Maandag klasfoto’s

Volgende week maandag komt de fotograaf in onze school klasfoto’s nemen. Elke klas komt vanaf     9 u. aan de beurt. We hopen dat iedereen aanwezig is en dat we alleen maar blije en frisse gezichtjes zien. Bij slecht weer wordt alles verzet naar een andere dag.

 

Rollebolle derde kleuterklas

Dinsdag 8 september zullen de kleuters van de derde kleuterklas een leuke namiddag beleven. Ze gaan rollebollen in Vosselaar, georganiseerd door Moev.

Moev organiseert sportontmoetingen op woensdagnamiddag en ontwikkelt bewegings­projecten die plaatsvinden op lesdagen. De kleuters zullen er naar hartenlust experimenteren met allerlei spelmateriaal.

Ze vertrekken met de bus om 12.45 u. Daarom blijven alle kleuters best op school eten. Ze zullen tijdig terug op school zijn.. De kleuters nemen hun turnpantoffels, koek en fruit mee.

Alles verloopt coronaproof d.w.z. materialen worden ontsmet, er zijn aparte kleedkamers, het vervoer gebeurt met de bus …

 

Eerste communie op zondag 20 september

Vorig schooljaar kon de eerste communie helaas niet doorgaan. Later kregen we een nieuwe datum voor deze feestelijke dag, namelijk zondag 20 september.

De communicanten (van het derde leerjaar) krijgen vandaag een brief mee met informatie over hun viering. We wensen hen een fijne dag.

De data voor dit schooljaar voor de eerste communie en het vormsel die we al eerder communiceerden zijn nog onder voorbehoud.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan contact op met de leerkracht katholieke godsdienst: britt@qworzo.be

 

Ouders gevraagd om te helpen

Heb je tijd en wil je op school wat komen helpen? Laat het ons weten.
Elk oudste kind krijgt een briefje mee waarop je als ouder je hulp kan aanbieden. Is dit iets voor jou? Geef je naam op zodat we contact kunnen opnemen als we iemand zoeken.

 

Flyers van de ouderraad

Vandaag geeft de ouderraad een flyer mee. Wil je de ouderraad graag beter leren kennen, stuur dan een mailtje naar ouderwerkingqworzo@gmail.com

 

Nieuwe regeling voor de fluo’s

Dankjewel ouderraad

De ouderraad schenkt aan alle kinderen van de kleuterschool tot en met het vierde leerjaar een nieuw fluovestje op maat. Hier zijn we zeer blij mee. De klasleerkracht schreef alvast de naam van uw kind in de fluo. Jullie zijn vrij om deze verder te ‘pimpen’ met naam! In de kleuterschool zal het kenteken van je kind nog terug te vinden zijn in de fluo.

 

Hoeveel fluo’s kan je krijgen

Onze kinderen hebben tijdens hun schoolcarrière recht op 3 nieuwe fluovestjes. Zo zal je kind er eentje meekrijgen in de kleuterschool, het 1e leerjaar en het 4de leerjaar.

 

Wat doe ik met mijn oude fluo

Je oude fluo mag je thuis bijhouden. Misschien komt het van pas als je kind zijn of haar fluo op school vergeten is.

Ik ben mijn fluo kwijt of de fluo is stuk. Wat doe ik

Ik probeer mijn fluo te zoeken, vind ik deze niet, gebruik ik mijn reservefluo van de school. Is die fluo ook zoek? Dan vraag ik aan mijn juf of meester een andere (oude) fluo.

Mijn fluo is te klein. Wat doe ik

De kinderen krijgen in hun Qworzó-carrière 3 keer een nieuwe fluo. Hiermee voorkomen we dat de fluo te klein wordt. Is hij toch te klein, dan bekijkt de klasleerkracht dit met je kind.

Wat met de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar

Deze kinderen zijn aan de laatste jaren van hun Qworzó-carrière begonnen. Zij  gebruiken het vestje dat ze vorig jaar kregen. Is dit te klein dan bekijkt de klasleerkracht dit met je kind.

Wanneer doe ik mijn fluo aan

We verwachten dat je kind zijn of haar fluo altijd draagt. Zo zijn we “graag gezien”. Het verhoogt de veiligheid in het verkeer. De fluo wordt ook steeds gebruikt op uitstappen vanuit de school.

 

Zwemmen

Voorlopig gaat het zwemmen nog niet door.  Als dat verandert brengen we de betrokken klassen op de hoogte.

 

Turnkledij bestellen

Als je kind nog een nieuw turnbroekje en/of t-shirt nodig heeft, kan je dit bestellen via het briefje in de postkaft.

 

Fietsen

Dinsdag 8 september fietsen de volgende klassen 2A/2B.

Donderdag 10 september fietsen de volgende klassen 3B/3A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fietsen in de aparte fietsenstalling die op het gras staat bij de ingang aan de turnzaal.

 

Info

  • Onze school doet mee aan het verzamelen van oude batterijen. Heb je thuis nog oude huis-tuin- en keukenbatterijen geef ze dan mee met je kind.
  • In tegenstelling tot andere schooljaren is er niet meer de mogelijkheid om via de school de Zonneboekjes te bestellen. Wens je die toch nog voor je kind aan te schaffen, dan kan je dit zelf doen via de website: averbode.be.
  • De gemeente Merksplas bezorgt elk gezin een brochure “maak tijd voor je vrije tijd”

 

 

Kalender

 

ma 7 sep   klasfoto’s in de voormiddag
di 8 sep   Rollebolle voor de derde kleuterklas in Vosselaar van 13:15 tot 14:35 met de bus
di 8 sep   fietsen 2A – 2B
do 10 sep   fietsen 3B – 3A
wo 16 sep   dag van de sportclub
do 17 sep   schoolvoorstelling academie voor 2de en 3de leerjaar
do 17 sep   fietsen 4A – 4B
za 19 sep   vormsel
zo 20 sep   eerste communie
ma 5 okt   pedagogische studiedag