Dank aan alle vrijwilligers

Op het einde van een trimester nemen we even de tijd om iedereen te bedanken die zich belangeloos inzette voor onze school. Vandaag kregen heel wat mensen een kleine attentie voor hun inzet als leesmoeder, middaghulp, leden van de ouderraad,… Heel erg dankjewel!

Juf Hanne Schoenmaekers start terug

De bevallingsrust van juf Hanne is ten einde. Ze start terug in 3B na de paasvakantie.

Juf Iris gaat met bevallingsrust

De bevallingsrust van juf Iris gaat in na de paasvakantie. We wensen juf Iris een flinke en gezonde baby toe. Juf Tinne Dockx zal haar vervangen. Je kan juf Tinne bereiken via tinne.dockx@qworzo.be

Afwezigheid juf Leen wordt verlengd

Juf Leen haar afwezigheid wordt verlengd tot einde schooljaar. De kleuters van K1D blijven verdeeld over de 4 andere klassen. We vonden wel een halftijdse ondersteuning van een kleuterjuf (juf Els) en een halftijdse ondersteuning van een kinderverzorgster (juf Caroline). Beiden worden optimaal ingezet om deze klasgroepen te ondersteunen. Zit je kleuter bij juf Helga, juf Martine of juf Liselotte en heb je thuis al turnpantoffeltjes? Dan mag je die meegeven.

Inzamelactie textiel van de ouderraad

Vanaf maandag 17 april tot en met maandag 24 april organiseert onze ouderwerking opnieuw een textielinzameling. De hele week kan je tijdens de schooluren textiel, schoenen en lederwaren brengen. Extra brengmomenten organiseren we op zaterdag 22 april tussen 9.30 uur en 11 uur en op zondag 23 april tussen 17 en 18 uur (na de garageverkoop). Er staat een grote container op het basketbalveld van Spelewei. Maak van de paasvakantie gebruik om je kasten op te ruimen.

  • Wat mag er mee? Alle bruikbare kledij, schoenen, handtassen, riemen en andere lederwaren, knuffels, beddengoed, gordijnen en huishoudtextiel.
  • Wat mag er niet mee? Kussens, vervuilde dekbedden, tapijten, restfracties van interieurwinkels en naaiateliers en grote partijen werkkleding.

Met de opbrengst van deze inzamelactie kunnen we mooie aankopen doen voor onze school en onze kinderen.

Dankjewel ouders!

Onze ouderwerking organiseert een ontbijt

Op zondag 14 mei organiseert de ouderwerking een ontbijt op school. Ideaal voor alle mama’s, want het is die dag moederdag. Wil je graag met je gezin of familie gezellig ontbijten in onze eetzaal, dan schrijf je hiervoor in. In de postkaft van elk oudste kind vind je hiervoor een uitnodiging.

Bosklassen 2023
Vertrek én aankomst met de bus aan de sporthal

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar gaan van dinsdag 2 mei tot en met vrijdag 5 mei op bosklassen in de Bosberg te Houthalen-Helchteren. Ze vertrekken om 8.30 uur aan de SPORTHAL van Merksplas. We vragen je om er niet voor 8.15 uur aan te komen. Vrijdag komen ze rond 15 uur op dezelfde plaats aan.

Tijdens deze bosklassen leren de leerlingen heel wat zaken over de natuur (o.a. heidewandeling / natuurbeheerswerken uitvoeren / natuurpostenspel), geschiedenis (bezoek aan het mijnmuseum te Beringen, doesessies in Bokrijk), en nog veel meer. Maar ook sport en spel, een oriëntatieloop, het blotevoetenpad, een bosspel, een filmavond en een bonte avond zullen weer zorgen voor een sfeer waarin hechte vriendschapsbanden worden versterkt en nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan!

Infobundel + blog

De leerlingen krijgen binnenkort een informatiebrochure met daarin het verblijfadres, het volledige programma, de kamerverdeling, het menu, een lijst met mee te nemen zaken, … 
De leerkrachten bespreken dit ook met de leerlingen in de klas. Via www.bosklassen2023.wordpress.com zullen de leerkrachten het thuisfront zo goed mogelijk informeren over het reilen en zeilen tijdens deze bosklassen met foto’s en filmpjes. Neem er nu gerust al eens een kijkje, want je kan er al interessante zaken bekijken. Kinderen die misschien een beetje zenuwachtig zijn, kunnen ook al eens een kijkje gaan nemen op https://bosklassen2021.wordpress.com. Vandaag krijgen de kinderen een brief mee met zaken die ze nodig hebben. Het is niet de bedoeling om allerlei spullen te gaan kopen.

Briefje medicatie

Je kind krijgt vandaag ook een briefje mee dat u moet invullen als uw kind tijdens de bosklassen medicatie moet nemen. Het is belangrijk dat je dit goed invult want zonder dit formulier mogen de leerkrachten geen medicatie toedienen. Heb je meer dan 1 briefje nodig, dan mag je er gerust bijvragen aan de klasleerkracht. Je kan ook bijkomende briefjes afdrukken op de bosklassenblog of zelf kopieën bijmaken. Graag deze briefjes vooraf bezorgen aan de klasleerkracht of op de dag van vertrek.

Belangrijke zaken voor dinsdag 2 mei

Alle belangrijke zaken waar je aan moet denken als je je zoon of dochter naar de bus aan de sporthal brengt op dinsdag 2 mei, zijn opgelijst op een aparte brief. Vooral het afgeven van het kidsID of ISI+-kaart of paspoort aan de leerkracht voor het opstappen van de bus is héél belangrijk!

