Oudercontacten in de kleuterschool

In de week van 23 oktober zijn er oudercontacten in de kleuterschool. Je kreeg hiervoor een brief mee. Graag willen we die brief zo vlug mogelijk ingevuld terug op school hebben. Volgende week donderdag krijg je dan een brief met de dag en het uur dat je wordt verwacht.

Het SammyP@School Bewegingspaspoort

We laten onze kinderen meer bewegen omdat dat gezond is. Dat weten jullie ondertussen al. Met het  SammyP@School Bewegingspaspoort informeren we  jullie over de bewegingskansen die we in de lagere school aanbieden voor je kind. Als je kind daaraan deelneemt, wordt dat ingevuld op zijn of  haar persoonlijk paspoortje. Dat doen we steeds op school. Nu bij de start en met elke rapportperiode krijgen ze het paspoort mee naar huis. We vragen jullie het volgende:bekijk en bespreek het paspoortje van je kindduid er niets bijkomends op aan! Geef morgen het paspoortje terug mee naar de klas.

We brengen de herfst mee naar de kleuterschool

Heel de kleuterschool werkt volgende weken rond het thema herfst. Volgende week mogen de kleuters in alle kleuterklassen herfstmaterialen meebrengen: blaadjes, herfstvruchten, takken, ….

Tweede kleuterklas gaat op herfstwandeling

De kleuters van juf Nele, juf Jolien en juf Annik trekken voor hun herfstwandeling naar de bossen van de Kolonie op woensdag 18 oktober. Hiervoor zoeken ze nog ouders/grootouders die hen willen brengen en halen. Ouders/grootouders die kunnen rijden, mogen het bijgevoegd briefje invullen.

Maandag gaat het 4de leerjaar naar de Bib

Het vierde leerjaar gaat volgende maandag 16 oktober  met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Dinsdag gaan  2 en 3 naar de Bib

Het 2de en 3de leerjaar brengen dinsdag 17 oktober de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Nieuwe kleuters welkom op woensdag 18 oktober

Ken je nog een kleuter die binnenkort 2,5 jaar wordt? Volgende week is er een opendeurdag. Kennismaken, meespelen, inschrijven, … het kan allemaal op woensdag 18 oktober. Tussen 9 en 10 uur nodigen we ouders en kleuters uit die na de herfstvakantie naar school komen, tussen 11 en 12 uur mogen de ouders van kinderen die later instappen, komen.

De eerste schoolrekening

Vandaag of volgende week hebben de kinderen een eerste schoolrekening mee.

Info

Volgende week dinsdag is het dag van de armoede. Per gezin hebben de kinderen een flyer mee over de actie van maandag 16 oktober aan het Sociaal Huis: op appél tegen armoede. Hoewel er maar één briefje per gezin meegaat met een bon voor een gratis appel, krijgt toch elke passant deze gezonde verrassing.

Fietsen

Dinsdag 17 oktober fietsen de volgende klassen 1A-3B . Donderdag 19 oktober  fietsen de volgende klassen 2B-1B . De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm.

Zwemmen

Volgende week donderdag zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 2A-5C . Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 2B-5A om 13.30 uur en de laatste groep 3B-5B vertrekt om 14 uur.

Kalender

ma 16 okt. bib: 4de lj

di 17 okt. bib 2de en 3de lj

di 17 okt. fietsen 1A-3B

wo 18 okt. SVS voetbal voor 4de, 5de en 6de lj

wo 18 okt. opendeurdag kleuters

do 19 okt. fietsen 2B-1B

do 19 okt. zwemmen 2A-5C / 2B-5A / 3B-5B

ma 23 okt. oudercontacten in de kleuterschool

di 24 okt. start filmfestival

ma 30 okt. start herfstvakantie

 

Liesbeth Van den Broeck

directeur