Rapporten

Morgen krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport. Het is goed om ook thuis de tijd te nemen om het rapport met de kinderen te bespreken.

Oudercontacten voor het vijfde en zesde leerjaar

De week van 9 november bellen de leerkrachten van het vijfde en zesde leerjaar jullie op voor een telefonisch oudercontact van je kind.

Inzamelactie van tweedehandstextiel door de ouderraad

De ouderwerking van onze school organiseert in november een inzamelactie van tweedehandstextiel.  Hiermee wil de ouderraad geld in het schuifje brengen. Een deel van de inkomsten uit deze actie zal worden besteed aan extra ICT-materiaal.

Vanaf 12 november tot en met 18 november zal er aan de zwarte poort van de kleuterschool een container staan. Hierin kan je heel de dag je oude textiel deponeren in een stevig dichtgeknoopte zak.  Ook aan de rode fietsenstalling op Spelewei zal er een container staan. ’s Avonds worden deze containers binnen gezet en kan je dus geen textiel afleveren.

We beseffen dat niet alle ouders aan de school komen om hun kinderen af te halen. Voor hen is er op 11 november van 19 uur tot 20 uur een moment voorzien om textiel te brengen naar de container die op Spelewei staat. Er zal dan ook iemand van de ouderraad aanwezig zijn.

Wat mag er mee:

 • Alle bruikbare kledij voor dames, heren en kinderen
 • Schoenen, handtassen, riemen en andere lederwaren
 • Beddengoed
 • Gordijnen
 • Huishoudtextiel

Wat mag er niet mee:

 • Kussens
 • Vervuilde dekbedden
 • Knuffels
 • Tapijten
 • Restfracties van plaatselijk interieurwinkels en naaiateliers
 • Grote partijen werkkleding

En nu met z’n allen de kleerkasten tijdens de herfstvakantie eens goed opruimen! We wensen de ouderraad heel veel succes.

Dankjewel voor dit mooie initiatief.

Verlengde herfstvakantie tot en met woensdag 11 november

Maandag 2 november start de herfstvakantie. Deze wordt verlengd. Ook maandag 9 en dinsdag 10 november is het nog herfstvakantie. Woensdag 11 november is het geen school. We herdenken dan de Wapenstilstand.

Merksplas steunt kwetsbare gezinnen met onderwijscheques

Naar school gaan kost veel geld. Gezinnen die in Merksplas wonen en die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming of een collectieve schuldenregeling hebben of in budgetbeheer zijn met schuldbemiddeling komen in aanmerking voor een onderwijscheque.

In bijlage vind je een folder met informatie. Kom je hiervoor in aanmerking, dan bezorg je het invulstrookje aan de school of steek je het in de brievenbus van het Sociaal Huis voor 31 december. Heb je hierover verder nog vragen, dan neem je best contact op met het Sociaal Huis of het Huis van het Kind.
een collectieve schuldenregeling hebben of in budgetbeheer zijn met schuldbemiddeling.

Thuis kriebelen

Volgens ons luizenbeleid komen normaal kriebelouders alle hoofdjes nakijken na elke vakantie. We kunnen dit nu niet laten doorgaan. Kunnen jullie daarom zelf de hoofdjes eens goed nakijken? Als je kind neten of luizen heeft, laat je de school dat best weten zodat de andere ouders een brief mee krijgen om de hoofdjes nog eens extra te controleren en eventueel te behandelen.

Draag je fluo en word zichtbaar in het verkeer

De dagen worden terug donkerder en de zichtbaarheid van de kinderen in het verkeer vinden wij heel belangrijk. Help je kinderen mee hun fluovest te dragen.

Breng je boek zelf terug naar de bib

In code oranje mag de school geen uitstappen doen. Dit geldt ook voor het bezoek aan de bib. De kinderen doen met de school de boeken niet terug. Breng met je kind de geleende boeken terug en kies een ander mooi exemplaar uit. Dit geldt voor de kinderen van het tweede en derde leerjaar.

Middagsport na de herfstvakantie

Badmintoninitiatie voor het 4de, 5de, 6de leerjaar.

Na de herfstvakantie kunnen de kinderen van 4, 5 en 6 kennismaken met badminton en zich voor de middagsport inschrijven.

Dansen

We starten na de herfstvakantie weer met de danslessen.

Donderdag 12 november dansen de volgende klassen 1B/1A.

Zwemmen

Volgens de draaiboeken mogen zwemlessen doorgaan.

Wij zwemmen in Nederland. Volgens de richtlijnen van buitenlandse zaken kunnen we deze lessen niet laten doorgaan. Dit is al zeker tot eind november zo.

Ter info

 • Het Sociaal Huis laat weten dat ze ondersteuning bieden voor personen die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden zijn gekomen. Je neemt dan contact op met het Sociaal Huis binnen de openingsuren.
 • De Bevrijdingsstraat is door werkzaamheden gesloten voor alle verkeer.

Kalender

do 29 okt   filmpje voor de grootouders op www.qworzo.be en op onze FB-pagina
vr 30 okt   Halloween in het tweede leerjaar
ma 02 nov   Start herfstvakantie tot en met 11 november
wo 11 nov   Inzamelactie textiel op Spelewei van 19 tot 20 uur
do 12 nov   Inzamelactie textiel van 12 nov tot en met 18 november aan de schoolingangen
do 12 nov   Dansen 1B – 1A