Eerste kleuterklassers lenen een boek van de bib

In de loop van de volgende dagen brengt je kleuter uit de eerste kleuterklas een boek van de bib mee naar huis. Leuk om uit voor te lezen of om samen in te kijken. Op deze leeftijd is het aanbod van taal zeer belangrijk. Wie op maandag een boek mee naar huis krijgt, brengt het woensdag terug mee naar school. Wie op woensdag een boek mee naar huis krijgt, brengt het vrijdag terug mee naar school. (niet vergeten  a.u.b.)
Door dit initiatief van de bibliotheek komen alle kleuters via de school in contact met boeken. Brengt jouw kind volgende week nog geen boek mee? Dan moet je nog even wachten. Alle kleuters komen de volgende weken aan de beurt.

Tweede kleuterklassers mogen een wit T-shirt meebrengen

De kleuters van juf Esther en juf Annik mogen vanaf maandag 11 februari een wit T- shirt van mama of papa mee naar school brengen. Zij gaan hiermee iets maken voor de carnavalstoet.

Volgende woensdag gaan de kleuters glijden op de schaatsbaan

De kleuters van de 2de en 3de klas gaan op woensdag 13 februari glijden in Turnhout. Ze rijden er met de bus naartoe. Volgende praktische zaken delen we even mee:
– Sleeën kunnen ‘s morgens verzameld worden in de turnzaal van de kleuterschool.
– Koek en slee voorzien van een naam.
– Geen drank meebrengen, de juffen zorgen hier zelf voor.
– Gemakkelijke schoenen aandoen waarmee de kleuters gemakkelijk op het ijs kunnen stappen. Warme rubberen laarsjes zijn té glad.
– Vooral niet vergeten handschoenen mee te geven: dat moét voor de veiligheid.
– Denk ook aan warme kledij: sjaal, muts,…

Mini-expo vrijdagnamiddag 15 februari in het 3de leerjaar

Samen met stagejuf Lise zullen de leerlingen van 3B een project uitwerken binnen het thema wereldoriëntatie ‘mijn lichaam is gezond’. Tijdens het project werken de leerlingen een slotmoment uit om terug te blikken op het thema met een hapje en een drankje: de mini-expo. Ouders en grootouders van 3A en 3B zijn daarvoor uitgenodigd. Er zal heel wat lesmateriaal te zien zijn, activiteiten, foto’s, enzovoort. Om leeftijdsgenootjes in Togo te steunen zullen er op de mini-expo ook zelfgemaakte schaaltjes van gipsverband verkocht worden.

Zesdeklassers op bezoek in middelbare scholen

Op donderdag 21 februari gaan de leerlingen van het zesde leerjaar op bezoek in het VITO in Hoogstraten en op donderdag 28 februari gaan de leerlingen op bezoek in de talentenschool in Turnhout. Deze twee uitstappen kaderen binnen het project rond de overstap naar het middelbaar onderwijs. De leerlingen kunnen op beide scholen kennismaken met verschillende vakken. Zij kunnen op deze manier hun talenten en interesses ontdekken, wat hen kan helpen in het maken van hun studiekeuze. We zullen ons, indien het weer het toelaat, verplaatsen met de fiets naar Hoogstraten en Turnhout. Indien het weer te slecht is, zouden we voor het vervoer graag beroep doen op ouders. Hierover geven we vandaag een aparte brief mee. De leerlingen krijgen vandaag ook een brief mee om hun keuze te maken tussen de programma’s die de talentenschool aanbiedt, gelieve de strookjes zo snel mogelijk terug te bezorgen.

Ter info

  • De academie voor Muziek en Woord de Noorderkempen heeft op 23 februari een opendeurdag. De open lessen in Baarle en Hoogstraten geven je de kans om zelf allerlei activiteiten uit te proberen. Meer informatie: www.amwn.be
  • De opvoedingswinkel heeft haar vormingsaanbod voorjaar 2019 klaar. Elk gezin ontvangt een brochure.

Dansen

Dinsdag 12 februari dansen de volgende klassen 3A/2A.
Donderdag 14 februari dansen de volgende klassen 6A/6B.

Zwemmen

Donderdag 14 februari zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 1C-6C. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 1A-6A vertrekken om 13.30 uur. De laatse groep 1B-6B vertrekt om 14 uur.

Kalender

di 12 feb. dansen 3A/2A
wo 13 feb. schaatsen voor kleuters 2de en 3de KS
do 14 feb. zwemmen 1C-6C / 1A-6A / 1B-6B
do 14 feb. dansen 6A/6B
vr 15 feb. mini-expo in 3de lj: mijn lichaam is gezond
wo 20 feb. opendeurdag instapklas
vr 22 feb. QworzóQuiz
do 28 feb. carnaval kleuterschool
do 28 feb. bezoek talentenschool in Turnhout 6de lj in de vm
vr 1 mrt. carnaval lagere school
vr 1 mrt. carnavalstoet
ma 4 mrt. krokusvakantie
vr 29 mrt. lentemarkt