100% fluovest, Qworzó doet de test!

De voorbije 2 weken behaalden de kleuters 87% en de kinderen van de lagere school 89%. Het aantal fluovestjes is dus gestegen. Proficiat! Ondertussen hebben de kinderen hun tweede beloning gekregen: disco op de speelplaats. Om de derde beloning te verdienen, willen we nog meer fluovestjes zien. We hopen minstens 90% te halen. Oproep aan alle mama’s en papa’s: helpen jullie je kind er mee aan denken om hun fluo te dragen?

Juf Ellen stopt, juf Ann neemt volledig de klas van juf Ria over

Juf Ellen kreeg een ander werkaanbod en besloot om haar werk bij ons in de derde kleuterklas vroeger te beëindigen. Vanaf volgende week maandag is juf Ann de klasjuf van K3B. Tot op het einde van het schooljaar hebben deze kleuters dan voortaan één juf.
Na de kerstvakantie komt juf Ria terug naar school. Ze neemt dan mee de zorgtaak op zich.

De kleuters van juf Lieselot en juf Annik mogen lichtjes meebrengen

Vanaf maandag start de 2de kleuterklas met het thema licht en donker. Deze kleuters mogen maandag iets meebrengen dat licht geeft. Bijvoorbeeld een zaklamp, een knipperlicht, een duwlichtje, …. Ze gebruiken het lichtje om een tocht door het donker te maken en te spelen in ons donker hoekje in de klas. Alles goed voorzien van naam a.u.b.

Kom verkleed naar de opening van het filmfestival:
bibberen in de bios

Maandag 17 december openen we ’s morgens feestelijk ons 4de kinderfilmfestival. De kinderen die het filmfestival organiseren, vragen om massaal verkleed naar school te komen in het thema: bibberen in de bios. De kinderen kunnen hiervoor bijvoorbeeld een kledingstuk dragen of een attribuut meebrengen dat verwijst naar de winter, naar de koude of naar iets spannends.

Infodag en infoavond voor nieuwe kleuters

Bij juf Leen is er woensdag 12 december een opendeur voor de nieuwe kleuters. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.
Voor ouders die tijdens de dag zich moeilijk vrij kunnen maken, voorzien we op dinsdag 11 december om 19u30 een infoavond met rondleiding.

Het eerste leerjaar en het medisch onderzoek

Volgende week maandag en woensdag zijn er medische onderzoeken op school voor de kinderen van het eerste leerjaar. De kinderen worden gewogen en gemeten. Ook worden hun ogen, het kleurzicht en het gehoor onderzocht. Sommige kinderen krijgen dan ook nog een prikje tegen: Polio (Kinderverlamming), Difterie (Kroep), Tetanus (Klem), Kinkhoest.

Inentingen in het vijfde leerjaar op donderdag 13 december

Volgende week donderdag zullen er kinderen van het vijfde leerjaar op school ingeënt worden tegen Mazelen, Bof (Dikoor), Rubella (Rode hond).

Het zesde leerjaar en het medisch onderzoek

De leerlingen van het zesde leerjaar konden op vraag van hun ouders ook dit schooljaar medisch onderzocht worden. Op woensdag of donderdagvoormiddag worden deze kinderen gemeten, gewogen en krijgen ze een oogonderzoek.

Het CLB geeft info over het secundair onderwijs

De leerlingen van het zesde leerjaar hebben een brief mee voor hun ouders van het CLB. Hiermee kunnen de ouders zich inschrijven voor de infoavond ‘op stap naar het secundair onderwijs’.

Ter info

Vandaag hebben de kinderen de brochure mee van kinderclub De Spetter met het programma van de krokus- en de paasvakantie.

Dansen

Dinsdag 11 december dansen de volgende klassen 1C/6C.
Donderdag 13 december dansen de volgende klassen 6A/6B.

Zwemmen

Donderdag 13 december is het pretbad.
Dan zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 3A-5A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 3B-5B vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

ma 10 dec. medisch onderzoek 1ste lj
di 11 dec. dansen 1C/6C
di 11 dec. ouderraad
di 11 dec. info-avond en rondleiding instapklas
wo 12 dec. medisch onderzoek 1ste lj en 6de lj
wo 12 dec. opendeurdag instapklas
do 13 dec. dansen 6A/6B
do 13 dec. medisch onderzoek 6de lj + spuitje 5de lj in de vm
do 13 dec. zwemmen pretbad 3A-5A / 3B-5B
di 18 dec. filmfestival
wo 19 dec. touwtje trek 1ste leerjaar in de bib van 18 uur tot 19 uur
wo 19 dec. 2de leerjaar MOEV gymnastiekland

Liesbeth Van den Broeck
Pieter Geerts