Rapporten in de lagere school

Morgen krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport. Het is goed om ook thuis de tijd te nemen om het rapport met de kinderen te bespreken.

Vrijaf op 11 en 12 november

Donderdag 11 november is het wapenstilstand. De school heeft op 12 november een facultatieve verlofdag.

In deze week zal je ook geen wekelijkse nieuwsbrief ontvangen.

Oudercontacten in de KS

Inschrijven kan digitaal van 5 november om 15 uur tot en met 9 november 20 uur. De ouders bij wie het oudercontact ondersteund wordt door een tolk, schrijven niet in. Deze ouders worden apart uitgenodigd.

Oudercontacten in de LS

De week na de herfstvakantie zijn het oudercontacten in de lagere school. Deze gaan digitaal door.

  • Je ontvangt morgen een link.
  • Log hier op het juiste tijdstip in.
  • Je beperkt je gesprek tot 15 minuten. Als het gesprek niet afgerond geraakt, dan vraag je een nieuwe afspraak aan de leerkracht.

Juf Conny start terug na de herfstvakantie

We wensen haar een fijne start terug.  Juf Tinne en juf Conny zullen samen de oudercontacten houden.

De tweede kleuterklas leert over de herfst

Na de herfstvakantie werken de klassen van juf Annik en juf Ann rond het thema herfst. De kleuters mogen vanaf maandag 8 november herfstvruchten mee naar de klas brengen. Ze zijn op zoek naar eikels, kastanjes, bolsters, noten, beukennootjes, schors, kleine takjes, dennenappels,… Blaadjes hoeven niet mee te komen. We wensen onze kleuters veel zoekplezier tijdens de vakantie.

Kleuters van de tweede kleuterklas krijgen rode ‘leestasjes’ mee naar huis

Na de herfstvakantie starten de kleuters in de 2de kleuterklas met de rode leestasjes. In elk tasje zit een boek uit de bibliotheek. De tasjes worden met de kleuters meegegeven op maandag en woensdag. Thuis kunnen ze dan samen met mama, papa, grootouder, broer of zus lezen in hun mooi boekje. Het boek mag twee nachtjes bij de kleuters thuis blijven. Graag krijgen we de rode leestasjes terug op woensdag en vrijdag. Er is een beurtrol in de klas, je kleuter zal dus niet elke keer een boek meebrengen.

100-dag in het tweede leerjaar

De leerlingen van het tweede leerjaar kunnen tot 100 tellen en dat vieren ze met een 100-dag. Ze doen deze dag allemaal opdrachten die in het teken staan van dit mooie getal. De kinderen die willen, mogen die dag verkleed naar school komen als een honderdjarige. Je moet hiervoor niet speciaal iets gaan kopen. Misschien ligt er nog wel iets in je verkleedkoffer of kan je bij oma of opa iets gaan halen.

De week van 15 november staat in teken van het verkeer

Na de herfstvakantie start het scholenvervoersplan

De Merksplasse scholen, de verkeersraad en het gemeentebestuur investeerden de voorbije jaren veel tijd en energie in het vastleggen van de meest veilige route van huis naar school en omgekeerd. In de lagere school wordt er tijd genomen om dit scholenvervoersplan met de leerlingen te bespreken. Ze zoeken zelf op de kaart de route die ze nu nemen en overleggen met elkaar en de leerkracht of dit ook effectief de veiligste is.

Meer informatie en het plan met de veiligste routes ontvang je bij de volgende nieuwsbrief. Je vindt er dan ook de punten waar er gemachtigde opzichters staan. Zo zal er na de herfstvakantie enkel nog ‘s avonds een gemachtigde opzichter aan Spelewei staan. Houd hier rekening mee.

Draag je fluo en word zichtbaar in het verkeer

De dagen worden terug donkerder en de zichtbaarheid van de kinderen in het verkeer vinden wij heel belangrijk. Help je kinderen mee hun fluovest te dragen.

Op school sensibiliseren we onze leerlingen en maken we ze bewust dat een fluo dragen belangrijk is. In een donkere kamer ondervinden ze dat fluostroken, fluovesten en reflecterende materialen duidelijk zichtbaar zijn als er licht op schijnt.

