Maandag gaat het 4de leerjaar naar de Bib

Het vierde leerjaar gaat volgende maandag met de klas klasboeken kiezen in de bib (deze boeken blijven in de klas).

Dinsdag gaan het 2de en 3de leerjaar naar de bib

Het 2de en 3de leerjaar brengen dinsdag 14 november de bibkaarten en een extra tas mee voor de boeken.

Hoera! Wij leren tot 100 in het tweede leerjaar!

Daarom is het op vrijdag 17 november feest in het tweede leerjaar. Heel de dag staat in het teken van het getal 100.  We maken een 100-monster, bouwen met 100 bekers, stempelen tot 100, houden een 100-jarige fotoshoot,… Om zich helemaal in te kunnen leven, mag je kind die dag ook verkleed komen als 100-jarige. Misschien heb je nog wel een petje, bril, sjaal, pruik,… Je moet hiervoor zeker niets gaan kopen!

Draag je fluo en je fietshelm

De dagen worden terug donkerder en de zichtbaarheid van de kinderen in het verkeer vinden wij heel belangrijk. Ook het dragen van de fietshelm willen we promoten. Tot aan de krokusvakantie volgen er daarom wekelijks een fluo- en helmcontrole. De leerlingen die dan goed zichtbaar naar school komen en / of een helm dragen mogen stickers op hun spaarkaart kleven. Voor de vakantie is de beginsituatie in kaart gebracht per klas. De leerlingen stellen met hun klas hun doel en beloning op. Help je kinderen mee hun doel te behalen.

Kerstmarkt ten voordele van ‘t Vonderke

Op vrijdag 15 december organiseren we onze kerstmarkt ten voordele van ’t Vonderke. Dit is één van de vele acties die kaderen in de warmste week van Music for Life! We hopen ook dit jaar weer mooie knutselwerkjes, en allerlei lekkers te verkopen. Heb je creatieve handen en wil je iets maken? Je krijgt hiervoor een briefje mee.
Spaar ook alvast je rosse centjes. Ook dit jaar schenken we die centjes voor het goede doel.

Info

Tijdens de voorleesweek van 18 tot 26 november wordt er in de bib voorgelezen. Meer info over waar, wanneer, wie en hoe je daarvoor kan inschrijven, lees je in de flyer die de kinderen vandaag kregen.

Leuke stofjes gevraagd

In de klas van juf Annik leren ze over mode en zijn ze op zoek naar leuke stofjes. Dat mogen uiteraard restjes zijn.  Zo kan juf Annik samen met haar kleuters als echte modeontwerpers aan de slag gaan. Wie thuis leuke stofjes heeft, mag die dus aan  juf Annik (K2A) bezorgen.

Unihoctornooi 29 november voor het 4de leerjaar

Op woensdag 29 november kunnen de kinderen van het 4de leerjaar mee unihoccen in Merksplas. Unihoc kan je vergelijken met ijshockey maar dan zonder schaatsen en ook niet op ijs. Voor de sticks en de pucks zorgt de SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). De kinderen kunnen zich met een briefje inschrijven.

Dansen

Dinsdag 14 november dansen de volgende klassen 2A-3A.
Donderdag 16 november dansen de volgende klassen 3B- 1A.

Zwemmen

Volgende week donderdag zwemmen volgende klassen: de eerste beurt 4B-6B . Die groep vertrekt stipt om 13 uur. Wees dus op tijd op school. Klassen 4A-6A om 13.30 uur en de laatste groep 3A-6C vertrekt om 14 uur.

Kalender

vr 10 nov. 2de lj gaat naar de Kolonie
ma 13 nov. bib: 4de lj
di 14 nov. bib 2de en 3de lj
di 14 nov. dansen 2A-3A
wo 15 nov. SVS unihoc voor het 5de en 6de lj in Merksplas
do 16 nov. dansen 3B-1A
do 16 nov. zwemmen 4B-6B / 4A-6A / 3A-6C
do 16 nov. L5C op medisch onderzoek hele dag?
zo 19 nov. Schoolwandeling
ma 20 nov. medisch onderzoek L1A vm en L1B nm
wo 22 nov. grootouderfeest
do 23 nov. SVS Kronkeldidoe voor het 1ste leerjaar in Merksplas
wo 29 nov. SVS unihoc voor het 4de lj Merksplas
wo 6 dec. ped. studiedag
di 12 dec. opendeur nieuwe kleuters om 19:30
wo 13 dec. opendeur nieuwe kleuters
vr 15 dec. Kerstmarkt