Woensdag 5 februari vrijaf voor de kinderen

Volgende woensdag hebben de kinderen geen school. De leerkrachten hebben die dag een pedagogische studiedag. Die staat in het teken van omgaan met werkdruk.

Tweede kleuterklassers mogen een wit T-shirt meebrengen

De kleuters van juf Ann, juf Annik en juf Jolien mogen vanaf maandag 3 februari een wit T- shirt van mama of papa mee naar school brengen. Zij gaan hiermee eind volgende week iets knutselen voor de carnavalsstoet. Dit T-shirt is best groot genoeg zodat ze het over hun jas kunnen aantrekken.

Donderdag gaat het derde leerjaar naar het Suske en Wiske-kindermuseum

In het derde leerjaar leren de kinderen in de taalles over strips. Om dat thema goed voor te bereiden, rijden ze volgende week donderdag 6 februari met de bus naar het Kalmthoutse Suske en Wiske-kindermuseum. Deze uitstap kost 17 euro en zal aangerekend worden op de volgende schoolrekening.
Ze gaan er in de voormiddag naartoe maar zijn ’s middags nog niet terug. Ze kunnen die dag niet thuis gaan eten. De kinderen brengen daarom een (rug)zak mee met daarin een koek of fruit, een brooddoos en een drankje (geen glas!). Eén drankje zit bij de prijs inbegrepen.

De kleuters van K3A en K3B brengen hun lievelingsboek mee

Deze week maakten de kleuters van de derde kleuterklas kennis met allemaal verschillende soorten boeken. Volgende week tonen ze elkaar hun lievelingsboeken. Vanaf maandag mogen ze 1 lievelingsboek meebrengen naar de klas. Dit boek blijft een ganse week in de klas.

Organisatie bezoek middelbare scholen

Op dinsdag 11 februari verkennen de leerlingen van het zesde leerjaar 2 middelbare scholen. In de voormiddag bezoeken ze HT²O en in de namiddag de Sport- en Handelsschool in Turnhout.
Tussen 09.15 uur en 11.20 uur volgen ze in HT²O (met richtingen op niveau ASO en TSO) een algemeen deel, gevolgd door enkele specifieke richtingen van naderbij te bekijken en te bezoeken.
Ze rijden dan verder naar de Sport- en Handelsschool om er de boterhammen op te eten.
In de namiddag krijgen de leerlingen eerst wat uitleg over de Sport- en Handelsschool (met richtingen ASO/TSO en BSO) en vervolgens zouden de leerlingen nog 1 à 2 lessen kunnen volgen in de richting die onze leerlingen kiezen.
Bij mooi weer maken de zesdeklassers deze leeruitstap per fiets. Ze vertrekken om 8.30 uur en vertrekken terug naar school om 14.50 uur. Zonder lekke banden zijn de leerlingen dan ook terug tegen het einde van de schooldag. Bij regenweer zouden we graag een beroep doen op vrijwillige chauffeurs. We zoeken ouders die willen helpen bij het vervoeren van de kinderen. Je kan je naam opgeven met de brief.

Juf Stéphanie met bevallingsrust

Vanaf volgende week gaat juf Stéphanie met bevallingsrust. Juf Hanne Van Waeyenberghe vervangt haar.

Nog 6 ploegen kunnen inschrijven voor de QworzóQuiz

Er is nog plaats om mee te quizzen op vrijdag 14 februari. Heb je zin? Zoek nog enkele mensen die mee willen doen en schrijf je ploeg snel in!

Ter info

Muziek-en woordweek 2020
De academie voor Muziek en Woord De Noorderkempen viert binnenkort weer FEEST! Ze doen dat van 10 t.e.m. 15 februari in Baarle-Hertog en Baarle-Nassau, Hoogstraten, Merksplas, Ravels en Rijkevorsel. Tijdens de activiteiten, optredens en workshops kunnen kinderen GRATIS komen proeven van alles wat de academie te bieden heeft.

Maandag 10 februari 2020 in het Academiegebouw, Industrieweg 3/5 in Merksplas. Meer info: AMWN.be
Kinderdisco
De jongenschiro van Merksplas organiseert een kinderdisco op 14 februari in fuifzaal ’t Hofeind. De kinderen hebben hierover een flyer bij.

Sportkampen in Beerse

In Beerse organiseert de sportdienst sportkampen tijdens de krokus- paas- en / of zomervakantie. Je vindt hierover meer informatie op de website: http://www.uitinbeerse.be/sportweken. Op het secretariaat kan je hierover ook een folder bekomen.

Dansen

Dinsdag 4 februari dansen de volgende klassen: 3A/3B.
Donderdag 6 februari dansen de volgende klassen: 4A/4B.

Zwemmen

Volgende donderdag 6 februari zwemmen volgende klassen:
de eerste beurt 1B-4B. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 1A-4A komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

di 4 feb. Dansen 3A/3B
wo 5 feb. Pedagogische studiedag: geen school
do 6 feb. 3de leerjaar naar het Suske en Wiske museum
do 6 feb. Dansen 4A/4B
do 6 feb. Zwemmen 1B-4B / 1A-4A
vr 7 feb. Auteur Mathilda Masters komt om half 11 in het 4de lj
za 8 feb. Kinderen kunnen het parcours van de cyclocross verkennen
di 11 feb. 6de lj bezoekt het secundair onderwijs in Turnhout
di 11 feb. Dikketruiendag
vr 14 feb. Qworzóquiz
ma 24 feb. Krokusvakantie

Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens