Maandag vertrekt de derde graad op sportklassen

We wensen al onze vijfde- en zesdeklassers fijne sportieve sportklassen!
Hou volgende zaken binnen handbereik zodat ze ’s morgens snel te vinden zijn en voor het vertrek aan de leerkracht kunnen gegeven worden.
• KidsID of ISI+ kaart
• Leerlingen die geneesmiddelen moeten nemen melden dit vooraf aan de klasleerkracht. De ouders geven het ingevulde briefje samen met de medicatie in een plastic zakje af aan de juf of meester.

Het eerste leerjaar gaat naar de brandweer en politie

Het eerste leerjaar leert over beroepen. Op maandag 9 maart gaan de leerlingen op bezoek bij de brandweer. Hier krijgen ze van de brandweerman een rondleiding in de kazerne. Dat wordt vast interessant.
Op maandag 16 maart mogen ze op bezoek gaan bij de politie. Hier krijgen ze meer informatie van de agent over zijn dagtaak en mogen ze een kijkje nemen in het politiekantoor in Hoogstraten. We zijn hiervoor op zoek naar bereidwillige chauffeurs. Het vervoersbriefje zit vandaag in de postkaft met verdere info.

Ook nodigen we graag tijdens dit thema enkele ouders uit die ons iets willen komen leren over hun beroep. Dit zou doorgaan op vrijdag 13 maart. Verdere info volgt nog via het agendablaadje.

Werken in de Leest

Volgende week zijn er werken in de Leest. Dit gebeurt in fases.
Het fietspad wordt tijdelijk in 2 richtingen aan de onpare kant onderbroken, wat niet eenvoudig is voor schoolkinderen.
Indien mogelijk is het wenselijk om de Leest tijdelijk te vermijden.
De kinderen kunnen via de Gezellestraat – Bevrijdingsstraat – Rodenbachstraat een route kiezen die (met eventueel een korte omweg) rond deze werken gaat.
Een plan van de fasering vind je op onze facebookpagina.

Juf Stéphanie is mama geworden

Juf Stéphanie is mama geworden van zoontje Ward. Een dikke proficiat aan beide ouders!

Medeleven aan juf Sara Vos

Juf Sara, onze leerkracht protestantse godsdienst, haar vader is deze week overleden. We leven met de familie mee en wensen hen veel sterkte toe.

In de week van de vrijwilliger

geven we onze vele vrijwilligers een groot applaus

We geven onze ouderraad een welverdiende pluim: een hele groep vrijwillige ouders die de school ondersteunt door mee na te denken, en door de handen uit de mouwen te steken bij talrijke activiteiten.
Elke week lezen ouders in de lagere school. Elke middag zijn er vrijwilligers die de kleuters helpen. Er zijn ouders die als brugfiguur kinderen helpen bij hun huiswerk. Er zijn mensen die ouders of kinderen ondersteunen bij het aanleren van onze taal. Enkele Franstalige dames leren onze zesdeklassers mooi Frans spreken. Gepensioneerde leerkrachten helpen tijdens de sportklassen. Na elke vakantie komen ouders kriebelen om onze school luizenvrij te houden. Voorzichtige chauffeurs brengen leerlingen naar sportactiviteiten of leerrijke uitstappen. Jullie komen opdienen, opruimen, klaarzetten,… bij schoolactiviteiten. Sommigen knutselen, koken, naaien voor de kerstmarkt of tombola’s. Enthousiast vertellen papa’s of mama’s in de klas over hun beroep. Met velen komen jullie naar de schoolwandeling, de kerstmarkt of de quiz… Het hele lijstje is nog veel langer!

Dansen

De danslessen gaan niet door omwille van de sportklassen.

Zwemmen

Volgende donderdag 12 maart zwemmen volgende klassen:
de eerste beurt 1A-4A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 1B-4B komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

ma 9 mrt. Vertrek sportklassen Herentals
wo 11 mrt. Medisch schooltoezicht L1B op school
do 12 mrt. Zwemmen 1A-4A/ 1B-4B (open bad)
vr 13 mrt. Aankomst sportklassen Herentals
wo 18 mrt. Smashvolley in Beerse voor 4de, 5de en 6de lj
vr 20 mrt. Bezoek windmolenpark 6de lj 13u
di 24 mrt. Infoavond instapklas
wo 25 mrt. Opendeurdag instapklas
di 31 mrt. Sponsorloop Kom op tegen Kanker (lagere school)
ma 6 apr. Paasvakantie

Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens