Volgend schooljaar

Herinschrijvingen

Om het volgende schooljaar vlot te kunnen organiseren, vragen we om je kind in te schrijven met het briefje dat iedereen vandaag mee krijgt. De kinderen die naar het eerste leerjaar gaan, zullen voor de vakantie weten bij welke juf of meester ze gaan zitten. We verwachten alle briefjes terug vóór vrijdag14 juni.

Keuze levensbeschouwelijke vakken

De ouders van de derde kleuterklassers moeten ook hun keuze in levensbeschouwelijk vak maken. Daarvoor krijgen ze een formulier mee.

Wijziging in keuze van het levensbeschouwelijk vak

Als ouders een andere keuze in godsdienst willen maken, moet dit gebeuren vóór het einde van het lopende schooljaar. Ouders die dat wensen, kunnen hiervoor een formulier aanvragen op het secretariaat.
Om de organisatie van het volgende schooljaar goed te kunnen voorbereiden vragen we om ons dat ten laatste14 juni te laten weten.

Volgend schooljaar wijzigt voor- en naschoolse opvang

De kinderen hebben vandaag een brief mee waarin het gemeentebestuur de wijzigingen aankondigt.
’s Morgens is er een korte, betalende vooropvang op school van 8 uur tot 8.15 uur in de polyvalente hal zoals nu. Die is dan enkel via de ingang van Spelewei te bereiken. De schoolpoort gaat pas open en er is gratis toezicht vanaf 8.15 uur tot 8.30 uur.
Na schooltijd is er in principe geen naschoolse opvang meer
Kinderclub de Spetter verzorgt de naschoolse opvang. Het eerste kwartier is dat gratis. Na schooltijd is er enkel toezicht in de school op de kinderen die niet tijdig afgehaald worden door omstandigheden. We proberen de ouders dan te contacteren en brengen hen vanaf 15.55 uur naar kinderclub De Spetter. Op woensdag is dat dan om 12.20 uur en op vrijdag om 15.15 uur.

ZOEM-project in de derde kleuterklas

Derde kleuterklassers mogen een wit T-shirt meebrengen

In de derde kleuterklas starten ze binnenkort het ZOEM-project. De juffen vragen daarom of hun kleuters een wit T-shirt meebrengen waarop geschilderd mag worden. Dat mag morgen al!

Foldertje en uitnodiging

Vandaag hebben de kleuters van de derde kleuterklas een foldertje en uitnodiging bij voor het ZOEM-project.

Maandag geen school

Volgende maandag is het Pinkstermaandag. Dan is de school dicht.

1ste en 2de kleuterklas gaan donderdag 13 juni naar de Vossenberg

Op donderdag 13 juni gaan de klassen van juf Helga, juf Martine, juf Jolien en juf Annik (zonder de instapklassen van juf Lieselot en juf Leen) op schoolreis naar Gilze in Nederland. De kleuters bezoeken die dag speelboerderij De Vossenberg. Best smeer je de kinderen bij zonnig weer ’s morgens in met zonnecrème. Een zonnehoedje of petje (getekend) is ook wenselijk. We verwachten de kinderen op het gewone uur op school en vragen de ouders om de kleuters gewoon om 15.40 uur in de klassen af te halen. Dit om organisatorische redenen (rugzakjes terug uitdelen, het overzicht houden…).
Meebrengen: Een rugzakje met boterhammen en een droge koek. Geen drank en geen snoepgoed! Wij zorgen voor drank en een lekkere verrassing. Bij zonnig weer zonnecrème zodat we ‘s middags nog eens kunnen insmeren.
Deze uitstap kost 20,50 euro.

Donderdag 13 juni fietsjes- en frietjesdag bij juf Lieselot en juf Leen

De instapklas gaat niet op schoolreis maar blijft op 13 juni gewoon op school. Om er toch iets speciaals van te maken, organiseren de juffen een “fietsjes- en frietjesdag”. De kleuters mogen die dag hun fiets meebrengen. Je plaatst die ’s morgens in de turnzaal van de kleuterschool. Zorg dat er de naam van je kind aan hangt. ‘s Middags krijgen ze allen frietjes en drinken.

