Opendeurdag voor nieuwe kleuters

Bij juf Marijke is er woensdag 12 februari een opendeur voor de nieuwe kleuters. De kinderen die binnenkort voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school. Voor ouders die zich tijdens de dag moeilijk vrij kunnen maken, voorzien we een ander moment op afspraak.

Dikketruiendag, we zetten de verwarming op 16°C

Op dinsdag 11 februari trek je best een dikke, warme trui aan. Het is namelijk die dag ‘dikketruiendag’. De verwarming op school staat dan op 16°C. Om de dag alvast warm te beginnen, komt Qlimaatje ons vergezellen tijdens de ochtendgymnastiek. Zou Qlimaatje de derde straal bij zich hebben? We kijken er naar uit!

We openen het filmfestival met gekke kapsels of hoedjes

Van 17 februari tot 21 februari vieren wij ons filmfestival georganiseerd door de leerlingen. Dit jaar is het thema van het filmfestival ‘Carnaval Festival’. De films gaan over humor en feest. Maandag 17 februari is het de opening. Die dag gaan we per klas het gekste kapsel/ hoofddeksel kiezen. Jullie mogen hiervoor je uiterste best doen. Wij zijn alvast benieuwd!

Kriebelteam zoekt helpende handen

Het kriebelteam controleert de haren van alle leerlingen na een schoolvakantie op luizen. Deze methode heeft ondertussen haar nut bewezen. Een team van ouders controleert elk hoofdje. Als men neten of luizen vindt, verwittigt men de ouders van het kind per brief. Ook de andere kinderen van de klas krijgen een brief met richtlijnen. Na ongeveer twee weken volgt het kriebelteam enkel nog die klassen op waar luizen gevonden werden.

Het kriebelteam zoekt nog helpende handen. Zin? Laat iets weten via ouders@qworzo.be, info@qworzo.be

Een gekke week voor de derde kleuterklas

Naar aanloop van carnaval gaat de derde kleuterklas een gekke week beleven. Die start volgende week donderdag. Ze hebben hierover een briefje mee in de postkaft.

Fiets- en voetpad tijdelijk ingenomen door werken

Volgende week zijn er graafwerken aan de assistentiewoningen van maandag 10 februari tot en met donderdag 13 februari. Dit zal geringe hinder teweegbrengen bij het in en uitrijden van de vrachtwagens.
Om de veiligheid van de voetgangers en fietsers te verzekeren worden het voet- en fietspad afgesloten met de nodige borden.

Ouders wachten aan de poort of de fietsenrekken

We willen een aantal afspraken even opfrissen. We merken dat er meer en meer ouders aan de kant van de Gezellestraat kinderen op de speelplaats uit de rij komen halen of wachten in het halletje. Dat is niet de bedoeling.

Deze afspraken maakten we in september:

De kinderen verzamelen na het belsignaal in de rijen op de speelplaats. Ofwel stap je in de rij van de voetgangers, ofwel in de rij van de fietsers.

Niemand mag nog zonder begeleiding de poort uit.

Ouders van kinderen van de lagere school wachten ze op aan de poort! Kinderen stappen dus na de schoolbel naar de rij van de Markt of naar de rij van de Gezellestraat die op de speelplaats worden gevormd.
Met je ouders langs de Gezellestraat
Ouders die hun kinderen komen afhalen, wachten aan de fietsenrekken of aan de poort.

Dansen

Dinsdag 11 februari dansen de volgende klassen 5A/5B.
Donderdag 13 februari dansen de volgende klassen 6B/6A.

Zwemmen

Volgende donderdag 13 februari zwemmen volgende klassen:
de eerste beurt 2A-5A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 1C-6B* komen als tweede aan de beurt en vertrekken om 13.45 uur.
*6B heeft proefzwemmen

Kalender

vr 7 feb. Auteur Mathilda Masters om half 11 4de lj
za 8 feb. Kinderen mogen parcours van de cyclocross verkennen
di 11 feb. 6de lj bezoekt SO in Turnhout
di 11 feb. Dikketruiendag
di 11 feb. Dansen 5A/5B
di 11 feb. Toonmoment 3 WARMTE 2Impresz
wo 12 feb. Opendeurdag instapklas
do 13 feb. Dansen 6B/6A
do 13 feb. Zwemmen 2A-5A / 1C-6B* (proefzwemmen 6B)
vr 14 feb. Qworzóquiz
ma 17 feb. Opening filmfestival
do 20 feb. Carnaval kleuterschool
vr 21 feb. Carnavalsstoet
vr 21 feb. vr 21 feb. Carnaval lagere school
ma 24 feb. Krokusvakantie

Liesbeth Van den Broeck
Bea Mertens