2 december zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 2B/5B (vertrek 13.00 uur).
  • Tweede beurt: 2A/5A.

Dansen

Maandag 29 november dansen de volgende klassen 6A/6B.

Donderdag 2 december dansen de volgende klassen 1B/1C.

 

Kalender

vr 26 nov   Verrassing grootouders
ma 29 nov   Dansen 6A/6B
do 02 dec   Zwemmen 2B/5B – 2A/5A
do 02 dec   Dansen 1B/1C
do 02 dec   Sint op bezoek
di 14 dec   Infoavond kleuters
wo 15 dec   Opendeurdag instapklas