Kom morgen naar de lentemarkt

Lentedans door onze kleuters

Om de lente en onze lentemarkt in te zetten, hebben de kleuters een dans ingeoefend. Je mag onze dansende kleuters en juffen bewonderen om 14.45 uur op hun speelplaats. Iedereen is welkom.
Morgen, van 15 uur tot 17 uur, organiseren we onze lentemarkt
De kinderen en sommige ouders hebben een mooi lente/paasstukje geknutseld. Dit alles wordt verkocht op onze lentebeurs. Er kan ook iets lekkers gegeten en gedronken worden. De opbrengst van dit alles gaat naar het Siddarthaproject dat weeskinderen steunt in Ethiopië. Ook de organisaties Markdal, Widar en Oxfam Wereldwinkel doen mee.

Breng 1 euro mee en een plastic zakje

De lentemarkt is niet verplicht. De kinderen die komen, brengen best 1 euro mee en een plastic zakje om de gekochte waar mee naar huis te nemen.
Denken jullie ook nog aan de koperen muntjes voor in de glazen pot?

Wie met de rij naar huis gaat, kan niet langs de lentemarkt

Kinderen die met de rij naar huis gaan, stappen na de schoolbel gewoon naar de rij zodat ze veilig overgezet worden zoals anders. Zij kunnen om organisatorische redenen niet langs de lentemarkt gaan.

Rapporten

Morgen krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport. Het is goed om samen met je kind even stil te staan en te praten over het rapport. Als je kind opmerkelijke, voor jullie misschien onverwachte resultaten haalde, vraag dan gerust even om verduidelijking bij de meester of juf van de klas.

Dinsdag lopen we voor ‘Kom op tegen Kanker’

Om 10 uur verzamelen we met de andere scholen op het marktplein. Dan lopen de kinderen om de strijd aan te gaan tegen kanker. Zij zullen allen samen de afstand lopen van Merksplas naar haar drie zustersteden: Grodzisk Wlkp. in Polen (880 km), Delligsen in Duitsland (384 km) en Hatfield in Engeland (528 km) – in totaal dus 1.792 km! De kinderen lopen in reeksen. Kinderen krijgen een drankje en een appel. De gelopen afstand kan gevolgd worden op een groot scherm. Benieuwd of ze het gaan halen.

Sponsorbriefjes tegen morgen afgeven

Tegen morgen willen we de sponsorbriefjes met het geld inzamelen. Briefje verloren? Vraag een nieuw briefje aan je juf of meester.

Maandag ontvangt u de enquête over de schoolomgeving

In samenwerking met de 3 scholen in Merksplas en mobiliteitsadviesbureau TRIDEÉ, wil de gemeente de weg naar school en de schoolomgeving veiliger en aangenamer maken. Vanuit de werkgroep organiseert men hiervoor een enquête van 20 vragen. Die delen we maandag uit omdat we ze dan pas ontvangen.
De ingevulde enquête mag, samen met het kaartje, bezorgd worden aan de leerkracht ten laatste op vrijdag 5 april. De school zal deze aan de gemeente bezorgen, die instaat voor de verwerking.
We hopen zo veel mogelijk antwoorden te kunnen verwerken!

Ter info

Vandaag hebben de kinderen de brochure mee van kinderclub De Spetter met het programma van de zomervakantie.

We dansen de Mega Maf MOEV!

Op vrijdag 5 april organiseert MOEV de massadans ‘Mega Maf Moev’. Ook onze school neemt deel aan dit evenement. We dansen de aangeleerde ‘Mega Maf Moev’ met de hele lagere school samen om 13.25 uur na het belsignaal.
Het wordt een kleurrijke activiteit. We maken er een leuk filmpje van voor op onze website en FB. We sturen het ook naar MOEV. Daarom vragen we de kinderen om in volgende kleuren naar school te komen:
1ste graad: rood of oranje
2de graad: geel of groen
3de graad: blauw of paars

Dansen

Dinsdag 2 april is er geen dansles door de sponsorloop.
Donderdag 4 april dansen de volgende klassen 1A/1B.

Zwemmen

pretbad

Donderdag 4 april zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 1C-6C. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 1A-6A vertrekken om 13.30 uur. De derde groep vertrekt om 14 uur 1B-6B.

Kalender

vr 29 mrt. rapport
vr 29 mrt. lentemarkt
ma 1 apr. oudercontacten LS
ma 1 apr. jeugdboekenspel 3de lj
di 2 apr. algemene dag oudercontacten LS
di 2 apr. sponsorloop Kom op tegen Kanker in de vm
wo 3 apr. SVS touwtrekken in Merksplas voor 4de 5de en 6de lj
do 4 apr. zwemmen pretbad 1C-6C / 1A-6A / 1B-6B
do 4 apr. dansen 1A/1B
vr 5 apr. Mega Maf MOEV! dans
ma 8 apr. paasvakantie

Liesbeth Van den Broeck
Pieter Geerts