Mutualiteiten betalen deel kostprijs terug

We schatten de kosten van de bosklassen op ongeveer 220 euro. We weten dat sommige mutualiteiten een deel van de kostprijs van de bosklassen terugbetalen. Wie hierover meer info wenst, wendt zich best tot zijn/haar mutualiteit.

Brengen en halen van zusjes of broertjes van de bosklassers

De bosklassers vertrekken zoals we eerder schreven aan de sporthal. We doen dit om de klassen niet te mengen en om de drukte aan Spelewei te beheersen. Zussen en broers van de bosklassers zet je dus om 8.15 uur eerst af aan de school, rijd daarna verder naar de sporthal. Bij het afhalen, haal je best eerst de kinderen op school af en ga je daarna naar de sporthal. Als de bus toch voor 15 uur aan de sporthal is, verwittigen we jullie via facebook. Dan haal je best eerst je kind aan de sporthal af. De bosklassers wachten daar samen met de leerkrachten tot iedereen afgehaald werd.

Sportkalender derde trimester

In de postkaft van je kind vind je de sportkalender voor de derde trimester.

Vrijwilligers voor het kriebelteam

De woensdag na elke schoolvakantie komt er een team van vrijwillige (groot)ouders de hoofdjes van onze leerlingen controleren op luizen. Ze zijn nog op zoek naar enthousiaste mensen om hierbij aan te sluiten. Heb je zin om je hiervoor te engageren, neem dan contact op met onze ouderwerking via ouderwerkingqworzo@gmail.com of laat het weten aan de school. Op woensdag 19 april om 8.30 uur wordt er opnieuw gekriebeld. Zorg ervoor dat er geen staartjes, gel,… in de haren van je kind zijn.

Op 19 april is het buitenspeeldag

Wil je kind een namiddag fijn buiten spelen? Dan is het welkom op de buitenspeeldag. Kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar zijn welkom op de speelkolonie, Kapelstraat 11 in Merksplas. Ze kunnen er trampolinespringen, knutselen, kampen bouwen en nog veel meer. Kleuters van de onthaalklas t.e.m. de tweede kleuterklas gaan ravotten in de tuin van de Kinderclub de Spetter in de Pastorijstraat. De buitenspeeldag start op beide locaties om 13.30 uur en eindigt om 16 uur.

Zesdeklassers bezoeken op donderdag 20 april Brusselse medebloggers

Op donderdag 20 april bezoeken de leerlingen uit het zesde leerjaar de Brusselse school Saint-Hubert in Oudergem-Brussel waarmee ze al een schooljaar lang blogden en waarmee ze al info uitwisselden,… De kinderen zullen er allerlei taalspelletjes spelen waarbij onze leerlingen op een toffe manier Frans leren en de Brusselse leerlingen hun Nederlands verbeteren. Zo komen de leerlingen niet enkel op een zeer realistische manier in contact met het Frans, ze ervaren ook hoe het leven in een Brusselse school eraan toe gaat.

Zesdeklassers gaan 20 april ook naar het Vlaams Parlement

Na de picknick in de refter van de school in Oudergem rijden de leerlingen door naar het Vlaams Parlement. Dit bezoek kadert in het thema democratie waarover de leerlingen over enkele weken leren in het zesde leerjaar.
Vroeger op school en later thuis
We verzamelen die dag op school om 7.45 uur, zodat de bus stipt om 8 uur kan vertrekken. We hopen die dag rond 16.45 uur terug op school te zijn, maar als er files zijn kan dit uiteraard later worden. We houden bij vertraging het thuisfront op de hoogte van het aankomstuur via de facebookpagina van de school.
Picknick, tussendoortje en fluovestje
De kinderen brengen die dag best een picknick mee, enkele drankjes en enkele tussendoortjes. De kinderen mogen om 15 uur nog een tussendoortje eten en iets drinken voor we de lange rit naar huis aanvatten. Iedereen draagt het fluovestje van de school.
kostprijs
De leerlingen betalen enkel voor de bus. Dit bedraagt 14 euro.

IOK organiseert milieulessen in het vierde leerjaar

Woensdag 19 april organiseert IOK i.s.m. GoodPlanet een energieles in het vierde leerjaar. Deze gaat over waterverbruik.

Zwemmen

Donderdag 20 april is het diplomazwemmen voor het derde en vierde leerjaar. De kinderen die mogen diplomazwemmen krijgen hiervoor na de paasvakantie een briefje mee.

Na de paasvakantie zijn er weer fietslessen

Op donderdag 20 april fietsen de volgende klassen: 1C – 2A – 2B – 3A.

De leerlingen brengen hun fiets en fietshelm mee.

Ter info

  • In bijlage vind je een flyer van de gezinsbond Merksplas over de paaseierenraap op 8 april en de garageverkoop op 23 april 2023.

Kalender

ma 03 apr   Start paasvakantie
ma 17 apr   Start inzamelactie textiel
ma 17 apr   Medisch consult 1A + vaccineren
di 18 apr   Ouderraad 20 uur
wo 19 apr   Lessen IOK 4A-4B-4C
wo 19 apr   Kriebelen
do 20 apr   Diplomazwemmen 3de en 4de leerjaar
do 20 apr   Fietsen voor 1C – 2A – 2B – 3A
do 20 apr   Zesde leerjaar bezoekt Brusselse school en Vlaams Parlement
do 20 apr   Eerste leerjaar op lente-uitstap naar de Esberg
za 22 apr   Extra inlevermoment textielactie van 9.30 uur tot 11 uur
zo 23 apr   Extra inlevermoment textielactie van 17 uur tot 18 uur
ma 01 mei   Dag van de arbeid: vrije dag
di 02 mei   Vertrek bosklassen