Carnaval

Vrijdag 12 februari vieren we zowel in de kleuterschool als in de lagere school carnaval. Iedereen mag die dag verkleed naar school komen. Een pruik, een oud hemd van papa, een feestneus, een gekke hoed,… is al voldoende: alles is leuk. Je hoeft voor dit feest echt geen carnavalspak te kopen of te huren.

Confetti, spuitbussen en skeelers zijn verboden, dat plezier weegt niet op tegen het ongemak.

Dit jaar is er jammer genoeg geen stoet. Er zijn ook geen pannenkoeken. Heel de dag klinkt er vrolijke muziek op de speelplaats. De leerlingen krijgen per klas iets lekkers en maken er per klas een gezellig feest van.

Adressenlijst

Uw kind heeft een adressenlijst bij. Het is niet de bedoeling om in deze tijd de contacten uit te breiden. Het is wel fijn om in de vakantie eens een klasgenootje te kunnen opbellen of tijdens een wandeling een briefje bij een klasgenootje in de brievenbus te kunnen steken.

De overstap naar het secundair onderwijs voorbereiden

De zesdeklassers krijgen in de volgende maanden lessen over het maken van een doordachte studiekeuze. Daar horen een aantal schoolbezoeken bij. Om dit te organiseren hebben we nog wat informatie nodig. Bekijk samen met je kind de brief en bezorg het invulstrookje aan de leerkracht.

Volgende woensdag is het geen school

Volgende week woensdag 3 februari is het geen school voor de kinderen. De leerkrachten volgen dan een digitale pedagogische studiedag. Die staat in het teken van teamverbondenheid in coronatijd.

Dansen

Dinsdag 2 februari dansen volgende klassen 2A – 2B.
Donderdag 4 februari  dansen volgende klassen 5A – 5B.

Zwemmen

Door de coronamaatregelen kunnen we nog niet gaan zwemmen.
Omdat we een sportieve school zijn, vervangen we het zwemmen door extra turnlessen.

Kalender

ma 25 jan Voorleesweek
di 2 feb. Dansen 2A – 2B
wo 3 feb   Pedagogische studiedag: geen school voor de kinderen
do 4 feb. Dansen 5A – 5B
ma 15 feb. Start krokusvakantie

Liesbeth Van den Broeck & Bea Mertens

Qworzó  Markt 17  2330 Merksplas
info@qworzo.be
014 63 34 93