3de kleuterklas gaat 13 juni naar Jobland, Sint-Job-in-’t-Goor

De kleuters van de derde kleuterklassen trekken donderdag 13 juni naar Jobland, een binnenspeeltuin. Bij goed weer is er buiten een zoektocht gepland. Er wordt ook gezorgd voor extra animatie. We vertrekken om 8.45 uur en komen rond 15.30 uur terug in Qworzó.
De kleuters dragen gemakkelijke kledij en schoenen. Deze uitstap kost 18,50 euro. Een picknick moeten ze wel meebrengen (drank, boterhammen en tussendoortjes). Bij zonnig weer zonnecrème voorzien zodat we ‘s middags nog eens kunnen insmeren.

Het vijfde leerjaar ontvangt een oorkonde op vrijdag 14 juni

Jaarlijks werken het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool en het vijfde leerjaar van Qworzó aan de herdenking van de oorlog. De apotheose van een jaar lang werken rond dit thema is het in ontvangst nemen van de oorkondes naar aanleiding van de adoptie van een oorlogs-of vredesmonument (uitgereikt door burgemeester Frank Wilrycx). Voor de Vrije Basisschool is dat het monument ter ere van Korporaal Harper aan de quarantainestal van Merksplas-Kolonie. Voor Qworzó is dat het staartstuk van de V2-bom dat zich bevindt aan de Kapel van Merksplas-Kolonie.
Iedereen is welkom in de podiumzaal van gc De MARc/kT (Markt 1, 2330 Merksplas) om de scholen/leerlingen aan te moedigen in hun engagement op vrijdag 14 juni vanaf 10.30 uur tot 11.30 uur.

Minitennis op 12 juni voor het 4de, 5de en 6de leerjaar

Wil je in de voetsporen treden van Kim Clijsters? Begin dan alvast te trainen. Op 12 juni krijg je een kans. Dan organiseert de MOEV in Merksplas een minitennistoernooi. Je tennist dan op een kleiner veld en met zachtere ballen. Kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar kunnen zich inschrijven met het bijgevoegde briefje.

Fietsen

Dinsdag 11 juni fietsen de volgende klassen 3A/1B.
Donderdag 13 juni fietsen de volgende klassen 1C/6C.
De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm.

Zwemmen: pretbad

Donderdag 13 juni is het pretbad voor volgende klassen: de eerste beurt 3A-5A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 3B-5B vertrekken om 13.45 uur.

Meester Wout trouwt

Zaterdag 15 juni trouwt meester Wout met zijn Lotte. We wensen hen veel geluk met elkaar! Ze trouwen om 13u in het gemeentehuis van Merksplas. Wil je hen zien? Iedereen is welkom.

Schrijf je in voor het Ontbijt in Qworzó

De ouderraad organiseert ook dit schooljaar weer een schitterend ontbijt op zondag 16 juni. We geven nog een keertje een briefje mee om in te schrijven, dit kan ten laatste tot en met morgen (online of via de brief). We hopen dat er weer massaal ingeschreven wordt!

Ter info

Dit weekend vieren heel wat kinderen hun lentefeest. Wij wensen hen een mooie dag!

Kalender

vr 7 jun. aankomst bosklassen
zo 9 jun. Lentefeest en Feest vrijzinnige jeugd
ma 10 jun. pinkstermaandag: vakantie
di 11 jun. fietsen 3A/1B
do 13 jun. fietsen1C/6C
do 13 jun. zwemmen pretbad 3A-5A /3B-5B
vr 14 jun. adopteer een monument, 5de lj in vm
za 15 jun. trouw meester Wout
zo 16 jun. ontbijt Qworzó
wo 19 jun. opendeur instapklas
vr 21 jun. Zoemproject 14.00 uur tot 15.00 uur
vr 21 jun. oud leerlingendag in de nm
vr 21 jun. Qworzórobocupchallenge in de nm
di 25 jun. fietsjesdag ks
wo 26 jun. rollerdag
wo 26 jun. uitreiking getuigschriften 6de leerjaar
do 27 jun. picknick ks + ijsje
vr 28 jun. ijsje ls
vr 28 jun. 6de schoolrekening

Schoolreizen

13/6/2019 Fietsjes en frietjesdag instapklassen op school
13/6/2019 schoolreis 1ste en 2de ks naar De Vossenberg
13/6/2019 schoolreis 3de ks naar Jobland
13/6/2019 20/6/2019 schoolreis naar de VRT en Technopolis voor het 3de en 4de leerjaar
25/6/2019 schoolreis naar KinderRijck voor het 1ste en 2de leerjaar
27/6/2019 schoolreis naar Archeon voor 5de en 6de leerjaar

Liesbeth Van den Broeck
Pieter Geerts