Op vrijdag 19 november mogen alle kinderen verkleed in fluo naar de school komen. Er wordt dan een fluo klasfoto gemaakt.

De gemeente zoekt vrijwilligers als gemachtigde opzichter

Ken je nog iemand, een grootouder of buur die graag als vrijwilliger op een drukke plaats in Merksplas schoolkinderen overzet dan mag je dit melden via de gemeente (minderhinder@merksplas.be) of via de school (info@qworzo.be).

Dit mag ook voor 1 ochtend, avond zijn. De verschillende vrijwilligers kunnen gebundeld worden.

Unihoc voor de derde graad

Op woensdag 17 november kunnen de kinderen van het 5de en 6de leerjaar mee unihoccen in Merksplas. De kinderen kunnen zich hiervoor inschrijven met een briefje.

Workshop gezonde voeding tussendoortjes en dranken voor het zesde leerjaar

Vrijdag 19 november nemen de zesdeklassers deel aan een workshop rond tussendoortjes en dranken. Dit wordt georganiseerd door de gezondheidsraad Merksplas (werkgroep gezonde voeding). Met de workshop beogen we gedragsverandering, zodat de leerlingen bewustere keuzes leren maken m.b.t. tussendoortjes en drank. Deze kunnen namelijk een gezonde invulling krijgen in het dagelijkse voedingspatroon. Het wordt een interactieve workshop. De leerlingen krijgen bruikbare tips mee als samenvatting van de workshop. We vragen de leerlingen een (herbruikbare) drinkfles water mee naar de school te brengen.

We houden wel rekening met de toestand van de besmettingen of deze wel of niet kan doorgaan.

We verwennen onze grootouders

Op 24 november staat ons grootouderfeest gepland. De besmettingsgraad in basisscholen is nog steeds hoog. Daarom beslisten we om ook dit schooljaar geen traditioneel grootouderfeest te houden.

Maar we vergeten onze grootouders niet. We weten dat ze heel belangrijk zijn in het leven van onze kinderen, ze halen hen af op school, ze vangen hen op, ze lezen verhaaltjes, ze kijken samen TV. Grootouders en kleinkinderen delen heel veel mooie momenten.

We willen de grootouders graag verrassen. Wanneer deze verrassing komt, zie je op het filmpje dat in de loop van deze avond op onze facebookpagina en website verschijnt.

In de postkaft van het oudste kind per gezin zit een formulier dat je kan invullen. Geef dit zo snel mogelijk mee terug.

De derde graad gaat op sportklassen in Herentals

Van 14 tot en met 18 februari gaat de derde graad op sportklassen in Herentals. We geven de ouders de kans om het grootste deel van de rekening gespreid te betalen. De leerlingen hebben hierover een brief bij.

Zwemmen

Donderdag 18 november zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 4B/3C (vertrek 13.00 uur).
  • Tweede beurt: 3A/3B.

Dansen

Na de herfstvakantie worden de fietslessen vervangen door danslessen.

Maandag 8 november dansen de volgende klassen 1A/3A.

Maandag 15 november dansen de volgende klassen 2A/2B.

Donderdag 18 november dansen de volgende klassen 3B/3C.

Ter info

  • Op de flyer in bijlage vind je info van de gezinsbond over de tweedehandsspeelgoedbeurs en babyspullen en over een halloWEENspokenwandeling.
  • Sport Vlaanderen en Gezinsport Vlaanderen organiseren tussen 23 oktober en 7 november een Grote Griezeltelling. Je kind krijgt via de postkaft hiervan een flyer mee.

Kalender

ma 01 nov   Start herfstvakantie
ma 08 nov   Dansen 1A/3A
ma 08 nov   Oudercontacten in de LS
ma 08 nov   Medisch schooltoezicht selectieve onderzoeken
di 09 nov   Ouderraad
do 11 nov   Wapenstilstand: vrijaf
vr 12 nov   Lokale verlofdag
ma 15 nov   Dansen 2A/2B
ma 15 nov   Oudercontacten in de kleuterschool
wo 17 nov   Unihoc 3de graad Merksplas
do 18 nov   Zwemmen 4B/3C – 3A/3B
do 18 nov   Dansen 3B/3C
vr 19 nov   Workshop gezonde voeding 6A en 6B