Corona update

De voorbije week werden er nog een aantal leerlingen positief getest. Dit is niet fijn voor de leerlingen en de ouders. Gelukkig voelen onze leerlingen zich hierdoor niet erg ziek.

  • In 1A werd een clusterbesmetting vastgesteld. Alle kinderen werden getest. Er testte hierdoor nog 1 extra leerling positief. Beide juffen testten negatief.
  • In 1C testte een tweede leerling positief. Deze tweede besmetting kwam uit de privésfeer. Hierdoor werd de klas laagrisico ingeschat.
  • In K2A testte een kleuter positief na besmetting in de privésfeer. Ook hierdoor ontstond er een clusterbesmetting en werden de kleuters en de juf hoogrisico. Zij werden ook getest. In totaal testten er 5 kleuters uit deze klas positief. Juf Annik testte negatief.
  • Er zijn ook in heel wat klassen leerlingen in quarantaine omdat ze hoogrisico werden ingeschat o.w.v. een besmetting in het gezin of de privésfeer.
  • Juf Helga, juf An en juf Patricia hun quarantaine loopt op het einde van deze week af. We zijn blij dat ze dan terug op school zijn.

Samen met het schoolbestuur en de preventieadviseur beslissen we om de maatregelen rond de mondmaskerplicht nog verder te zetten tot eind oktober. Dankjewel voor het begrip en het goed opvolgen hiervan.

Afname KOaLa in de derde kleuterklas

Vanaf dit schooljaar wordt tussen 10 oktober en 30 november bij alle 5-jarige kleuters de KOaLa afgenomen. Met deze taalscreening wordt de luistervaardigheid van de kleuters in kaart gebracht. Luistervaardigheid is een goede voorspeller voor schoolsucces. Luistervaardigheid hangt ook sterk samen met algemene taalvaardigheid.

Deze toets:

  • Wordt afgenomen op school door juf Lieselot en juf Berbe.
  • Is geen voorwaarde om in september naar het eerste leerjaar te gaan.
  • Helpt de school om een goed zicht te krijgen welke kleuters er nog meer noden hebben.

Je hoeft uiteraard thuis niets te doen om je kleuter voor te bereiden. Als je kleuter minder goed zou scoren, contacteren we je voor een gesprek. We gaan dan samen na wat we het verdere schooljaar op school, in de klas en thuis kunnen doen om de taalontwikkeling verder te stimuleren.

De derde kleuterklas maakt kennis met het eerste leerjaar

Op maandag 11 oktober maken de kleuters van de derde kleuterklas voor de eerste keer kennis met de juffen van het eerste leerjaar. De juffen voorzien een speelhoekenwerk. De leerlingen van het eerste leerjaar krijgen de kans om hun avonturen uit het eerste leerjaar te vertellen aan de kleuterjuffen.

Derde kleuterklas rijdt woensdag naar de Kabouterberg

Volgende week woensdag 13 oktober gaat de derde kleuterklas naar de Kabouterberg. Ze vertrekken om 8.45 uur aan Spelewei en komen om 12.00 uur terug. De juffen nemen water mee. Deze schoolreis kost 7 euro en wordt met de schoolrekening afgerekend. Meebrengen: warme kledij, laarsjes, en een koek met een naam op.

Actie “Bite to Fight” of “smeer-ze” is verplaatst

Niet op 6 oktober maar wel op 13 oktober doen we mee met de actie ‘Bite to Fight. De kinderen smeren boterhammen met choco uit de wereldwinkel en delen die samen met een tattoo uit.

Nieuwe kleuters welkom op woensdag 20 oktober

Ken je nog een kleuter die binnenkort 2,5 jaar wordt? Of is je kleuter al bijna 2 jaar en ben je benieuwd naar onze school? Volgende week is er een kijkdag. Kennismaken, meespelen, inschrijven,… het kan allemaal op woensdag 20 oktober. Tussen 12.15 uur en 13 uur nodigen we ouders en kleuters uit die na de herfstvakantie naar school komen, tussen 13 uur en 14 uur mogen de ouders van kinderen die later instappen, komen. We vragen wel om even een afspraak te maken, zodat er niet te veel ouders op hetzelfde tijdstip komen. Bel even naar de school op het nummer 014 63 34 93 of stuur een mail naar info@qworzo.be.

Ben je benieuwd hoe het er in onze instapklas aan toe gaat en wil je dit met je kleuter al eens bekijken? Neem dan vlug een kijkje op onze website www.qworzo.be. Daar vind je een filmpje over een dag in de instapklas. Veel plezier!

Oudercontacten in de kleuterschool

In de week van 25 oktober zijn er oudercontacten in de kleuterschool. De inschrijvingen voor de oudercontacten verlopen digitaal. Ouders van kleuters ontvangen volgende vrijdag een link waarmee je kan inschrijven van 15 oktober tot en met 19 oktober. Wens je geen oudercontact, laat dat dan ook even weten aan de klasleerkracht. De oudercontacten gaan fysiek in de kleuterklassen door.

Zwemmen

Donderdag 14 oktober zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 3A/3B (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 4A/3C

Fietsen

Maandag 11 oktober fietsen de volgende klassen 2A/2B.

Donderdag 14 oktober fietsen de volgende klassen 3B/3C.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets op het grasveld aan de rode fietsenstalling. Daar hangt een fietsparkingbordje.

Kalender

ma 11 okt   Fietsen 2A/2B
ma 11 okt   Uitwisseling eerste leerjaar en 3de kleuterklas
wo 13 okt   Kabouterberg derde kleuterklas
wo 13 okt   Smeer-ze actie fairtrade
wo 13 okt   Voetbal 4/4 voor het 4de, 5de en 6de leerjaar
do 14 okt   Zwemmen 3A/3B – 4A/3C
do 14 okt   Fietsen 3B/3C
woe 20 okt   Kijkdag in de instapklas vanaf 12.15 uur
ma 25 okt   Start oudercontacten in de kleuterschool