Morgen 6 december vrijaf voor de kinderen

Morgen hebben de kinderen geen school. De leerkrachten hebben die dag een pedagogische studiedag. Die staat in het teken van werkdruk.

Het 5de en 6de leerjaar bezoekt de expo ‘Gepantserde Vleugels’

Volgende week woensdag of vrijdag gaan de leerlingen van de derde graad naar de expo ‘Gepantserde Vleugels’. Meer info over deze expo en een uitnodiging om ernaar toe te gaan staat in de flyer die de kinderen bijhebben.

Volgende week vrijdag houden we een lichtjestocht

In het kader van ons jaarthema Qworzó laat je stralen, gaat de kleuterschool samen met de lagere school op vrijdag 13 december 2019 op lichtjestocht. Hiervoor mogen de kinderen een lichtgevend voorwerp meebrengen alsook een kerstattribuut.

Kom volgende week naar de kerstmarkt

Volgende week vrijdag 13 december organiseren we onze kerstmarkt ten voordele van De Oversteek. Dit is een welzijnsorganisatie in Merksplas voor mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij. De knutselouders die meedoen, vragen we hun zelfgemaakte spullen aan de school te bezorgen ten laatste donderdag 12 december vóór 12 uur. De kerstmarkt is open van 15 tot 17 uur.

Hang de affiche op

Vandaag hebben de kinderen de affiche bij om reclame te maken voor de kerstmarkt.

Koperen muntjes sparen voor de glazen spaarpot

Ook dit jaar stellen we voor om de rosse centjes massaal mee te brengen en te schenken aan het goede doel. Heb je dus muntjes van één cent, twee cent of vijf cent, aarzel dan niet en gooi ze in de glazen spaarpot. Misschien raakt die dan wel vol!

Het kan zijn dat jouw knutselwerk iemand anders koopt

Elk jaar maken we het mee dat er tranen vloeien van kinderen die hoopten hun eigen werkje te kunnen kopen maar helaas merken we dat iemand anders dat zo mooi vond en kocht. Op school proberen we de kinderen te leren dat we samen knutselen voor het goede doel en niet voor onszelf.

Breng 1 euro mee en een plastic zakje

De kerstmarkt is niet verplicht. De kinderen die komen, brengen best 1 euro mee en een plastic zakje om de gekochte waar mee naar huis te nemen.

Wie niet naar de kerstmarkt komt, gaat na de bel met de rij mee

Kinderen die niet naar de kerstmarkt gaan, stappen na de schoolbel gewoon naar de rij zodat ze veilig overgezet worden zoals anders.

Infodag en infoavond voor nieuwe kleuters

Na de kerstvakantie starten we met een nieuwe instapklas. Bij juf Lieselot is er woensdag 11 december een opendeur voor de nieuwe kleuters. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.
Voor ouders die tijdens de dag zich moeilijk vrij kunnen maken, voorzien we op dinsdag 10 december om 19u30 een infoavond met rondleiding.

Ter info

De kinderen hebben een flyer mee met info over het bevrijdingsfeest en de expo ‘de gepantserde Vleugels’

Dansen

Dinsdag 10 december dansen de volgende klassen 3A/3B.
Donderdag 12 december dansen de volgende klassen 4A/4B.

Zwemmen: pretbad

Volgende donderdag 12 december zwemmen volgende klassen:
de eerste beurt 1B-4B. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 1A-4A komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

vr 6 dec. Pedagogische studiedag
ma 9 dec. E-twinning Stille Nacht 14u50
di 10 dec. Infoavond instapklas
di 10 dec. di 10 dec. Dansen 3A/3B
wo 11 dec. Expo Gepantserde Vleugels 3de graad
wo 11 dec. Touwtje trek 1ste leerjaar om zes uur
wo 11 dec. Opendeurdag instapklas
do 12 dec. Zwemmen 1B-4B/1A-4A
do 12 dec. Dansen 4A/4B
vr 13 dec. Expo Gepantserde Vleugels 3de graad
vr 13 dec. Toonmoment 2 LICHT 2Impresz
vr 13 dec. Kerstmarkt
za 14 dec. Affiche filmfestival met kunstenaar Sonny
wo 18 dec. 2de leerjaar MOEV gymnastiekland
ma 23 dec. Kerstvakantie

Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens