Morgen is het STRAPdag

Morgen vrijdag 17 september, is het weer STRAPdag. Een dag die ons aanmoedigt om te STAPPEN en te TRAPPEN naar school. Onze kinderen kwamen deze week al heel goed te voet of met de fiets naar school. Morgen komen we met heel de school samen om te kijken of de schoolfiets verstopt is onder de dikke duimen. In de postkaft van je kind vind je ook een strapkaart.

Plantjes verkoop voor Kom op tegen Kanker

Morgen verkoopt het Sociaal Huis plantjes voor Kom op tegen Kanker aan de schoolpoort en op Spelewei. Kanker treft veel gezinnen, ook gezinnen van onze school. Daarom zet onze ouderwerking hier zijn schouders mee onder.

Wil je deze actie steunen, dan kan je een plantje kopen voor 7 euro. Je betaalt cash of met QR-code.

Leesouders in het eerste, tweede en derde leerjaar

Essentiële derden, waaronder ook leesouders, worden weer toegelaten op school. In het eerste, tweede en derde leerjaar ondersteunen leesouders het leesproces bij de kinderen.

Heb je zin om één of meerdere beurten te komen helpen bij het lezen? Vul dan de brief in die je kind bij heeft. Je hoeft geen ouder van een kind uit het eerste, tweede of derde leerjaar te zijn om je op te geven als leesouder. Ook grootouders of andere vrijwilligers zijn zeer welkom.

Volgende woensdag is het dag van de sportclub

Op woensdag 22 september staat de jaarlijkse ‘Dag van de Sportclub’ op het programma. Alle kinderen mogen in sportieve kledij naar school komen. Ze mogen pronken met de outfit van hun sportclub of gewoon met hun coole sportkledij. Ook de kleuters doen mee!

We verwachten volgende woensdag een aantal sportclubs op school. Zij geven de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar de kans om hun sport eens uit te proberen.

De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar gaan sporten in de sporthal onder begeleiding van andere sportclubs. Volgende week woensdag brengen deze kinderen hun fiets, fluovest en evt. fietshelm mee. Zij mogen ook een drankje van thuis meebrengen.

Ook voor de kleuterschool is er dit jaar een extra aanbod. Ze kunnen zich uitleven in de bewegingsomloop die klaar zal staan in de turnzaal gecombineerd met een dansles van een begeleider van Hy-Dance.

Volgende donderdag is het scholenveldloop

Donderdag 23 september doet onze lagere school mee met de scholenveldloop. De nadruk van de scholenveldloop ligt op het samen sporten met leeftijdsgenootjes uit de verschillende scholen. De kinderen maken de keuze om mee te lopen voor de prijzen of mee te lopen voor het plezier. Zo zorgen we ervoor dat iedereen met een fijn gevoel aan de scholenveldloop deelneemt.

De kinderen doen sportieve kledij aan. Alle ouders en andere supporters zijn van harte welkom. Meer info en de starturen kan je lezen op de brief in bijlage.

Volgende donderdag naschoolse opvang in Qworzó

Donderdag 23 september gaat de opvang niet door in de Spetter, maar wel op school. De kleuters worden opgevangen in de turnzaal van de kleuterschool. Je kan deze bereiken via het kleine zwarte poortje aan de kleuterspeelplaats.

De opvang voor de kinderen van de lagere school is in de polyvalente zaal van de lagere school.  Deze bereik je via de centrale ingang van de lagere school aan de speelplaats. Lagere schoolkinderen in de opvang worden dus niet opgehaald via Spelewei, wel via de zwarte poort aan de kleuterschool.

Welkom op de eerste vergadering van de ouderraad

Om de ouderwerking in de kijker te zetten, startte vorige week donderdag een campagne op de Facebookpagina @OudersQworzo. Elke dag kan je kennismaken met één van de leden van het kernteam. De campagne loopt nog tot en met dit weekend. Zoals je kan zien is de ouderraad een heel divers team met verschillende talenten.

Heb je zin om aan te sluiten bij de ouderwerking van Qworzo? Kom dan op donderdag 23 september naar de eerste vergadering van de ouderraad dit schooljaar. We starten om 20 uur in de refter van de lagere school. We vergaderen ongeveer één keer in de twee maanden. Alle vergaderdata en meer info zijn terug te vinden op www.qworzo.be/ouderraad.

Medeleven aan juf Sara Vos

Juf Sara, onze leermeester protestantse godsdienst, haar moeder is vorige week overleden. We leven met de familie mee en wensen hen veel sterkte toe.

Lentefeest en Feest voor de Vrijzinnige Jeugd op 4 en 5 juni

Op 4 en 5 juni gaat het lentefeest en het Feest voor de Vrijzinnig Jeugd door. Je krijgt in oktober een briefje mee met je kind om je hiervoor in te schrijven. Na de herfstvakantie weten jullie op welke dag het feest doorgaat.

Zwemmen

Donderdag 23 september zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 4B/3C (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 3A/3B

 

Fietsen

Maandag 20 september fietsen de volgende klassen 5B/5A.

De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets op het grasveld aan de rode fietsenstalling. Daar hangt een fietsparkingbordje.

Kalender

                                 

vr 17 sep Strapdag
vr 17 sep Plantjes kom op tegen kanker om 15.00 uur
ma 20 sep Fietsen 5B/5A
wo 22 sep Dag van de sportclub
do 23 sep Zwemmen 4B/3C – 3A/3B
do 23 sep Scholenveldloop
do 23 sep Geen opvang in De Spetter, wel op school
do 23 sep Ouderraad
za 02 okt Vormsel
zo 03 okt Eerste communie
ma 04 okt Ped. studiedag