Corona-update

Jammer genoeg stellen we vast dat de coronabesmettingen nog niet gestopt zijn binnen onze school. Juf Helga Verhoeven en juf An Govaerts testten positief. De ouders van de kinderen uit deze klassen werden hiervan verwittigd.

Ook in het eerste leerjaar werden er besmettingen vastgesteld bij leerlingen. De ouders van leerlingen uit deze klas werden apart geïnformeerd.

Om de verspreiding nog meer tegen te gaan verstrengen we de maatregelen i.p.v. ze te versoepelen.

  • Alle leerkrachten dragen heel de dag door een mondmasker voorlopig tot 8 oktober.
  • We behouden ook de mondmaskerplicht voor essentiële derden en ouders op school en aan de schoolpoort voorlopig tot 8 oktober.
  • We blijven inzetten op goede ventilatie en handhygiëne.

Pedagogische studiedag

Volgende maandag 4 oktober houdt het team een pedagogische studiedag. In de lagere school oefenen we om onze doelen rond sociale vaardigheden en leren leren goed te rapporteren. Het kleuterteam gaat na hoe we bij kleuters probleemgedrag opsporen en rapporteren.

De kinderen hebben deze dag vrij.

De kleuters en het eerste leerjaar gaan woensdag naar de kermis

De ouderraad trakteert de kleuters en het eerste leerjaar met enkele ritten op de kermis. Dankjewel ouderraad!

De kleuterjuffen zoeken nog helpende handen voor het kermisbezoek. Je kleuter heeft hiervoor een briefje bij. Het kan zijn dat je je opgaf, maar toch niet gevraagd wordt.

Als fairtradeschool doen we mee met de actie ‘Bite to Fight’

Volgende week krijgen de kinderen in de levensbeschouwelijke vakken les over fairtrade. De leerkrachten levensbeschouwelijke vakken staan tijdens hun les stil bij een leefbaar inkomen voor de cacaoboeren.

Op 6 oktober doen we mee met de actie ‘Bite to Fight. De kinderen smeren boterhammen met choco uit de wereldwinkel en delen die samen met een tattoo uit.

Klaslijsten

Vandaag hebben de kinderen een klaslijst bij. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn om kinderen uit te nodigen om te komen spelen.

Klasfoto’s zijn vrijblijvend te bestellen

Morgen komt de fotograaf klasfoto’s trekken. Als ze ontwikkeld zijn geven we die mee met je kind. Je mag de foto dan gewoon thuishouden. We rekenen daarvoor 3,5 euro aan op de schoolrekening. Als je de foto niet wilt, dan kan je die probleemloos teruggeven.

Fietsen

Donderdag 7 oktober fietsen de volgende klassen 1A/3A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets op het grasveld aan de rode fietsenstalling. Daar hangt een fietsparkingbordje.

Zwemmen

Donderdag 7 oktober zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 4B/3C (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 3A/3B

Kalender

za 02 okt   Vormsel
zo 03 okt   Eerste communie
ma 04 okt   Kinderspelen in polyvalente zaal om 13.00 uur
ma 04 okt   Ped. studiedag
wo 06 okt   Week van de fairtrade
do 07 okt   Fietsen 1A/3A
do 07 okt   Zwemmen 4B/3C – 3A/3B
wo 13 okt   Kabouterberg 3de kleuterklas
wo 13 okt   Voetbal 4/4 voor het 4de, 5de en 6de leerjaar
ma 25 okt   Week van de oudercontacten in de KS