Vrijdag 6 december vrijaf voor de kinderen

Volgende vrijdag hebben de kinderen geen school. De leerkrachten hebben die dag een pedagogische studiedag. Die staat in het teken van werkdruk.

Sint komt woensdag 4 december op bezoek

De Sint heeft in een brief aan juf Liesbeth en juf Bea laten weten dat hij op woensdag 4 december op bezoek komt. Woensdagavond 4 december mogen de kinderen hun turnpantoffel zetten, dat komt het best uit in zijn drukke agenda. Hopelijk zit er dan de volgende dag iets in hun schoentje.

Gymnastiekland voor het 2de leerjaar

In samenwerking met de gymnastiekfederaties en gymnastiekclubs organiseert MOEV ook dit schooljaar op woensdag 18 december het gymnastiekland voor leerlingen van het tweede leerjaar. Via een doorschuifsysteem voeren de leerlingen in groepjes een vijftiental basisoefeningen gymnastiek uit, na ongeveer 10 minuten wordt er doorgeschoven. Deze sportieve activiteit gaat door in het Klein Seminarie te Hoogstraten. De kinderen krijgen hiervoor een briefje mee.

Kerstmarkt ten voordele van de Oversteek

Op vrijdag 13 december organiseren we onze kerstmarkt ten voordele van De Oversteek. Dit is een welzijnsorganisatie in Merksplas voor mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij. We hopen ook dit jaar weer mooie knutselwerkjes en allerlei lekkers te verkopen. Heb je creatieve handen en wil je iets maken? Je krijgt hiervoor een briefje mee.
Spaar ook alvast je rosse centjes. Ook dit jaar schenken we die centjes aan het goede doel.

Infodag en infoavond voor nieuwe kleuters

Na de kerstvakantie starten we met een nieuwe instapklas. Bij juf Lieselot is er woensdag 11 december een opendeur voor de nieuwe kleuters. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.
Voor ouders die tijdens de dag zich moeilijk vrij kunnen maken, voorzien we op dinsdag 10 december om 19u30 een infoavond met rondleiding.

Vrijblijvend DVD bestellen van het grootouderfeest

De ouderraad zorgde er ook deze keer weer voor dat het grootouderfeest werd gefilmd. De kleuters kunnen een DVD bestellen van het optreden tijdens het grootouderfeest. Je kind krijgt een brief mee.

Proficiat juf Eve

Juf Eve is bevallen van een dochtertje Suus. We wensen haar en haar man een dikke proficiat.

Ter info

Op zaterdag 30 november organiseren de Sinterklaasvrienden een kinderfeest voor alle kinderen tot en met het 4de leerjaar. Deze kinderen hebben een kleurplaat bij.
Meisjeschiro Merksplas organiseert in het kader van de Warmste Week een kinderfuif ten voordele van ’t Vonderke. De kinderen hebben een flyer met meer informatie hierover.

Dansen

Dinsdag 3 december dansen de volgende klassen 1C/1A.
Donderdag 5 december dansen de volgende klassen 6B/6A.

Zwemmen

Volgende donderdag 5 december zwemmen volgende klassen:
de eerste beurt 2B-5B. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 3A-3B komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

ma 2 dec. kronkeldiedoe voor het 1ste leerjaar in Merksplas
di 3 dec. dansen 1C/1A
wo 4 dec. Sint en Piet op bezoek
do 5 dec. zwemmen 2B-5B / 3A-3B
do 5 dec. dansen 6B/6A
vr 6 dec. pedagogische studiedag
ma 9 dec. e-twinning vredesbestand en kerstliederen 14u50 voor het 6de leerjaar
di 10 dec. infoavond instapklas
wo 11 dec. touwtje trek 1ste leerjaar om 18 uur
wo 11 dec. opendeurdag instapklas
vr 13 dec. kerstmarkt
wo 18 dec. 2de leerjaar MOEV gymnastiekland

Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens