Kom morgen naar de boekenbeurs

Morgen nodigen we iedereen uit op onze boekenbeurs. Die kan je bezoeken vanaf 14.30 -17 uur. De boeken die je koopt, kan je cash of met bancontact betalen. Met de opbrengst van de verkoop van de boeken kunnen we nieuwe boeken kopen voor de kinderen.

Morgen zit de voor-en naschoolse opvang in de turnzaal

Door de organisatie van de boekenbeurs is morgen de voor- en naschoolse opvang in de turnzaal van de lagere school.

Leerlingen van het vijfde leerjaar planten een vredesboom.

De herdenking van 100 jaar Groote Oorlog gaat in Merksplas niet zomaar voorbij. Op vrijdagnamiddag 9 november vertrekken een 80-tal kinderen onder begeleiding van een aantal muzikanten van Fanfare Sint-Willibrordus in stoet, vanop de Markt, via de Schuttershofstraat naar het grasveld kruising Schuttershofstraat/Leest. Daar planten ze de vredesboom bij uitstek, een Linde.
We vinden het belangrijk om deze herdenking aan te grijpen om actief te ijveren voor meer vrede of verzoening vandaag. Want samen kunnen we elkaar inspireren om een wereld in vrede voor te stellen, vol van vriendschap, gelijkheid, vriendelijkheid en begrip.
De gemeente nodigt graag iedereen uit – jong en oud, individu of vereniging (eventueel mét vlag) – om mee op te stappen en aan te sluiten bij de stoet of bij de planting van de boom een kijkje te komen nemen. De stoet vertrekt om 13.30u. op de Markt.

Maandag 12 november vrijaf voor de kinderen

Volgende maandag hebben de kinderen geen school. De leerkrachten hebben die dag een pedagogische studiedag. Die staat in het teken van het project 2impresz.

Kleuters krijgen rode ‘leestasjes’ mee naar huis

Volgende week starten we in de tweede kleuterklas met de rode leestasjes. In elk tasje zit een boek uit de bibliotheek. De tasjes worden met de kleuters meegegeven op maandag en woensdag. Thuis kunnen ze dan samen met mama, papa, grootouder, broer of zus lezen in hun mooie boekje. Het boek mag twee nachtjes bij de kleuters thuis blijven. Graag krijgen we de rode leestasjes telkens terug op woensdag en op vrijdag.

Een foto van oma of bompa meebrengen naar de tweede kleuterklas

De kleuters van juf Lieselot en juf Annik mogen een foto van hun grootouders mee naar school brengen. Zo kunnen de kleuters aan de hand van die foto’s over hun grootouders vertellen.

Vrijdag 16 november is het 100-dag in het tweede leerjaar

De leerlingen van het tweede leerjaar kunnen tot 100 tellen en dat willen ze vieren met een 100-dag. Ze zullen dan allemaal opdrachten doen die in het teken staan van dit mooie getalletje. De kinderen die willen, mogen die dag verkleed naar school komen als een honderdjarige. Je moet hiervoor niet speciaal iets gaan kopen. Misschien ligt er nog wel iets in je verkleedkoffer, kan je bij oma of opa iets gaan halen of …

Toestemming voor de bosklassen, kostprijs

Vandaag hebben de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar een brief mee met de vraag om toestemming van de ouders om mee te gaan. In die brief staan de betalingsmogelijkheden opgesomd.

Unihoctornooi 28 november voor het 4de leerjaar

Op woensdag 28 november kunnen de kinderen van het 4de leerjaar mee unihoccen in Merksplas. Unihoc kan je vergelijken met ijshockey maar dan zonder schaatsen en ook niet op ijs. (Voor de sticks en de pucks zorgt MOEV.) De kinderen kunnen zich met een briefje inschrijven.

Dansen

Dinsdag 13 november dansen de volgende klassen 3B/2B.
Donderdag 15 november dansen de volgende klassen 1C/6C.

Zwemmen

Donderdag 15 november zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 2B-4B. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 2A-4A vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

vr 9 nov. opvang in turnzaal
vr 9 nov. 5de lj plant een vredesboom
vr 9 nov. boekenbeurs
ma 12 nov. pedagogische studiedag
di 13 nov. dansen 3B/2B
wo 14 nov. MOEV unihoc 5de en 6de lj in de nm
wo 14 nov. Workshop Gezondheidsraad 6de lj
do 15 nov. dansen 1C/6C
do 15 nov. zwemmen 2B-4B / 2A-4A
wo 21 nov. grootouderfeest
Liesbeth Van den Broeck
Pieter Geerts