Verkeersweek start maandag 13 mei

Op Qworzó vinden we veiligheid in het verkeer heel belangrijk. Daarom werken we in de hele school rond dit thema tijdens de week van 13 tot en met 17 mei. Dit jaar werken we in de lagere school rond ’verschillende verkeerssituaties’ en staan de verkeersborden in de kleuterschool centraal.

Vierde leerjaar fietst vrijdag 17 mei naar het containerpark

In het vierde leerjaar werken de kinderen rond het WO-thema afval. Vrijdag 17 mei bezoeken de kinderen het containerpark. Ze rijden er met de fiets naartoe. De kinderen brengen hun fiets, hun fluo en evt. een helm mee.

Robocupwedstrijd voor onze Qworzó-techneuten

De leerlingen van het 5de leerjaar werken al geruime tijd met de Robots van Lego Mindstorms. Ze leren hoe ze de robot moeten bedienen en gaan dan aan de slag met de computer om de robot te programmeren. Zo worden de vakken wetenschap, technologie, mechanica en wiskunde gecombineerd in leuk en praktijkgericht leren. De kinderen krijgen de smaak van het programmeren te pakken en kunnen dit in de toekomst verder uitdiepen. Ze verwerven hiermee waardevolle kennis en algemene vaardigheden en dit geeft hun zelfvertrouwen een boost! Zo leren alle kinderen van het 5de leerjaar de robot enkele kunstjes aan. Enkele 5de en 6de klassers laten de robot zelfs een heel parcours afleggen en een bepaalde opdracht uitvoeren.
Met die laatste groep leerlingen van het 5de en 6de leerjaar nemen we zaterdag 18 mei deel aan de Robocub junior in Technopolis in Mechelen.
Op vrijdag 21 juni houden we dan in onze school, met alle leerlingen van het 5de leerjaar, de Qworzó challenge. Hier tonen de leerlingen dan aan de ouders hun techniekkunsten en de programma’s die ze maakten met de Lego Mindstorms.

Opendeurdag voor nieuwe kleuters

Bij juf Lieselot en juf Leen is er woensdag 15 mei een opendeurdag voor de nieuwe kleuters. De kinderen die binnenkort of volgend schooljaar voor het eerst naar school stappen, mogen alvast een kijkje komen nemen met hun ouders. Ken je nog iemand? Nodig hen gerust uit om kennis te maken met onze school.
Voor ouders die tijdens de dag zich moeilijk vrij kunnen maken, zoeken we een ander geschikt moment op afspraak.

Dank u wel voor uw bijdrage op de lentemarkt

De lentemarkt is al wel een tijdje achter de rug. Het was een fijn, kleurrijk en sfeervol event. Mooie werkjes van ouders en kinderen werden verkocht ten voordele van Siddartha. De markt bracht maar liefst 1393 euro waarvan 381,88 rosse centjes. We geven dit mooie bedrag aan Siddhartha voor hun project dat straat- en weeskinderen helpt in Ethiopië. We bedanken alle ouders, leerkrachten en sympathisanten voor hun inzet.

Ter info

De kinderen kunnen vrijblijvend vakantieboeken bestellen met de bestelbrief die ze vandaag meekregen.

Fietsen

Dinsdag 14 mei fietsen de volgende klassen 3B/2B.
Donderdag 16 mei fietsen de volgende klassen 1A/1B.
De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm

Zwemmen

Donderdag 16 mei zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 2A-4A. Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 2B-4B vertrekken om 13.45 uur.

Kalender

vr 10 mei sportdag 5de leerjaar + Markdal
ma 13 mei verkeersweek
di 14 mei uitstap naar het federaal parlement en de Waalse school (6de lj)
di 14 mei fietsen 3B/2B
wo 15 mei opendeurdag instapklas
do 16 mei zwemmen 2A-4A / 2B-4B
do 16 mei fietsen 1A/1B
za 18 mei vormsel
za 18 mei Robocup
zo 19 mei eerste communie
ma 20 mei lokale verlofdag
do 30 mei Hemelvaartsverlof
vr 31 mei Hemelvaartsverlof
di 4 jun. vertrek bosklassen
vr 7 jun. aankomst bosklassen
zo 9 jun. lentefeest en feest vrijzinnige jeugd
ma 10 jun. pinkstermaandag: vakantie

sportdagen:

vr 10 mei sportdag 5de leerjaar + Markdal
di 21 mei sportdag 1ste graad hele dag Hofeind
wo 22 mei sportdag kleuterschool op school
vr 24 mei sportdag 3de Lilse Bergen
di 28 mei sportdag 2de graad Hofeind

Liesbeth Van den Broeck
Pieter Geerts